用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 好耐無上來了~~我係JOEY媽媽~記得我就入來傾下^.^ ...
樓主: joey媽媽
go

好耐無上來了~~我係JOEY媽媽~記得我就入來傾下^.^ [複製鏈接]

我沒有問題, 如果可以安排到, 外子Siu_Ming也可以來.

我也很想念rachaelmum呢, 請她出現談談近況吧?
原文章由 wewangwang 於 07-8-13 13:30 發表
不如就約定8/21啦...我OK

日本餐- 好!!!

rachaelmum可否下午請假,帶埋啊女來?

Joeyma .問問你老公幫唔幫到你?

tin tin, 下次dinner預你米  
但願媽媽的眼淚能灌溉寶寶, 讓寶寶茁壯地成長

各位媽咪,

您們好呀! Stella真係唔話得, 一有聚會就特登打電話通知我。

由於我近日已經成日請假, 加上老板又通融俾我帶埋亞囡返工, 實在唔能夠再隨便告假啦:cry:  今次您們食得開心d, 下次的gathering我一定飛身參加的。

我最近都好少上來bk, 聽完Stella電話即刻入來睇下, 見番各位的留言, 真係好warm, 好開心!!!

簽名被屏蔽

Dear Rachaelmum,
很高興看見你出現!
Rachael 好嗎? 她要升上5年級了吧?

原文章由 rachaelmum 於 07-8-13 14:25 發表
各位媽咪,

您們好呀! Stella真係唔話得, 一有聚會就特登打電話通知我。

由於我近日已經成日請假, 加上老板又通融俾我帶埋亞囡返工, 實在唔能夠再隨便告假啦:cry:  今次您們食得開心d, 下次的gathering我 ...

講開打機, 我兩個仔近來咪上了Wii, 尤其喜歡旦克車遊戲. 玩左呢個game g後, 佢地ge手眼協調好左好多. 甚少溝通ge兩兄弟亦多左好多話題, 又可以練佢地輸左都唔可以發皮氣(因會被罰冇得玩). 真係一個不錯ge訓練呢!!

[ 本文章最後由 tin_tin 於 07-8-13 22:36 編輯 ]

各位請小心:

我和老公昨日早上8時幾, 在火車站的找換店唱$1000人民幣, 往深圳消費, 點知當地人收錢時一睇 (都未攞我張銀紙), 就問我地有無其他錢, 唔收嗰張$100, 如是者一共5張都唔收, 最後叫我地比港幣.

唔同商舖和酒樓都唔懇收, 佢地話d錢係假.

嗰間找換店實在太離9張$100 有5張是假的 (我叫找換店唱咗$100散紙, 所以只有9張$100 ).

大家以後都要小心d.

sjmama, wewangwang, stella, 各位好,

亞囡下學年就升上小五, 學業方面總之大家(我同佢)都盡左力就算啦, 反而隨著年紀長大, 同朋輩之間相處、性格的固執及反叛的問題就仲費心呀  

不過點都好啦, 這些都是我們必需經歷和學習的

期待下次的聚會, 我們大家又可以傾下, 呻下,開心一下

各位:
   你們的小朋友會否一早上起身~~第一件事就係不停搵遊戲機玩呢?
我不知我仔真是太熱愛或是......(一般細路都會會咁
)

呢個假期就快完....我個心情都未平伏呢?我想一想都要快些適應上學了..而家仲係日日早上訓到11:00左右先起身..,兩星期後開始要回復返6:45分要起身喇..

[ 本文章最後由 joey媽媽 於 07-8-19 15:17 編輯 ]
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

我兩個細路都係一早上起身, 第一件事就係打遊戲機玩, 牙有未刷, 臉又未洗.
睇嚟係時候開始收緊番d打機時間.準備返學lu:-|

原文章由 joey媽媽 於 07-8-19 15:16 發表
各位:
   你們的小朋友會否一早上起身~~第一件事就係不停搵遊戲機玩呢?
我不知我仔真是太熱愛或是......(一般細路都會會咁
)

呢個假期就快完....我個心情都未平伏呢?我想一想都要快些適應上學了 ...

仔仔放假都係晨咁早起身,第一件事係搵我依件大玩具,如果想佢涮牙洗面同我有時間涮牙洗面,就唯有用上網利誘!

原文章由 mandylung 於 07-8-20 00:19 發表
我兩個細路都係一早上起身, 第一件事就係打遊戲機玩, 牙有未刷, 臉又未洗.
睇嚟係時候開始收緊番d打機時間.準備返學lu:-|
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

我的兩個小孩放假也是天天玩電腦, 越來越晚才睡!我們已經早上八點就把他們叫醒, 仍是到晚上十一點半以後才能睡著, 上學不知怎麼辦?!

原文章由 stellacl 於 07-8-20 11:03 發表
講開打機, 大概阿仔手眼唔多協調 (加上我自己都係一名打機白痴), 所以佢唔係好叻, 不過佢今次考試禮物又要部遊戲機, 本來都諗住買比佢, 點知佢臨時話唔要遊戲機, 要部電腦喎... 阿仔成個暑假, 對住部腦可以一坐 ...

簽名被屏蔽

原文章由 joey媽媽 於 07-8-19 15:16 發表
各位:
我不知我仔真是太熱愛或是......(一般細路都會會咁ops:" />ops:" />
)

呢個假期就快完....我個心情都未平伏呢?我想一想都要快些適應上學了 ...

我仔就好有紀律, 每日一早起身都會先刷牙洗面, 吃過早餐, 再做20mins computer homework (每日一篇+game)

佢喜歡數字ge性格真係好好用呢~~
不過Sunday 佢就classify as "game day". 所以都玩幾耐遊戲機. 下星期就係收服心情week, 希望開學不要發呆就好喇

不停搵遊戲機玩小心眼睛健康啊~~

[ 本文章最後由 tin_tin 於 07-8-21 22:27 編輯 ]

亞仔29號都要返健康院再驗眼 (成日打機, 有機要帶眼鏡), 因上次驗眼時情緒唔係幾好.  佢最近好鍾意斜視, 點改佢呢個行為好?

原文章由 tin_tin 於 07-8-21 22:22 發表

我仔就好有紀律, 每日一早起身都會先刷牙洗面, 吃過早餐, 再做20mins computer homework (每日一篇+game)

不過Sunday 佢就classify as "game day". 所以都玩幾 ...

stellacl

pls check pm !
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

tin tin,

有冇英數每日一篇的網址,我想join.

記得你買nordic natural 好平,下次再買請預我

原文章由 tin_tin 於 07-8-21 22:22 發表

不過Sunday 佢就classify as "game day". 所以都玩幾 ...

簽名被屏蔽

stella
我覺得亞仔似要視覺刺激, 今次係返健康院驗眼, 唔係睇眼科, 問佢地得唔得呢??

原文章由 stellacl 於 07-8-22 12:04 發表
tin_tin
你仔仔sunday你game day... 我個仔話星期六&日係自由日, 所以唔會彈琴喎,

mandylung
你仔斜視係因為貪玩/視覺刺激/斜視問題, 你29號問下眼科好d.
我個囡6歲已經有近視, 配完眼鏡都係睇唔到我 ...
‹ 上一主題|下一主題