用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 番禺會所華仁小學(二) - July 2007
樓主: 麟媽媽
go

番禺會所華仁小學(二) - July 2007 [複製鏈接]

王國長老

我都有呢隻bear bear 呀,真係好可愛!
我老公拎番黎架,佢一見有校徵既野都會買架,
佢有一條華仁tie,都唔知佢咩時候會打?!
我成日形住D 老伯伯舊生出席function 先會打。

原文章由 chelsea 於 07-7-13 09:59 發表
I did not buy the book of the young author, but instead I bought the teddy bear wear the Wah Yan School Uniform (HKD100), it's cute and I guess sense of belonging every time when my 2 boys look a ...

麟媽媽,

你所說的正正是我的心聲,謝謝你的諒解。

飛姨

原文章由 麟媽媽 於 07-7-13 10:03 發表
你個反應同我老公第一次知呢個消息一樣,
我明白你地對學校有歸屬感,
但而家時代唔同了,市場上有好多變動....
將教育講成一門生意我都覺得唔應該,
但實在某些轉變令家長們會多左選擇,
呢樣好難話Ú ...

Hi Raymond,

I sent it quite late, did u receive it?

飛姨

原文章由 raymond1981 於 07-7-12 22:54 發表

Dear 飛姨

I can't see any PM from you.  Are you sending it now?

Raymond

HEHE... 我都有 KEEP 住絛St Paul Convent 中學校裙 & 校 tie wor, 又會收集有校徽d嘢 , 幾時搞番次 "制服誘惑" 姐

原文章由 麟媽媽 於 07-7-13 10:08 發表
我都有呢隻bear bear 呀,真係好可愛!
我老公拎番黎架,佢一見有校徵既野都會買架,
佢有一條華仁tie,都唔知佢咩時候會打?!
我成日形住D 老伯伯舊生出席function 先會打。

王國長老

Hehe.... 我都係咁話!
不過我驚件校服扣唔埋鈕,呵~呵呵~~  

原文章由 SandyMummy 於 07-7-13 12:21 發表
HEHE... 我都有 KEEP 住絛St Paul Convent 中學校裙 & 校 tie wor, 又會收集有校徽d嘢 , 幾時搞番次 "制服誘惑" 姐

哈哈 ! 咁米重性感, 重誘惑  

原文章由 麟媽媽 於 07-7-13 12:27 發表
Hehe.... 我都係咁話!
不過我驚件校服扣唔埋鈕,呵~呵呵~~  

王國長老

Raymond,唔好咁細路仔啦!
上左中學都可能會出外留學架?!
你地華仁都有幾多死硬派架喎,
我老公個同學,我同佢講開學校水準,
佢又係好鬼起晒「鋼」咁既,
林校長都話,只要係好學校,
佢既學生去到邊佢都一樣開心,
即是學校教出其他好學校都認同既學生,
咁已經係成功喇,係咪?

簽名被屏蔽

Morning friends :)

王國長老

蟻兄你想講咩野?!

各位家長,我今朝睇metronews,
個Ad 話用上海商業銀行credit card 買書,
九折之後再八折喎!!好抵咁!
不過上商真係好冷門,我都無...... :(

[ 本文章最後由 麟媽媽 於 07-7-16 10:02 編輯 ]

簽名被屏蔽

王國長老

而家先申請唔知趕唔趕到呢?
我問下有無朋友有,叫人幫手簽!

原文章由 ^~螞蟻人~^ 於 07-7-16 10:15 發表

麟媽媽 so sorry
呀光線文 moron 會明白架啦

甘會唔會為慳個d $$ 立即申請呢?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

王國長老

Aiya..... 原來係私人恩怨,
我地呢度都係C9 仔多,
講吓學校情報咁架咋,
你地唔好係呢度開火呀,
唔係我怕比人鎖topic 呀!!

又有人搞事搞到黎我地華仁呢度 !

原文章由 麟媽媽 於 07-7-16 10:51 發表
Aiya..... 原來係私人恩怨,
我地呢度都係C9 仔多,
講吓學校情報咁架咋,
你地唔好係呢度開火呀,
唔係我怕比人鎖topic 呀!!

王國長老

Sandymummy please check pm!  :
‹ 上一主題|下一主題