用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 @_@ 邊一隻牌子書包好用 ????
樓主: YenYenMa
go

@_@ 邊一隻牌子書包好用 ???? [複製鏈接]

Re: @_@ 邊一隻牌子書包好用 ????

亞仔今朝問我幾時買書包比佢wor? 我問佢點知要買新書包? 佢話, 一睇就知la, 你睇下返小學個d小朋友, 個個書包都唔同gar, 真係比仍吹漲

雖然仲叩緊門, 讀邊間都未知, 都係唔好諗d煩野, 去look look開心下先

SPI邊度有?

hoganmama 寫道:
SPI邊度有?

尖沙咀新世界中心
銅鑼灣 Sogo 6/F
網址: www.spi.com.hk

我唔知其他百貨公司有冇,去網址搵個電話問下好。
不過, 以我所知, 佢地會去學校做 promote, 九折左右。所以, 係學校買著數d。 你未定讀邊間學校, 可能有d 難度。  
"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~

醒目開學勳章

thanks jk67jk

hi, 我仔仔用 3M color square 的書包也不錯呀,在3M專門店買, $3xx幾, 用了2年,完全無損壞,舊年開學前洗過一次, 平時只用濕布抹便可。 這拿上手有點重, 但當背上身又好像輕一d。 質量幾好。 :   

O仔媽咪:

請問边到3M專門店,我住九龍區,唔該哂.
O仔媽咪 寫道:
hi, 我仔仔用 3M color square 的書包也不錯呀,在3M專門店買, $3xx幾, 用了2年,完全無損壞,舊年開學前洗過一次, 平時只用濕布抹便可。 這拿上手有點重, 但當背上身又好像輕一d。 質量幾好。 :   
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1085858&extra=page%3D2

昨晚在海運買了Seven書包比囡囡(YongXin - post 白色款既粉藍色),除左陳列外這是最後一個了。

Seven真係好輕。 大囡以前用SPI未放書已很重,那時大女揹到死死下  

我都想買定個閃粉紅色(中碼)比囡囡大個用,真係好靓。

[quote]
YongXin 寫道:

我舊年年尾, 已經

claudi-mama,

Any more small size schoolbag in 海運 for boy?      

SEVEN書包大約幾多錢FOR細碼?Thx

醒目開學勳章

細碼HK$690,係2006舊款,好似賣曬喇!2007款無細碼, 公價HK$890.

winniekws 寫道:

Seven 的綱站: Click Here  

可唔可以講下你地買左邊款???

如果9月讀P1,應該買seven邊個size會好d?可以用幾耐? 如果我想囡囡由P1用到P3 or P4,乜size會适合?麻煩比d意見!謝謝!
Tammy mama

醒目開學勳章

小朋友瘦唔瘦?幾高?太细粒都

中上一般高度,瘦! 是否用06舊款细碼?
Tammy mama

醒目開學勳章

係,06舊款细碼,即係我post出来红色那个。

但係,06舊款细碼已经賣晒;不如你都带小朋友去試下07新款,唔

Sales 姐姐話無哂細碼。不過見到有兩三款又比中碼細小小的,但個款無07年新款D靓(只是我個人認為)。最好親身睇下,如果可以帶埋小朋友去試仲好。

yuetmama 寫道:

Any more small size schoolbag in 海運 for boy?      

YongXin

請告知06舊款细碼你post出來红色那個的size? 我想知同07新款细碼size相差多少。另外,你立埋的中碼閃粉紅色,點解sales姐姐話係大碼

Thanks
claudi-mama

醒目開學勳章

等我返屋企度下長/闊/高先話妳聽好嗎? 因為我06舊款细碼, 同埋07新款閃粉紅色都買

Thanks for your update.  My boy is short, < 106 cm gar....so I prefer to buy a S-size SEVEN for him.  My girl is tall, so just buy SPI is OK.

Let me go to TST to look look sin.  :cry:

claudi-mama 寫道:
Sales 姐姐話無哂細碼。不過見到有兩三款又比中碼細小小的,但個款無07年新款D靓(只是我個人認為)。最好親身睇下,如果可以帶埋小朋友去試仲好。

[quote]
yuetmama 寫道:

[/quote]

我今日買咗07年新款比中碼細小小的SEVEN書包比囡囡,真係好輕! : 囡囡同我一齊揀,佢勁中意個書包.仲可以半價買SEVEND顏色笔.囡囡好開心, 見佢開心,自己開心!
Tammy mama
‹ 上一主題|下一主題