用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 @_@ 邊一隻牌子書包好用 ????
樓主: YenYenMa
go

@_@ 邊一隻牌子書包好用 ???? [複製鏈接]

Re: @_@ 邊一隻牌子書包好用 ????

係呀! 我囡一見到就話好靚呀! 唔知有無人用過可分享吓
pampam 寫道:
有無人試過LEGO d書包?

LEGO Bag

shiro! 寫道:
請問有冇用過或者用緊Dr. Kong書包,好唔好用﹖
請指教

shiro!,

我尋日睇完 ZEVEN 後行左過 Dr. Kong睇. 我覺得都ok, 問過Sales, 個書包剩重大約兩磅. 加埋書就真係幾重架~~~ 不過我囡囡坐校車, 上車前我幫佢拎, 只係落車自己拎入學校, 我諗都OK既......

我會睇埋 SPI + Chiropack + Lego 先決定買邊隻!!

"07年新款比中碼細小小的SEVEN書包"係咪即係細碼,係咪而家仲有得賣(因之前話冇small size出),因我唔想買個咁大,
但又好鍾意佢地d款.

lusiyilucy 寫道:
我今日買咗07年新款比中碼細小小的SEVEN書包比囡囡,真係好輕! : 囡囡同我一齊揀,佢勁中意個書包.仲可以半價買SEVEND顏色笔.囡囡好開心, 見佢開心,自己開心!

我上個星期都帶囡囡去睇過dr.kong書包, 個sales話今年出咗新款for小一小朋友, 我見有2個色, 粉紅 & 藍色, 囡囡試過, 我覺得幾好, 但又不知會不會重得滯, 有無媽咪睇過, 覺得點呀?

YuYuMother 寫道:
[quote]
shiro! 寫道:
請問有冇用過或者用緊Dr. Kong書包,好唔好用﹖
請指教

shiro!,

我尋日睇完 ZEVEN 後行左過 Dr. Kong睇. 我覺得都ok, 問過Sales, 個書包剩重大約兩磅. 加埋書就真係幾重架~~~ 不過我囡囡坐校車, 上車前我幫佢拎, 只係落車自己拎入學校, 我諗都OK既......

我會睇埋 SPI + Chiropack + Lego 先決定買邊隻!! [/quote]

yuyumother,
睇完, 比D意見我地丫 ? thanks.

NO, the salelady says it is very durable.

c0271 寫道:
請問 Seven 書包有沒有保養的?

bbqueen 寫道:
Hi all

我囡囡110cm 左右 , 邊D 牌子比較"岩"佢用呢?

各位mami

唔該比D 意見ar!

cczzko,

Thanks for your info.

But Saleslady話每款只會入一個size,YongXin 的閃粉紅色size大過你女女的皇冠,問親佢D款咩碼,佢只會答你邊個款適合幾年級用,唔知點解避答咩碼

claudi-mama

claudi-mama,

從Seven Official Website 睇, 每款只得一個size.
你可以去 Seven Official Website 仔細睇

cczzko,

剛致電問salesgirl,上星期問的同剛剛問的答案竟不同 。 今日又話一樣,只不過皇冠款車得slim D,所以睇落細D。好彩佢肯比我換。

claudi-mama

另外,細size粉紅色迷彩款已全部沽清,得番男仔色。

請問有沒有朋友用CHIROPAK人體工程書包呢?是否適合一年級的小朋友呀!可否給予一些意見。  

i also want to buy a school bag for P1... any comment ? I saw the Dr kong ... it's look like ok wor ..

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

邊到有CHIROPAK書包買呀???
00adafan 寫道:
佢都好輕,我本身都買了一個給自己去街用,好好!(粉藍細碼)
現想買多一個做替換,
聽有些學校大減價細碼買2xx,
那兒有,
謝![quote]
winniekws 寫道:
請問有沒有朋友用CHIROPAK人體工程書包呢?是否適合一年級的小朋友呀!可否給予一些意見。  
[/quote]

簽名被屏蔽

剛剛於今天買了四個SEVEN的書包給我的女和仔及我個妹的兩個仔,真是非常正,好輕,比較我個仔上年的SPI,輕好多好多,不過真是貴

winniekws :

請問邊到有seven書包買呀??可唔可以裝到F4 folder,
(係專門店or百貨公司裡面專櫃)

chisum-ma[quote]
winniekws 寫道:
剛剛於今天買了四個SEVEN的書包給我的女和仔及我個妹的兩個仔,真是非常正,好輕,比較我個仔上年的SPI,輕好多好多,不過真是貴

尖沙咀海運近玩具反斗城,該店主要是賣DIOR的兒童服裝,廚窗放有一個SEVEN書包,而其他則放在最入面,不是大顯眼的。

是可以放F4folder.
‹ 上一主題|下一主題