用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 好耐無上來了~~我係JOEY媽媽~記得我就入來傾下^.^ ...
樓主: joey媽媽
go

好耐無上來了~~我係JOEY媽媽~記得我就入來傾下^.^ [複製鏈接]

joey 媽媽,

見到你同其他媽媽噤friend, 希望你唔介意我傾埋一份.:

joey媽媽

每個小朋友既能力都不同, 唔好比較呀.  只要小朋友自己進步緊咪得囉.  我亞仔今年都係升三年班.

原文章由 joey媽媽 於 07-8-3 13:47 發表
唉~~真是改了版關係~~真有D不習慣
個PASSWORD成日又話我錯
攪到我呢兩日想上來都唔得

LA:
   是否我所熟識果個,即是同我仔之前溜冰果位媽媽呢?因個戶口有點兒陌生呢?:mrgr ...

HI HI∼∼∼∼∼∼
我都入黎打個招呼先∼∼∼∼∼
你好!好耐無見喇! 仲記得我嘛

joey媽媽魅力沒法擋,一見到你個個都浦頭

AGNESNG未現身噃!

mandylung
歡迎

[ 本文章最後由 kmwun 於 07-8-3 17:51 編輯 ]
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

上次Joey攪旅行便已引證到,她的魅力和魄力真是沒法擋!
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

Hi! Hi!

我都上黎打個招呼先!

咦! 呢期游水大熱門喎!

我仔仔又係5月份開始學游水, 教練都係教開呢啲仔, 初頭一對三, 亞sir一擰轉頭, 仔仔就自己去玩, 所以後黎轉一對一, 我唔知佢會唔會學得識, 但最少佢宜家識自己係未識游水, 無以前咁無啲安全意識咁危險.
Carson's birthday in January 2000.

哈~~~你們不要誇張我了 我會害怕同怕羞的.....

其實~我真的好掛住你們~是真的!..所以想再聯繫返大家的近況如何!都多謝你們沒忘記我呢?
講真.....我呢年係學校當義工真好苦..有苦有淚,幸好到最後都苦盡甘來.. 有時真是身不由己的,想放棄的..但總是不成!!如有些媽咪知我當義工的情況,就知我的辛勞了..可能呢d就叫責任感吧:idea: (只是呢刻有感而發)

我仔仔一直都無變的興趣總是喜愛打機(任何機種,包括自行上網),到現在都是,佢對呢d過關,挑戰真很大興趣..我知道都不可以給他太沉迷,但無奈..他沒有了這些遊戲世界的日子裡,仔仔就好像係生活上欠缺了些什麼咁!可說是係佢生活一部分咁!

至於佢說話能力真係勁差,連出聲都不太願意,雖然佢理解力快左接收都多左,但總是不願說話,真令我一家人最擔心!!唔知真要等待何時呢?而家又話升三年級,都不知他能否再應付!!真是要見步行步了

你們仔仔進度又如何,大家分享下吧!!
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

mandylung

歡迎你加入我們呢個大家庭

呢度浦緊頭d媽咪..數數手指..可說是已識了3-4多了年.呢份情真好可貴ga.而tin-tin及chanchanboy識左仲耐,需然少出來咋!但感覺大家都好好ga!希望你都感受到我們是與眾不同的網友媽媽啦!我識到她們都感到自豪ga~~哈哈
多d上來分享下你仔仔近況啦!你仔仔又是三年級,學校有支援嗎?

原文章由 mandylung 於 07-8-3 15:30 發表
joey 媽媽,

見到你同其他媽媽噤friend, 希望你唔介意我傾埋一份.::" />
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

leader:
    嘻嘻~~多謝你又浦出名字來..你而家小朋友點呀!!又分享下吧

原文章由 leader 於 07-8-3 16:22 發表
HI HI∼∼∼∼∼∼
我都入黎打個招呼先∼∼∼∼∼
你好!好耐無見喇! 仲記得我嘛

[ 本文章最後由 joey媽媽 於 07-8-3 23:34 編輯 ]

kmwun & gigi:
   多謝你們幫我宣傳定先喎 多謝晒!!

我想計劃今次攪個團可打下哥爾夫球,因d小朋友應該會幾鍾意~~~

原文章由 gigi2 於 07-8-3 21:35 發表

上次Joey攪旅行便已引證到,她的魅力和魄力真是沒法擋!

原文章由 kmwun 於 07-8-3 17:47 發表

AGNESNG未現身噃!

mandylung
歡迎

[ 本文章最後由 joey媽媽 於 07-8-3 23:26 編輯 ]

LA

Pl check PM.

原文章由 LA 於 07-8-3 00:48 發表
Hi HelloMelody2007,
Can u pls advise where to find 教過特殊小朋友的教練的游水班?
Melody :sleep:

各位媽媽:

你地好。昨天剛去完旅行回來,今天開電腦就見到 Joey媽媽的醒神 topic,真係精神為之一振。真要舉辦些活動維繫友誼,三年不是短時間啊!

我阿仔已離開主流教育,現在明愛樂務讀職業訓練,正處於前路茫茫階段,見步行步吧。囡囡都升小四了,我現在好得閒,所以你地幾時約飲茶記得預我。

Long time no see.

Why don't we go ski?

原文章由 思佳媽咪 於 07-8-4 12:27 發表
各位媽媽:

你地好。昨天剛去完旅行回來,今天開電腦就見到 Joey媽媽的醒神 topic,真係精神為之一振。真要舉辦些活動維繫友誼,三年不是短時間啊!

我阿仔已離開主流教育,現在明愛樂務讀職業訓練,正處 ...

原文章由 ALAL 於 07-8-5 08:15 發表
Long time no see.

Why don't we go ski?

ALAL,

你們仍有溜冰嗎?是否仍在星期日西九龍中心?

No la. but since our kids know how to ski,we could go togther for leisure. How about your son and daiughter? They know ski?

alal

原文章由 思佳媽咪 於 07-8-5 14:55 發表

ALAL,

你們仍有溜冰嗎?是否仍在星期日西九龍中心?

原文章由 ALAL 於 07-8-6 08:37 發表
No la. but since our kids know how to ski,we could go togther for leisure. How about your son and daiughter? They know ski?

alal

ALAL,

我兩個孩子都不懂 ski,囡囡沒興趣學,而且她本身已太多活動沒時間。不過不要緊,看看也無妨呀。

joey 媽媽,

我仔最有進步ge 就係近視喇~~ 佢e+ 已經400度近視, 都唔g點算

joey媽媽,
U don't know me but i knew some of u.
I have read your messages a 2-3 years ago, get familiar with some of u via BK, but seldom 蒲頭 at that time. I learnt a lot from all of u .

hi, 各位媽咪

我囝囝今年升三年級啦, 睇到d新書, 就知嚟緊呢年我會好辛苦.  
因為好多課程內容都要思考後, 才可作答, 再唔可以死背lu. 亞仔都幾難再好似一, 二年級o個時噤好成績, 我怕佢受唔住發脾氣 (佢唔輸得, 一輸就嬲).

原文章由 tin_tin 於 07-8-6 19:44 發表
joey 媽媽,

我仔最有進步ge 就係近視喇~~ 佢e+ 已經400度近視, 都唔g點算   

呵, 吾緊要架, 大過d 未去做激光law
‹ 上一主題|下一主題