用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 有關【和富慈善基金李宗德小學】
樓主: 家熹媽咪
go

有關【和富慈善基金李宗德小學】 [複製鏈接]

原帖由 家熹媽咪 於 09-8-31 01:26 發表

大造泓:

詳情可以去到以下連結http://www.wfjlps.edu.hk/pdf/09/2010-11_P1IntroductorySeminar.pdf 睇....

妳好家熹媽咪,
我想問李宗德開放日係講英文or中文呢
另外呢... 本人d英文真係唔係太好
到時小朋友可唔可以獨立自己去處理d工課呢
還有妳清楚(李)派中學ok嗎? 妳會點擇呀~~

多謝回覆

原帖由 kinkipoho 於 09-9-1 14:55 發表

妳好家熹媽咪,
我想問李宗德開放日係講英文or中文呢
另外呢... 本人d英文真係唔係太好
到時小朋友可唔可以獨立自己去處理d工課呢
還有妳清楚(李)派中學ok嗎? 妳會點擇呀~~

多謝回覆 ...

kinkipoho :

你好! 李宗德開放日主要都係用中文介紹,當中亦可能會有老師用英文或普通話介紹, 因為呢2年我都冇幫手做開放日義工, 所以有冇變更我都唔係太清楚,很抱歉 !!!

其實我自己都係英文勁差既人, 阿仔大部份既功課都會可以自己做, 佢唔識做果d我都係搵補習老師幫手, 當然. 小朋友上堂專心既話就一定冇問題... 我個仔本身有d專注力不足, 所以好多時唔記得抄手冊, 唔記得要做咩功課, 但好在我平時都八八地, 哈哈哈~ 識唔少家長, 所以就成日打電話搵人救命囉!

李小派位, 由第一創校到家陣, 我都冇聽過有人讚好, 只有彈既聲音, 我都唔知點解? 但講真, 我仍對李小好有信心, 我知道一定會越做越好, 致於你想知派位, 就可能要麻煩你睇返過往既topic喇 ! 早2年都有出個post ... 想了解更多李小, 你亦可以花多少少時間去追睇返以前既topic ! ^^
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

Thanks a lot ! 家熹媽咪
‹ 上一主題|下一主題