用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血會伍季明紀念學校 伍季明上午校家長交流會
樓主: cc0524
go

伍季明上午校家長交流會 [複製鏈接]

醒目開學勳章

咁你係幾多點出到尖東??? 你是在海運的停車場睇???? 一共等了多久?? 你個女肯企咁耐咩???

原文章由 acandf 於 07-7-4 11:26 發表

cc0524
我6時左右, 仍在海運, 我在TST East 都等

原文章由 cc0524 於 07-7-4 12:20 發表
咁你係幾多點出到尖東??? 你是在海運的停車場睇???? 一共等了多久?? 你個女肯企咁耐咩???

cc0524
我6時左右仍在海運行街, 我在尖東文化中心旁, 鍾樓前面.  等了一hrs.其實這次算不耐, 這次不是第一次在現場看, 呀女知道要看就要付出, 所以肯企咁耐.  其實現場看feeling很好的.

醒目開學勳章

咁即係你一早已經出左尖東行街, 之後到七時就去番鐘樓到等放煙花?? 但係七點仲入到去鐘樓那邊咩??

原文章由 acandf 於 07-7-4 12:28 發表

cc0524
我6時左右仍在海運行街, 我在尖東文化中心旁, 鍾樓前面.  等了一hrs.其實這次算不耐, 這次不是第一次在現場看, 呀女知道要看就要付出, 所以肯企咁耐.  其實現場看feeling很好的.

原文章由 cc0524 於 07-7-4 14:07 發表
咁即係你一早已經出左尖東行街, 之後到七時就去番鐘樓到等放煙花?? 但係七點仲入到去鐘樓那邊咩??

講上來, 我真好彩, 原本已封路, 因行街行到過時, 想到可能未必能在有利位置看清楚.  但policeman 突然開回封路.  因此我能企有利位置.

醒目開學勳章

咁就真係好好彩, 我個仔睇完荃灣那個煙火之後都話想睇維港那個, 不過每年既初二都要去拜年至五~六點, 諗住出到尖東都無位企, 所以就一直都無去睇過, 而家就想問下你有咩好辦法!! 咁睇下年初二會唔會出去睇.

原文章由 acandf 於 07-7-4 14:29 發表

講上來, 我真好彩, 原本已封路, 因行街行到過時, 想到可能未必能在有利位置看清楚.  但policeman 突然開回封路.  因此我能企有利位置.

原文章由 cc0524 於 07-7-4 14:35 發表
咁就真係好好彩, 我個仔睇完荃灣那個煙火之後都話想睇維港那個, 不過每年既初二都要去拜年至五~六點, 諗住出到尖東都無位企, 所以就一直都無去睇過, 而家就想問下你有咩好辦法!! 咁睇下年初二會唔會出去睇.

我試年初二看. 6時至6時半封, 看當時情況.  真係等好耐, 買食物一路食一路等, 看故事, 時間比較快過.  若你不介意.                 Nathan Road 都可以看到一些, 這樣你不必等.

[quote]原文章由 cc0524 於 07-7-4 11:06 發表
jaffma,

咁開心呀??? 有 d 咩玩架?? 介紹來聽聽!!

cc0524,

我地去咗2日,只有1/7早上有陽光,到酒店泳池游水,不過好彩我訂的酒店個浴缸在露台,囝囝只好在露台浴缸玩,不過真係幾好feel.

醒目開學勳章

係彌敦道睇好似無咁好和, 反正係出去, 就梗係去尖東海旁啦!!

原文章由 acandf 於 07-7-4 14:45 發表

我試年初二看. 6時至6時半封, 看當時情況.  真係等好耐, 買食物一路食一路等, 看故事, 時間比較快過.  若你不介意.                 Nathan Road 都可以看到一些, 這樣你不必等.

醒目開學勳章

除左游水仲有咩玩呀???

原文章由 JAFFMA 於 07-7-4 15:25 發表
[quote]原文章由 cc0524 於 07-7-4 11:06 發表
jaffma,

咁開心呀??? 有 d 咩玩架?? 介紹來聽聽!!

cc0524,

我地去咗2日,只有1/7早上有 ...

原文章由 cc0524 於 07-7-4 15:36 發表
係彌敦道睇好似無咁好和, 反正係出去, 就梗係去尖東海旁啦!!

係呀! 彌敦道只能看一點, 當然係去尖東海旁看最好.  
Jaffma or cc0524
你們有否打算去長Lung水上樂園? 好像好好玩.

原文章由 acandf 於 07-7-4 16:05 發表

你們有否打算去長Lung水上樂園? 好像好好玩.

我都聽聞過好好玩咁, 但唔知點解, 我好怕上大陸個d水樂園/溫泉既地方, 我形住好污糟同唔衛生咁, 可能我皮膚敏感, d野污糟d我就身痕。

長隆酒店內的泳池都好乾淨;

長隆的歡樂世界都好乾淨, 乾淨過去香港的海洋公園;

所以, 趁佢還係熱門旅遊點時去, 應該衛生會好d.
"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~

hehe22

下星期你仔仔就知派那間中學, 係未好心急 .  希望派到心儀中學啦.
但你依然多留意這綱和表達意見, 我們need you.

醒目開學勳章

今朝請假去羅 passport, 足足等左個半鐘!!

醒目開學勳章

好啦!!!  好啦!!!  終於最 UPDATE 既 POST 係前面啦!!!

原文章由 cc0524 於 07-7-5 14:22 發表
今朝請假去羅 passport, 足足等左個半鐘!!

cc0524
你係末月尾去日本? 跟那一團 (which tour)?
日本好像大減價呀!

醒目開學勳章

係呀!! 我跟 "東瀛遊" !! 就算大減價, 日本 d 野都係貴, 而且我跟團, 都唔會有好多時間去買野, 都係去 d 大路商場都未必岩!!

原文章由 acandf 於 07-7-5 15:19 發表

cc0524
你係末月尾去日本? 跟那一團 (which tour)?
日本好像大減價呀!

原文章由 cc0524 於 07-7-5 15:30 發表
係呀!! 我跟 "東瀛遊" !! 就算大減價, 日本 d 野都係貴, 而且我跟團, 都唔會有好多時間去買野, 都係去 d 大路商場都未必岩!!

我亞哥上星期去完日本玩, 佢話d yen 平晒, 所以好抵玩喎。

wah~~~~~~~~
浴缸係露台?間酒店都好靚wor!!!
住邊間酒店呀???幾錢呀??
貴唔貴ga??
我都想去呀!!

原文章由 JAFFMA 於 07-7-4 15:25 發表

cc0524,
我地去咗2日,只有1/7早上有陽光,到酒店泳池游水,不過好彩我訂的酒店個浴缸在露台,囝囝只好在露台浴缸玩,不過真係幾好feel.

[quote]原文章由 bi_bi 於 07-7-5 18:14 發表
wah~~~~~~~~
浴缸係露台?間酒店都好靚wor!!!
住邊間酒店呀???幾錢呀??
貴唔貴ga??
我都想去呀!!

bi-bi,

我訂果間係"海闊淩海酒店"上綱agent訂大約$380-480,
妳在綱上打"大梅沙"就找到.
‹ 上一主題|下一主題