用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 番禺會所華仁小學(二) - July 2007
go

番禺會所華仁小學(二) - July 2007

王國長老

攪咩鬼我只可以入到之前個Topic 既313 頁?!
之後我回Post 連我都睇唔到既???
不如係呢度由零開始喇.....

原文章由 麟媽媽 於 07-7-3 15:01 發表

10 Dec 03 - 3.275kg             12 Jan 04 - 5kg  14 Feb 04 - 6.4kg20 Mar 04 - 7.05kg   24 Apr 04 - 8kg12 Jun 04 - 8.4kg 11 Dec 04 - 9.67kghttp://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=15626

幾日無上bk,今天面目全非.
不過好似好用過以前,
但追唔返早幾日d野 .

亞仔返多一日便放悠長假期,
不過感覺亞仔好似已經放緊假,
日日只掛住玩,
今次佢考試有些小進步,
總好過驚嚇.

王國長老

Jackjackma,

係喇!亞仔話日日係班房睇電視….  
話時話,我未試過做成日家長義工架!
今次 7.1 9 踩到7 真係散晒呀!
不過,真係好開心,睇住D 仔咁興奮踢!踢!踢!
我地家長都睇到彈彈跳,好激烈啊!!

我報到!

唉........凈係搵番華小呢個topic都搵左成朝, 仲係得個3xx頁!

王國長老

Nancytse,

咪係囉,睇怕大家都有排先搵番入黎呀!
唔係喇,係出面小雜整番條link 入黎先得。

小 D 智慧都找不到新地方。我都報到。

報到先!

作c, 搞鬼, 有大動作早d出聲先嗎? 搵左成5分鐘先搵得番個"鬥"

由於三年級需要用毛筆寫書法,所以專登睇番去年九月七日jackjackma曾經寫過:
「大家講開書法,我有的心得比大家,我大少一路都用"墨膠"好好用,好似stamp pad ,只要加幾drop水就得,佢考試都係帶"墨膠",無咁污jo.

想問大家對毛筆寫書法的工具有何心得?

[ 本文章最後由 JJPAMA 於 07-7-3 22:42 編輯 ]

假期剛剛上去深圳福田的福民文具玩具批發市場買左免墨清水寫紙,一元/用乾淨毛筆沾水書寫,即可顯現黑色字,可重覆使用。在家中練字就唔會攪到咁

王國長老

睇黎Chelsea 搵唔到呢度,
唔見佢「Good morning friends」喎?!

Morning friends :)

麟媽媽 ,

Yes, I have diffculty to find this thread as normally I book mark this page but could not find that in the past few
days, BK has changed to a new look!

Chelsea

無上幾日乜攪成咁呀! 呢個版面好難睇喎!
成日問你睇唔睇PM! 好煩!

原文章由 nancytse 於 07-7-3 17:14 發表

我報到!

唉........凈係搵番華小呢個topic都搵左成朝, 仲係得個3xx頁!

各位早晨!

[ 本文章最後由 @Smile 於 07-7-4 10:40 編輯 ]

王國長老

睇黎各位老友都搵得番喎! :loveliness:

原文章由 麟媽媽 於 07-7-4 10:57 發表
睇黎各位老友都搵得番喎! :loveliness:

一半半啦, 有d老友記還未 show up wor,

有d擔心..... 喵喵 ........:-|

原文章由 felix喵喵 於 07-7-4 14:35 發表

一半半啦, 有d老友記還未 show up wor,

有d擔心..... 喵喵 ........:-|

咪係law, 連你honey都未蒲頭, 你有冇話佢知我地係呢庶點緊名呀?

你地個個都換大頭相, 我又換先

NICOLASMAMI, 你個stitch好kawaii nei