用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園 (新舊生家長) 入黎 CHAT 下啦 !!! ...
樓主: tramtram
go

荃灣浸信會幼稚園 (新舊生家長) 入黎 CHAT 下啦 !!! [複製鏈接]

各位

good morning

hi maku

唔該晒, 妳報料

hi yiuyo, 潮流媽咪, wingmama 03 & ngaileung

掂呀, 妳地小朋友今日返學順利嗎 ? 我估一定好開心啦.....
上次k1新生家長會, 我囡囡係迷女郎果位小妹妹.

hi 010

去大公園都好喎...(諗諗去)
keima 已經報到左啦.....佢係大忙人少出現

[ 本文章最後由 tramtram 於 07-9-3 12:09 編輯 ]

大家好,
我都打算明年幫我個女報荃浸K1, 聽到各位媽咪的意見, 比左好大的信心我.

我知道荃浸將於9月17日至10月27日開始接受報名. 表格可以上網download或到學校取.

我想問讀下午班好唔好. 我其實鍾意am class, 不過好多時am class 好full. 我個女又好早起身. 我想知道pm class 有什麼好處.

多謝.

原文章由 tramtram 於 07-9-3 11:28 硐表
各位

hi maku

唔該晒, 妳報料

hi yiuyo, 潮流媽咪, wingmama 03 & ngaileung

掂呀, 妳地小朋友今日返學順利嗎 ? 我估一定好開心啦.....
上次k1新生家長會, 我囡 ...

我地明天先開學

yiuyo
係呀!個日係都要跟埋黎,麻煩妹一名

唉, 我個女同唔到妳個女一班呀, 13/10 親子旅行, 我冇入家教會, 去唔去得呀 ?

原文章由 tramtram 於 07-8-29 17:18 硐表
各位

收到料荃浸 web-site 更新左相片 & 校歷.
親子之旅 13/10
08 新生接見 9/11 (比往年遲左) - od, dudu19812002, 大家要留意住啦

原文章由 yiuyo 於 07-9-2 23:25 硐表
潮流媽咪
你係咪响24號時有帶阿女出度新生家長會架,唔知你係咪坐我隔離呢

yiuyo & 潮流媽咪,

咦,我地d小朋友係同學仔喎,明天你地返幾點呀?我囡囡返9點呀。係呢,你地會唔會參加家教會呀?我驚我呢d返工嘅,參加咗但又無出力會唔會唔多好呀?

wingma

原文章由 sarali 於 07-9-3 13:31 硐表
唉, 我個女同唔到妳個女一班呀, 13/10 親子旅行, 我冇入家教會, 去唔去得呀 ?

K1家長會嗰晚好似話參加家教會與否唔=參加其他活動的資格架!

sarali
你唔入家教會都一樣可以參加架,不過會收你非會員價,貴少少
其實入左會會抵d架喎,之後還會有其他活動,圍番條數係超抵架,你可以在這幾日入埋會咪得囉

sarali

唔入會都可以去架,不過入左會抵d喎,而且家教會之後都會有其他活動攪,真係超抵的,快入在這幾日入會先啦

Del
唔好意思bk有d問題攪到出左幾次

[ 本文章最後由 yiuyo 於 07-9-3 14:37 編輯 ]

原文章由 tramtram 於 07-9-3 11:28 硐表
各位

hi maku

唔該晒, 妳報料

上次k1新生家長會, 我囡囡係迷女郎果位小妹妹.

tramtram,

妳囡囡好利害呀,一d都唔驚,仲玩自轉添,勁呀!

wingmama04
哎呀,我阿女番10:30分呀,綠組呀,冇緣見上面tim,呁你下星期會唔會同完小朋友番學才番工呀?

參加家教會,做會員唔使你出力架,會出時間出力的係家教會的委員來架

原文章由 wingmama04 於 07-9-3 14:07 硐表

yiuyo & 潮流媽咪,

咦,我地d小朋友係同學仔喎,明天你地返幾點呀?我囡囡返9點呀。係呢,你地會唔會參加家教會呀?我驚我呢d返工嘅,參加咗但又無出力會唔會唔多好呀?

wingma ...

