用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 劍橋英語
樓主: Learn_with_Fun
go

劍橋英語 [複製鏈接]

Chichipapa,

你好西利,我打電話去British Council問,他們說Ket無vocab list,上他的site又找不到,我以為無人覆我。
真係唔該哂!

原文章由 ChiChiPaPa 於 07-9-30 00:17 硐表

http://www.cambridgeesol.org/teach/ket/Website%20KET%20Vocablist%202006.pdf

請問有沒有starter 的課程介紹?  荃灣區

原文章由 NichoB 於 07-9-29 21:30 硐表
You may attend the exam from the Bristish Council.
It cost $480 only.  I admited in mid of October yet.
But you kids should be age 6 or above.

Thanks for your reply.

我看了劍橋starter考試內容, listening放面, 如果你用識英文既工人可能都容易攞高分, 但reading&writing都幾深喎, 1個k3既小朋友可以睇得明咁多句英文句子?? 請指教!

原文章由 ah-shui 於 07-7-24 18:13 硐表
請個英文工人搞掂,使乜煩?
我係咁教仔架......唔係哂命,只係資料提供,我自個仔小時只請英文印印,從未上過補習班,個衰仔今年K3劍橋口試100分,有cert為証,九月入喇沙,反而要担心佢d中文....

...

Good morning,

請問那裡有Starter 之生字download呢?

醒目開學勳章

全新劍橋兒童英語學習教材 Cambridge Kids Learners English (全彩粉紙) $150

包括:
1. 劍橋兒童英語啟蒙上冊
2. 劍橋兒童英語啟蒙下冊
3. 劍橋幼兒園英語 1 + CD
4. 劍橋幼兒園英語 2 + CD
5. 劍橋幼兒園英語 4 + CD
6. 劍橋幼兒園英語 5 + CD
7. 劍橋幼兒園英語 6 + CD

另送: 劍橋英語考試 Starters and Movers 模擬試卷(used)如下:
1. 4 set Cambrige Starters Exam 試卷 + 答案簿 + Casette (每 set 有 3 份 mock papers,即共有12份 mock papers,部份用鉛筆作答,可擦掉答案重做)
2. 4 set Cambrige Movers Exam 試卷 + 答案簿 + Casette (每 set 有 3 份 mock papers,即共有12份 mock papers,其中一set全新未做過,其他部份用鉛筆作答,可擦掉答案重做)

[ 本文章最後由 kittylock 於 07-12-29 11:39 編輯 ]

Do you have any photos showing the materials? Where can we buy?

原文章由 kittylock 於 07-12-29 11:14 發表
全新劍橋兒童英語學習教材 Cambridge Kids Learners English (全彩粉紙) $150

包括:
5. 劍橋幼兒園英語 4 +  ...

kittylock
pls check pm.

原文章由 kittylock 於 07-12-29 11:14 發表

包括:
5. 劍橋幼兒園英語 4 +  ...

請問那裡有Starter 之生字download呢?

點樣可以自己報名考Cambridge Pre-starter Test?
I know the York Kindergarten has organize this test for its students and the students have to go to Shenzhen to take the test.  My friend told me that the Cambridge Pre-starter Test can be taken for children under 6 age.

is Cambridge course suitable for 5 years old kid... is it too small... could you all provide yr suggestions tks.

大家都可以買些大陸出版的劍橋英語, 分starters, movers, flyers, 內裏包'書+cd rom+cassette+字咭', 都唔駛$100 (而家人民幣升值, 可能貴少少, 或會多過$100).

我買咗套starters及movers比大仔自己睇, 佢6歲時我比佢試下考movers, 佢都考到10個盾 (Listening5盾, Reading3盾, Writing2盾), 因為無人教佢tenses, 所以writing考得最差.  不過, 我都係比佢試下, 所以唔太介意只得10個盾.
[img align=right]http://www.uwants.com/customavatars/1335663.gif[/img]

原文章由 迪迪洛洛媽媽 於 08-5-7 16:15 發表
大家都可以買些大陸出版的劍橋英語, 分starters, movers, flyers, 內裏包'書+cd rom+cassette+字咭', 都唔駛$100 (而家人民幣升值, 可能貴少少, 或會多過$100).

我買咗套starters及movers比大仔自己睇, 佢6歲時我比 ...

我都想知呀! 最好有出版社名, 在那裏買.....

醒目開學勳章

原文章由 bonnieandtung 於 07-8-15 17:12 發表
想問問報讀劍橋英文課程, 英國文化協會好或是北角那間ABC好?

好似話ABC都係指定的劍橋試場, 係O米?

以我所知~只是一間教室夠50人就可以做試場架喇~~英國文化協會會指定派人去個個地點到考試~~
一個
為夢想、理想
我要敢夢想飛。
他日,縱然要回復原狀
但至少也不枉過

<教養孩童 使他走當行的道 就是到老他也不偏離>

醒目開學勳章

不過要小心~~~由於工作緣固!!之前有好多大陸出版社既Cambridge書..點知!佢地個d係Chinglish黎架!!所以俾小朋友睇個陣要小心呢d英文既文法同埋生字意思!!!

之前係深圳書城有好多~但係當你睇得多既時候~
你就會發現even係唔同出版社,佢地既內容唔知點解差唔多

原文章由 糊塗 於 08-7-9 12:26 發表

我都想知呀! 最好有出版社名, 在那裏買.....
一個
為夢想、理想
我要敢夢想飛。
他日,縱然要回復原狀
但至少也不枉過

<教養孩童 使他走當行的道 就是到老他也不偏離>

請問有沒有starter 的課程介紹?  
油尖旺區
thanks!!!

原文章由 yoghurt 於 08-3-13 10:33 發表
可以訂套Readingkids , 約1000蚊可以做晒starters, movers 同flyers

請問 readingkids 可以係邊度訂 ? 邊間出版社呢?

‹ 上一主題|下一主題