用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 @_@ 邊一隻牌子書包好用 ????
go

@_@ 邊一隻牌子書包好用 ???? [複製鏈接]

@_@ 邊一隻牌子書包好用 ????

懇請各位有經驗的家長分享一下,
邊一隻牌子書包好用 ?
謝謝!

Re: @_@ 邊一隻牌子書包好用 ????

市面有 :
1) Dr. Kong
2) SPI
3) 無牌子

不要買TRENDYLAND的書包,去年買了一個,開學約用了二十天背帶已開始斷,打了兩次電話去熱線話會有人聯絡我,現在學期尾,當然無人跟進。
當時即刻去買了DR KONG的,用至今天還可以。

chiropak is very good
Have a nice day!!

Zeven 超正,勁輕,不過好貴, s size $590

請問邊到先可以買到呢兩隻牌子o既書包
chiropak
Zeven

可唔可以介紹下有咩優點呀,我真係對書包冇研究    我自己細個都冇用背囊

Dear bebe_c,

Where can we buy that ?

Thanks  

Zeven今年無出 S size($690)啦!現在最平要$890 ,不過真係又有型又輕巧

我在海洋中心 SHOP 027(近反斗城)的BAROCCO買的,TEL:23751137

港島區: 利園2期 Shop 215 BAROCCO.

我兩個小朋友

Thanks cczzko & csk家長jj,

不過真係好貴

Maxmami,
初初聽到都覺得好貴,但一想到可令仔仔背得舒服D、輕巧D、有型D,就好甘心情願「奉獻」啦!

csk家長jj 寫道:
Maxmami,
初初聽到都覺得好貴,但一想到可令仔仔背得舒服D、輕巧D、有型D,就好甘心情願「奉獻」啦!

非常同意 ! 小孩要背著書包十幾年, 再加上上學要帶好多書本, 我情願買個好d 輕d!

謝謝各家長的分享!
我個仔係 07小一生, 個子不大, 應該買一個 "岩岩好" or "大少少" 才對呢?

seven 好輕,亦襟用,我仔的用了三年,都重好好,係個底花少少,d 布有少少 pei ( 可能因為係學校操場放地下 )。
其實唔貴喇,有 d 同學仔 的 spi ,chiropak,用一年就爛,有 d 用幾個月就唔係帶甩,就扣/鍊爛。
你地自己周圍問下,有幾多人真係一年一個書包。
我就真係未見過 seven 會一年就爛,同學仔個個都用幾年。
總之我就一放大假,就清潔下,用三年都可以好新淨,亦唔甩色。

a有 d 同學仔 的 spi ,chiropak,用一年就爛,有 d 用幾個月就唔係帶甩,就扣/鍊爛。

咁都係有d 人吧!

我姪女的SPI, 用了一年還很新淨。 而且, 她一直都不覺得揹上背時會重;我也試過她的書包, 拿上手是重, 但上背後便不覺重, 感覺輕了至少一半。
"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~

重有princess,spiderman, sesame street, pooh同ELLE...我friend話8月會有售.
tytc_lau 寫道:
市面有 :
1) Dr. Kong
2) SPI
3) 無牌子

我的小朋友用了Seven兩年,每年洗3次,至今沒有任何損壞,只是舊了些少,幸好顏色沒有大退淡.

有沒有網友知道這個書包是否好用?

click here
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hi,
我上個星期都去左海港城買左個Seven 書包,不過今年間廠真係無出細size, 個大size 望落又真係幾大個, 40cm高x27cm闊x13cm厚。不過我同spi and dr.kong 比較過實際淨係高少少。 我個仔因為比較高 (125cm)揹個大size 上身都還可以。我諗如果細粒d既小一生就可能大左d,最好都係帶埋小朋友去試。
我姪仔上年就買左個dr.kong, 佢媽咪話用左成年都仲好新淨,所以都藉得推薦!

thanks Nickga !

Nickga 寫道:
hi,
我上個星期都去左海港城買左個Seven 書包,不過今年間廠真係無出細size, 個大size 望落又真係幾大個, 40cm高x27cm闊x13cm厚。不過我同spi and dr.kong 比較過實際淨係高少少。 我個仔因為比較高 (125cm)揹個大size 上身都還可以。我諗如果細粒d既小一生就可能大左d,最好都係帶埋小朋友去試。
我姪仔上年就買左個dr.kong, 佢媽咪話用左成年都仲好新淨,所以都藉得推薦!

我都買了Zeven大size比佢,用了快一個學期都好新,個仔話3年每個年級都買新書包,今年級買書包最舒服,暑假洗好留低,升下一個年學期就可以不用新買。
‹ 上一主題|下一主題