用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍比較-荃灣:大窩口?
go

救世軍比較-荃灣:大窩口? [複製鏈接]

請問邊會好o的呢?(老師)..但環境荃灣係獨立一座又好似好o的!
&佢地比小朋友適應係點呢(頭一week返幾多個鐘,之後又點呢?)
請幫忙
thanks

[ 本文章最後由 maymei 於 07-7-13 12:41 編輯 ]
   0    0    0    0

二間我會選荃灣救世軍.

why?
是否荃灣地方大d呢?
or其他野好d?
因為荃灣真係好full, 如果大窩口唔係差,
報大窩口應該快d有位。
原文章由 christina 於 07-7-17 10:47 發表
二間我會選荃灣救世軍.

原文章由 sillymamei 於 07-7-17 19:00 發表
why?
是否荃灣地方大d呢?
or其他野好d?
因為荃灣真係好full, 如果大窩口唔係差,
報大窩口應該快d有位。

其實我覺得TAI WO HAU SALVATION ARMY NURSERY SCHOOL D 老師好有愛心, 同課程都好好...

TSUEN WAN 可能大D, 但係我覺得大窩口都係一間好學校...

我本來都想報救世軍大窩口,但係聽人講話麻麻地喎.....:tongue:
may the force be with u

原文章由 Joynpeace 於 07-7-18 20:58 發表
我本來都想報救世軍大窩口,但係聽人講話麻麻地喎.....:tongue:

聽人講話既野要問淸楚先決定信唔信...

救世軍大窩口有幼稚園(地下)同幼兒園(1/F)
幼稚園我就唔知...
幼兒園個人意見認為D 老師有愛心, 課程好...

[ 本文章最後由 lovebbmom 於 07-7-19 09:44 編輯 ]

其實係我親戚係度讀過,佢係讀二樓個間,全日架ma..佢話個度d課程都無問題,問題出在有d老師o既態度. 佢話d老師有d都
ok架,但係有個老師就d態度好假,成日都企係門口,笑口"世世", 但係好串,問佢law張通告呀都串串共. 小朋友返到黎都話佢好惡, 好驚佢,話佢係全間學校最惡既老師甘話喎......

原文章由 lovebbmom 於 07-7-19 09:38 發表

聽人講話既野要問淸楚先決定信唔信...

救世軍大窩口有幼稚園(地下)同幼兒園(1/F)
幼稚園我就唔知...
幼兒園個人意見認為D 老師有愛心, 課程好...

do u know the opening hours at tai wo hau幼兒園, is it extend hours?????? thanks.

其實會唔會係個別老師的情況呢?
如果唔係,又點會有人話大窩口老師有愛心,又有人話唔好呢?
荃灣真係有排排,我唸住照報大窩口,
唔會咁啱係"串串共"老師教掛?
真係咁唔好彩咪唔讀囉。

我隔離屋個小妹妹曾經讀過大窩口村二樓個間救世軍(全日),聽佢呀媽講,有d老師教得都幾好,不過佢個囡囡好驚一個高高肥肥嘅miss,話佢好惡 ,仲話佢好大聲咁鬧小朋友,攪到囡囡成日發惡夢,又話唔返學 ,最後轉校收場。

Hello, CHANSHUNHEI , the working hours is 8-6, no extend hour ga!

do u know the opening hours at tai wo hau幼兒園, is it extend hours?????? thanks. [/quote]

sillymamei, 我諗你個仔(定女呀 )應該唔會係"串串共"老師教掛,佢好似係負責d特殊小朋友架喎.....

Joynpeace,
"負責d特殊小朋友"即係做咩架?

見到你呢個topic忍唔住要分享下...
其實我個小朋友在大窩口讀特殊位,個負責老師好似從來都沒有跟他上堂,佢番到屋企淨係講班上d野, 問佢老師有冇同佢上堂,佢次次都說沒有,我初時都唔相信,以為佢唔記得,但係後來我都有d懷疑,因為佢都大啦,同埋好清楚咁講"冼老師無同我上堂",每年派的成績表,d例子問番佢都話冇發生過,有次連個名都打錯,擺明作野...有時番學放學問番佢一d小朋友日常生活同課程的野,佢都唔係好知咁..重有,本來每個月有張紙會寫佢學左什麼,貼係手冊度,唔知點解後來又冇呢! ????????????????????????
Sweetest in the World

咁都得?
都好過份喎,一向救世軍d口碑都唔錯先諗住報,
依家真係要諗諗,
老師惡雖然都唔係咁好,但都可能出發點係想教好小朋友,
有時d小朋友可能真係太難教,
但係唔上堂就真係一d責任心都冇,

sweetyzt,你有冇諗過轉校呢?

sillymamei,
其實你可以照報名先,是關我家姐個女都响度讀過,我見到個topic就同佢8下,佢力牚大窩口d老師好好,況且個什麼特殊老師都唔會教你個小朋友啦

原文章由 sillymamei 於 07-7-24 19:20 發表
咁都得?
都好過份喎,一向救世軍d口碑都唔錯先諗住報,
依家真係要諗諗,
老師惡雖然都唔係咁好,但都可能出發點係想教好小朋友,
有時d小朋友可能真係太難教,
但係唔上堂就真係一d責任心都冇,

...

BabyCarson,
多謝你的意見,我之前都諗住照報,
事關o個個老師都應該唔會教我個小朋友,
而且惡都可能係想教好小朋友,
不過方法唔係咁好o者,
不過,我始終覺得佢冇同自己負責的小朋友上堂,
真係一d責任心都冇,
而學校容許老師偷懶,老作成績(or學校根本唔知??)
管理上都有問題,
所以我都未必報lu.

原文章由 BabyCarson 於 07-7-24 20:25 發表
sillymamei,
其實你可以照報名先,是關我家姐個女都响度讀過,我見到個topic就同佢8下,佢力牚大窩口d老師好好,況且個什麼特殊老師都唔會教你個小朋友啦

嘩!!!! sweetyzt, 你既分享都好駭人 o個個"冼老師"甘都得!!!真係聞所未聞,甘對d特殊小朋友米好唔公平o羅......救世軍話晒都係大機構呀,又會可以容忍到呢d職員架....學校本身冇理架咩,你有冇向校長反映呀?

sillymamei,我諗你唔報都係明智之舉,我支持你!

聽人講荃灣d老師都幾好,有愛心,同埋老師之間都有溝通,交代的時候唔會出現唔同的版本。但我又唔知冼老師係點。本人都幾鐘意救世軍的課程,比較活動,唔會咁呆板。
我想問吓大埔果間救世軍好唔好嫁?

我曾向冼老師查詢的小朋友有關扁平足的問題,
她會安排小兒給物理治療師檢查,
之後冼老師會再安排我們及小朋友一齊,
細心示範一些預防扁平足的練習給我們看。

會不會是溝通上出現一些誤會呢!
‹ 上一主題|下一主題