用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 劍橋英語
go

劍橋英語 [複製鏈接]

暑假我幫呀囡報左個劍橋英語課程, 其實都係諗住可以學吓英文, 又可以考公開試, 俾佢見識吓啦!  報名果時, 個小姐話呢個課程嘅特色係一個星期上3堂, 讀完個暑假就可以考試.  我覺得都幾好吖, 就幫佢報左!  第一堂覺得好似唔係教左好多嘢, 諗住個老師可能想了解多D個小朋友.  到第二堂, 呀囡話老師叫佢做exercise, 自己就係道睇雜誌 .  放學之後, 我係呀囡書包見到一張充滿顏色嘅圖畫, 佢話老師叫佢晝一隻動物????

我想問吓其他媽咪妳哋嘅劍橋英語課程係咪都係咁?  學費又交左, 點算好?  每個媽咪果d都係辛苦錢, 我真係好唔甘心

大家有無好辦法
   0    0    0    0

其實無須報讀任何課程,妳以可上網睇睇個考試的要求,之後教識佢所有課程要求識的生字,再做一些pass paper作試前練習,個考試唔係想像中咁難!

請個英文工人搞掂,使乜煩?
我係咁教仔架......唔係哂命,只係資料提供,我自個仔小時只請英文印印,從未上過補習班,個衰仔今年K3劍橋口試100分,有cert為証,九月入喇沙,反而要担心佢d中文....

原文章由 Learn_with_Fun 於 07-7-24 15:59 發表
暑假我幫呀囡報左個劍橋英語課程, 其實都係諗住可以學吓英文, 又可以考公開試, 俾佢見識吓啦!  報名果時, 個小姐話呢個課程嘅特色係一個星期上3堂, 讀完個暑假就可以考試.  我覺得都幾好 ...

我屋企冇工人呀, 自己又冇時間教佢, 唯有俾佢去學校學囉, 反正放暑假都要同佢找d嘢學啦!

昨日, 呀囡又去上堂, 今次更攬笑, 呀囡返嚟話課室乘間房都係玩具, 老師話叫佢幫手收拾好先可以上堂!

醒目開學勳章

原文章由 kychanhkg 於 07-7-24 18:04 發表
其實無須報讀任何課程,妳以可上網睇睇個考試的要求,之後教識佢所有課程要求識的生字,再做一些pass paper作試前練習,個考試唔係想像中咁難!

請問邊道可以睇到考試要求呀

http://www.cambridgeesol.org/support/dloads/yle_downloads.htm

如果真是想要好的課程, 我相信英國文化協會, 因考試都是在那裡考, 在金鐘的. 但價錢就比較貴, 但會跟考試範圍.

原文章由 Learn_with_Fun 於 07-7-24 15:59 發表
暑假我幫呀囡報左個劍橋英語課程, 其實都係諗住可以學吓英文, 又可以考公開試, 俾佢見識吓啦!  報名果時, 個小姐話呢個課程嘅特色係一個星期上3堂, 讀完個暑假就可以考試.  我覺得都幾好 ...

[quote]原文章由 Learn_with_Fun 於 07-7-24 15:59 發表

[ 本文章最後由 tytc_lau 於 07-7-26 14:22 編輯 ]

有無訂 Reading Kids 比佢睇呀>
http://readingkids.hk

ltdcorp,
英協不是在灣仔嗎? 要幾多歲才可參加?
在何時exam? 而金鐘是另一centre,orexam 一定在這兒考? $$? you may pm me.
THANKS!

原文章由 ltdcorp 於 07-7-25 23:42 發表
如果真是想要好的課程, 我相信英國文化協會, 因考試都是在那裡考, 在金鐘的. 但價錢就比較貴, 但會跟考試範圍.

想問問報讀劍橋英文課程, 英國文化協會好或是北角那間ABC好?

好似話ABC都係指定的劍橋試場, 係O米?

moseshsiao,
見你介紹這本書,請問你認為如何?
原文章由 moseshsiao 於 07-7-31 12:04 硐表
有無訂 Reading Kids 比佢睇呀>
http://readingkids.hk
明人不作暗事!

現在我知是金鐘, 您可以上剛check, 我讀書時就在 wanchai 上過堂(廿多年前). 不過你再check下.

原文章由 vic6 於 07-8-10 23:23 硐表
ltdcorp,
英協不是在灣仔嗎? 要幾多歲才可參加?
在何時exam? 而金鐘是另一centre,orexam 一定在這兒考? $$? you may pm me.
THANKS!

...

Bristish Council - Starter Cambridge exam only $480

Starter Cambridge exam only $480

The Exam start in Sep / Oct..
Hurry up!

原文章由 ltdcorp 於 07-8-27 01:28 硐表
現在我知是金鐘, 您可以上剛check, 我讀書時就在 wanchai 上過堂(廿多年前). 不過你再check下.
8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

劍橋英語

How old can attend the exam of Starter?

6 years old

Ket

Did anyone know where can I download the words for
KET?

KET

請問那裡有KET之生字download呢?

Starter Cambridge Exam - Bristish Council

You may attend the exam from the Bristish Council.
It cost $480 only.  I admited in mid of October yet.
But you kids should be age 6 or above.

原文章由 rdc888 於 07-9-5 19:19 硐表
How old can attend the exam of Starter?
8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

原文章由 summum 於 07-9-17 09:44 硐表 請問那裡有KET之生字download呢?

http://www.cambridgeesol.org/teach/ket/Website%20KET%20Vocablist%202006.pdf
‹ 上一主題|下一主題