用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 07~08年度P1E家長互助站!
樓主: Dennisk
go

07~08年度P1E家長互助站! [複製鏈接]

hoyhconnie,

呀仔好叻呀!  係咪1E班嘅Ian呀?
by the way, 請問平均三次總分考第一, 可吾可以講我地知平均分有幾多? 你平時點教仔温習, 學D吔嘢, 有無補習, 可否分享吓?

thank you

原文章由 hoyhconnie 於 08-7-11 22:13 發表
Hi 各位各位....

本人真係開心到癲呀.......

全年計Ian全班考到第一呀.......不過這真有點意想不到.....其實三個學期最好果次係第二.......可能佢表現比較穏定掛(三次總分相差不超過一分)....

佢 ...

Connie/Ian, 恭喜晒!

原文章由 neutroBB 於 08-7-12 09:54 AM 發表
hoyhconnie,

呀仔好叻呀!  係咪1E班嘅Ian呀?
by the way, 請問平均三次總分考第一, 可吾可以講我地知平均分有幾多? 你平時點教仔温習, 學D吔嘢, 有無補習, 可否分享吓?

thank you ...

I believe at least >95

Freddie,

You are so smart, yeah, the annual average mark is just above 95........不過, 我相信各同學之間分數其實相當接近....相差應該非常少.......

其實小朋友咁細個.....成績並不能作準...表現亦可以好飄忽....所以作為家長的我們......唯有盡力而為吧.....

各位各位....前面的路還漫長.....大家一起努力...加油...

共勉之

Ian 媽媽

原文章由 freddielau 於 08-7-12 21:48 發表

I believe at least >95
Ian  媽媽

原文章由 hoyhconnie 於 08-7-13 05:36 PM 發表
Freddie,

You are so smart, yeah, the annual average mark is just above 95........不過, 我相信各同學之間分數其實相當接近....相差應該非常少.......

其實小朋友咁細個.....成績並不能作準...表現亦可以好飄 ...

U're right , 相當飄忽,Hayden今次攞埋進步銀獎,有60名的進步

freddielau

你點知有60名的進步呀, 係咪打電話返學校問老師呀? 其實edison 今次都有攞進步獎, 佢仲開心到話又可以上台攞獎, 所以今次我又破左少少財, 獎左份禮物仔比佢.

原文章由 freddielau 於 08-7-13 21:23 發表

U're right , 相當飄忽,Hayden今次攞埋進步銀獎,有60名的進步

原文章由 midcochow 於 08-7-13 10:43 PM 發表
freddielau

你點知有60名的進步呀, 係咪打電話返學校問老師呀? 其實edison 今次都有攞進步獎, 佢仲開心到話又可以上台攞獎, 所以今次我又破左少少財, 獎左份禮物仔比佢.

...

checked from Kwok Sir ga

原來係o甘, 如果我聽日都打比班主任問, 唔知佢哋仲係唔係學校呢? 等我聽日都打去問問先.

原文章由 freddielau 於 08-7-13 23:58 發表

checked from Kwok Sir ga

今日打左番學校, 但接電話o個個人話老師已經無返學啦, 問佢知唔知老師會幾時返, 佢又話唔知, o甘係咪無得問啦.

終於剛剛下午搵到MS. YIP 問啦, 所以好開心, 仲諗住老師佢哋唔知幾時先返學, 而家問完一身都鬆晒.

原文章由 midcochow 於 08-7-14 15:55 發表
終於剛剛下午搵到MS. YIP 問啦, 所以好開心, 仲諗住老師佢哋唔知幾時先返學, 而家問完一身都鬆晒.

aiya, 我都唔記得問tim! 唔知明天葉老師返唔返學呢!
‹ 上一主題|下一主題