原文章由 yiuyo 於 07-9-3 14:29 硐表
wingmama04
哎呀,我阿女番10:30分呀,綠組呀,冇緣見上面tim,呁你下星期會唔會同完小朋友番學才番工呀?

參加家教會,做會員唔使你出力架,會出時間出力的係家教會的委員來架

...

yiuyo,

ic.  咁就一定參加啦。

oh 暫時緣慳一面添,唔緊要啦,去旅行時再相認啦。  我會同囡囡返頭2-3日,下星期唔會送佢返學嘞,會交返比工人姐姐。  

係呢,你係全職定在職架?

wingma

各位

午安
老公話今日送囡囡返學時, 佢見到舊同學怕ops:" /> ops:" /> , 唔似佢性格

hi maku, keima

今日單老師拍左 video & 小禮物送比小朋友 (我囡囡好開心) - 學校安排得真唔錯, 好細心

hi yiuyo, 潮流媽咪, wingmama04, sarali

祝大家早日相認.
暫時k1上午班家長強d喎
我都同意 yiuyo 講法, 家教會係值得參加.

hi 潮流媽咪

k1明天先開學, 我太 out 了:loveliness: :loveliness:
唔怪得, 今日可以做 hand over 儀式啦.

hi wingmama04

thanks
我個囡一話佢係公主就好開心, 好貪靚

hi funfunchan

我個人感覺上下午班完全無分別, 老師都係果幾位 - 大家都係咁有愛心, 不過, 多數家長中意選擇上午班時間好用些, 但下午班返學時間無咁趕.

[ 本文章最後由 tramtram 於 07-9-3 15:56 編輯 ]

原文章由 tramtram 於 07-9-3 15:52 硐表
各位

午安
老公話今日送囡囡返學時, 佢見到舊同學怕ops:" /> ops:" /> , 唔似佢性格

hi maku, keima

今日單老師拍左 video & 小禮物送比小朋友 (我囡囡好開心) - 學校安排得真唔錯, 好細心: ...

tramtram,

妳囡囡咁攪笑,反而見到朋友至黎怕羞。

係呢,舊年妳自己有無用video cam 拍 video ah?

wingma

影相咋.
得一個人陪只係選擇影相,
另學校會安排老師幫手影相, 幾好服務, 好似婚禮咁, 每位小朋友都會同老師影張留念.

原文章由 wingmama04 於 07-9-3 16:16 硐表

tramtram,

妳囡囡咁攪笑,反而見到朋友至黎怕羞。

係呢,舊年妳自己有無用video cam 拍 video ah?

wingma

[ 本文章最後由 tramtram 於 07-9-3 16:55 編輯 ]

各位

晚安
嘩, 好多回條再睇再簽呀

hi maku

執筆膠唔太識用, 要研究下

原文章由 tramtram 於 07-9-3 22:21 硐表
各位

晚安

hi maku

tramtram,

I also spent almost an hour last night for 簽回條 and fill-in the handbook .

wingma

tramtram,

妳都係簽一份呀,我要簽2份,重要一模一樣,
真係,唔係呀....重有亞女果份,寫都手都軟.

原文章由 tramtram 於 07-9-3 22:21 硐表
各位

晚安

hi maku

致K2家長
有關D書同D光碟訂嚟响屋企用定學校用 係咪一定要訂

Keima,
copy 咪得囉
有D活動話,如果有兩個小朋友,就由細嗰個交,咪係細孖囉

[ 本文章最後由 Eric-papa 於 07-9-3 23:11 編輯 ]

eric,

係呢面都要比人

d書同光碟係响屋企用,買唔買都得加,
我亞女以前都有買英文/普通話嘅cd,
不過都無聽過.

原文章由 Eric-papa 於 07-9-3 23:06 硐表
致K2家長
有關D書同D光碟訂嚟响屋企用定學校用 係咪一定要訂

Keima,
copy 咪得囉
有D活動話,如果有兩個小朋友,就由細嗰個交,咪係細孖囉 ...
‹ 上一主題|下一主題