用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血會伍季明紀念學校 伍季明上午校家長交流會
go

伍季明上午校家長交流會 [複製鏈接]

醒目開學勳章

舊個 topic post 唔到野呀, 開過個新既再傾過啦!!
   0    0    0    0

原文章由 cc0524 於 07-7-4 08:54 發表
舊個 topic post 唔到野呀, 開過個新既再傾過啦!!

hi 各位好嗎, 有好多舊post都開唔到, 好彩有 CC0524再開topic乍, 我地又可以傾下喇。

醒目開學勳章

原文章由 PINKAVA 於 07-7-4 09:04 發表

hi 各位好嗎, 有好多舊post都開唔到, 好彩有 CC0524再開topic乍, 我地又可以傾下喇。

PINKAVA,

係呀, 好混亂呀~~~~

係呢, 點樣可以將新既 post 放在最 top 呀???

原文章由 cc0524 於 07-7-4 09:09 發表

PINKAVA,

真係好煩, 好混亂, 希望快D回復正常啦!
6月30日, 你們有沒有在荃灣看煙火呀?

醒目開學勳章

acandf,

有呀! 不過都好似好小規模!

原文章由 cc0524 於 07-7-4 09:34 發表
acandf,

cc0524
你係未在家看?  我都認為好似好小規模, 可能Budget有限啦.

7月1日, 我都在TST East 看煙花, 這次真係好靚呀!

不知道其他家長看到我們這Topics嗎?  好掛住他們呀!  現在就差不多放暑假, 學校

原文章由 acandf 於 07-7-4 10:13 發表

acandf,

cc0524
不知道, why打

acandf,

cc0524

原文章由 cc0524 於 07-7-4 09:09 發表

PINKAVA,

答案應該係「唔得」, 以後最新的 post 會在最後;這是坊間其他討論區的 setting;每個post 都有個編號「#」, 如果佢依照其他討論區的做法, 應該可以唔駛有咁多「引文」, 因為在某個帖子按「回應」, 理應只會有個 topic 叫「回應#3帖子」。haha~ 而不會像現在, 一按就自動整個帖子做了引文。
"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~

新野好似好難用,好似好亂,都吾知點睇.其他topic可吾可以開?
假期我去咗大梅沙好開心,但最吾開心係落雨:evil:

Hello,

舊topic post 到野喎!可以返過去呀!
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1017848&page=9&extra=page%3D4#pid17611660

不過, 我發現了不能post 的其中一個原因。
字數少於10個字是default 了不接納的, 因此, 你如果只是「 」, 一定出唔到!

一句「Hi!」都唔得架!以後打多d野啦!

除非你是回覆別人的帖子, 別人的內容以"引文"格式張貼在內, 佢就計埋數。

JAFFMA,
所有舊POST都可以開, 但係因為url不同了, 要在新BK內再search, 你係「我的最愛」的舊url linking 已全部作廢。

[ 本文章最後由 jk67jk 於 07-7-4 11:03 編輯 ]
"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~

醒目開學勳章

原文章由 acandf 於 07-7-4 10:07 發表

cc0524
你係未在家看?  我都認為好似好小規模, 可能Budget有限啦.

7月1日, 我都在TST East 看煙花, 這次真係好靚呀!

不知道其他家長看到我們這Topics嗎?  好掛住他們呀!  現在就差不多放暑假, 學校

acandf,

我都要落街睇呀!! 差不多行到去西鐵站那邊. 嘩!! 七一你有去睇煙花, 咁你幾點去呀?? 我都好想帶個仔去睇大型既煙花, 但又好怕要一早去等好耐好耐, 我聽到尖東六點幾就封左唔再比人入去啦!

你做乜係咁係到 "打' 呀????

醒目開學勳章

jk,

不過我 pm 晒所有人, 開左個新 topic 啦!!

原文章由 jk67jk 於 07-7-4 11:01 發表
Hello,

舊topic post 到野喎!可以返過去呀!
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1017848&page=9&extra=page%3D4#pid17611660

不過, 我發現了不能post 的其中一個原因。
字數少於10個 ...

醒目開學勳章

jaffma,

咁開心呀??? 有 d 咩玩架?? 介紹來聽聽!!

原文章由 JAFFMA 於 07-7-4 10:50 發表

新野好似好難用,好似好亂,都吾知點睇.其他topic可吾可以開?
假期我去咗大梅沙好開心,但最吾開心係落雨:evil:

原文章由 cc0524 於 07-7-4 11:05 發表
jk,

不過我 pm 晒所有人, 開左個新 topic 啦!!

你真係犀利!

我幾日都開唔到BK, 因為我只係click我的最愛, 從未想過入佢ge主頁。

醒目開學勳章

jk,

我都係昨天下午先開始開個 homepage, 不過就睇唔到 d 舊 topic, 今朝開又係咁, 我見有 d 人都係重開一個 topic, 所以我咪又有樣學樣羅!!   

原文章由 jk67jk 於 07-7-4 11:08 發表

你真係犀利!

我幾日都開唔到BK, 因為我只係click我的最愛, 從未想過入佢ge主頁。

原文章由 cc0524 於 07-7-4 11:11 發表
jk,

我都係昨天下午先開始開個 homepage, 不過就睇唔到 d 舊 topic, 今朝開又係咁, 我見有 d 人都係重開一個 topic, 所以我咪又有樣學樣羅!!   

cc0524
我6時左右, 仍在海運, 我在TST East 都等

hi 各位好, 舊topic 你地係唔係唔返過去la, so i can only
'watch' here.
‹ 上一主題|下一主題