用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 小一, 自行分配學位
go

小一, 自行分配學位 [複製鏈接]

想請問, 除了要申請表同有關資料副本, 有無話最好整個學生的PROFILE比學校???

定係個PROFILE係用黎申請私立/直資 或到叩門時先要用的??

我見有好多家長要PROFILE SAMPLE???
   0    0    0    0
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

原文章由 d2343130 於 07-8-9 14:25 發表
想請問, 除了要申請表同有關資料副本, 有無話最好整個學生的PROFILE比學校???

定係個PROFILE係用黎??

there is no need to do so. 我學校收就收左先,但在這stage是無需要,因自行是計分的,只收學校的一本學額,你keep住申請私立/直資 或到叩門時先要用!

第一輪及第二輪都係唔需要遞交任何學校成績或profile, 萬一第二輪大抽獎完成後唔岩心水, 第三輪即係08年6月前你要準備去profile交去你心儀既學校叩門駁一駁...

原文章由 d2343130 於 07-8-9 14:25 發表

定係個PROFILE係用黎申請私立/直資 或到叩門時先要用的??

愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

醒目開學勳章 王國長老

個人意見: 第一輪雖然話計分, 不過遇著同分要抽籤, 真係無人知學校點"抽"架bor! 所以如果有準備profile, 學校又肯收, 交左都無妨丫!
原文章由 mrs.so 於 07-8-11 09:56 發表
第一輪及第二輪都係唔需要遞交任何學校成績或profile, 萬一第二輪大抽獎完成後唔岩心水, 第三輪即係08年6月前你要準備去profile交去你心儀既學校叩門駁一駁...

咁又係...所以預備先都好喎!

原文章由 Charlotte_mom 於 07-8-11 11:29 發表
個人意見: 第一輪雖然話計分, 不過遇著同分要抽籤, 真係無人知學校點"抽"架bor! 所以如果有準備profile, 學校又肯收, 交左都無妨丫!

‹ 上一主題|下一主題