用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 書包調查
樓主: kittybebe
go

書包調查 [複製鏈接]

原文章由 id00288 於 07-7-11 18:44 發表
Dear ahah
唔好意思,
我都是借人的會員証買書包,
希望有期他會員可以幫你呀

其實做會員, 只需$30, 但即時送回三對白襪, 都算"值回票價" !

spi(1磅),用左1年,仲有9成新.我仔係d野4圍放既人黎.

簽名被屏蔽

原文章由 id00288 於 07-7-11 18:44 發表
Dear ahah
唔好意思,
我都是借人的會員証買書包,
希望有期他會員可以幫你呀

Dear id00288,
您好,唔好客氣,你好有禮貌呀!其實我唔好意思就真,真係好多謝你的回應 ,最後你囡囡好cute呀

zeven

where is the "zeven" shop? TKS!

ZEVEN

WHERE IS THE "ZEVEN" SHOP? TKS!

HI,

WHERE IS THE "ZEVEN" SHOP?  TKS!
原文章由 violin-cello 於 07-7-11 18:58 發表
ZEVEN school bag 超輕(無1磅), 耐用, 又型又靚, 舒適!!!

我個小朋友話用過幾個牌子書包, 呢一個最最最舒服

$$$.....乜都抵番晒啦

書包調查

SEVEN 不是專門店, 只是一個corner咋.
九龍店係海運-toyRus附近一間賣貴bb衫(e.g. dior)店舖"barroc"裡面, 店內行到最入就見到了.
另外兩間分店都係HK, 好似一間在IFC, 一間在利苑.

原文章由 violin-cello 於 07-7-11 18:58 發表
ZEVEN school bag 超輕(無1磅), 耐用, 又型又靚, 舒適!!!

我個小朋友話用過幾個牌子書包, 呢一個最最最舒服

$$$.....乜都抵番晒啦

Where do we buy the Zeven school bag?

已經去睇過zeven & lego 既書包 ,
但兩者都係無背板喎 ,
既然無背板都叫護脊,
究竟個定義係乜野 ?
if 佢地都有護脊功能,
咁y d 人仲買重咁多既spi & dr.kong 呢 ?
zeven 就話貴唔係個個捨得啫
但lego 既價錢都唔係貴丫 ...
請問有無前輩可指教指教 ????
[img align=right]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/19text/A10-024.gif[/img]

我個仔都係用zseven, 但係係有護脊o個種, 我個仔都話比spi 同
dr. kong, zseven 最好用, 最輕身,不過我唔係係toyrus 買, 我係係某間買童裝既店舖買, 不過就唔記得間店舖叫咩名, 真係越冇記性...

原文章由 MMMi 於 07-7-11 10:10 發表
Zeven small size, 用咗2年仲ok!

Yes, Zeven small size is very good.

我仔仔都係用了二年. still very ok wor......will use again in
the coming new school term.
lovely Jo Jo

Dear ahah
you are wellcome

我都有看過 zeven,
真的很輕身,
但是,比Dr K$$$$
是4倍
囡囡看過她自己要DR K,
可能有她想要有公仔啦

原文章由 ahah 於 07-7-11 23:05 發表

Dear id00288,
您好,唔好客氣,你好有禮貌呀!其實我唔好意思就真,真係好多謝你的回應 ,最後你囡囡好cute呀

Where is the "zeven" shop, TKS!

我個仔用Zeven大碼書包,個仔話好舒服,用了全個學期都好新,過兩日將書包洗下就可以開學用。
原文章由 kittybebe 於 07-7-11 08:44 發表
這麼多書包,唔知用哪一個牌子好?
想做個調查!
唔知各位媽咪買哪一個牌子的書包呢?

Thanks a lot!

原文章由 小甜 於 07-7-12 23:48 發表
我個仔用Zeven大碼書包,個仔話好舒服,用了全個學期都好新,過兩日將書包洗下就可以開學用。  

我個女9月升小一,但身高只得103cm,重34磅, dr. kong個sales話佢個書包裝o左野之後唔好超過4磅幾就為之健康,但係有可能咩?最頭痛就係睇o左好耐都搵唔到一個o岩佢size o既書包,全部都太大,只係zeven未睇過,唔知會唔會適合我個女呢?你o地仲有冇其他提議呀?

原文章由 winkdex 於 07-7-13 01:19 發表

我個女9月升小一,但身高只得103cm,重34磅, dr. kong個sales話佢個書包裝o左野之後唔好超過4磅幾就為之健康,但係有可能咩?最頭痛就係睇o左好耐都搵唔到一個o岩佢size o既書包,全部都太大,只係zeven未睇過,唔 ...

winkdex,

個人覺得Zeven唔適合小一學生, 除非個小朋友好高大就另計. 再加上佢地每個款只返一個size, 選擇比較少......不過就真係好輕囉.  

我上次帶囡囡去睇過. 我囡囡都唔矮架, 上學期度高都有117cm, 而家應該唔止, 但個書包揹上身好大, 遮左成個背部+半個patpat!! 再加上所有細碼都係男仔色(橙藍, 迷彩 etc), 粉紅色只得大碼, 所以最後我都無買到.

YuYuMother,
幾時去睇? 點解d媽咪話今年seven無細碼? 係唔係去Ocean Terminal間? 我囝liki迷彩架.

[ 本文章最後由 danielboy 於 07-7-13 20:01 編輯 ]

windex,
我呢個書包14"高,重1lb,你個女應該ok!,你可以上spi倉睇下.

http://www.spi.com.hk/

原文章由 winkdex 於 07-7-13 01:19 發表

我個女9月升小一,但身高只得103cm,重34磅, dr. kong個sales話佢個書包裝o左野之後唔好超過4磅幾就為之健康,但係有可能咩?最頭痛就係睇o左好耐都搵唔到一個o岩佢size o既書包,全部都太大,只係zeven未睇過,唔 ...

[ 本文章最後由 杰杰媽媽 於 07-7-13 21:45 編輯 ]

原文章由 danielboy 於 07-7-13 19:58 發表
YuYuMother,
你幾時去睇架? 點解我見d媽咪話今年seven無細碼嘅? 係唔係去Ocean Terminal嗰間? 我囝勁liki迷彩架.

danielboy,

今年既細碼同舊年唔同, 舊年隻細碼唔會再出, 今年既細碼係大過舊年個size架~~~~ 所以之前好多媽咪話買左OK, 係因為佢地係買舊款細碼, 明白未?!

另外, 我係去TST OT睇既, 你可以帶囝囝去睇下, 可能大得黎你會接受到既~~~ :)
‹ 上一主題|下一主題