用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識 ...
樓主: ckckcktina
go

來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦! [複製鏈接]

Re: 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦!

Hi Twinsister,

哦, 好啦, 咁等你收到風再來報下啦. 等你....     上次見你同sindy, 傾緊睇d課外英文書籍, sindy講果d響中央圖書館有無得借架. 因為我女有個同學個家姐又係讀mps架, 我去過佢home, 佢有一個圖書閣架. 全部都係英文書, 我諗緊d英文書又貴, 睇完就算, 都唔會成日翻睇架啦. 咁去借有無架. 話唔定都係睇完就算架啦. 因我家好近圖書館呀. 慳得就慳麻.      

Re: 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦!

W&EMOM / ckckcktina

thank you你地回覆我問題,唔該曬
希望第日再向你地請教    

hi cczzko,
你的小朋友是否有參加"香兒"合唱團?

不如比你個email address我... 我比我個手提# 比你...到時聯絡...吾通我地仲好似以前人地相睇甘...揸住支玫瑰花?

Hello n.c2007,

係呀, 我對仔女都有參加香港兒童合唱團, 仔仔初一班, 女女中二班.

cczzko.

hi cczzko,
因我見你的相是合唱團,

Dear n.c2007,

我換

dear cczzko,
我個女都是"香兒",

係啦,出面好鬼貴架...所以我而家好多書都係scholastic出版社的,同佢地book club訂好多都好平...唉...我又係,屋企要有幾隔係服侍佢d英文書...唔睇都好丫...放係度佢可能有日會睇/比細佬睇
ckckcktina 寫道:

哦, 好啦, 咁等你收到風再來報下啦. 等你....     上次見你同sindy, 傾緊睇d課外英文書籍, sindy講果d響中央圖書館有無得借架. 因為我女有個同學個家姐又係讀mps架, 我去過佢home, 佢有一個圖書閣架. 全部都係英文書, 我諗緊d英文書又貴, 睇完就算, 都唔會成日翻睇架啦. 咁去借有無架. 話唔定都係睇完就算架啦. 因我家好近圖書館呀. 慳得就慳麻.      

Sindy 寫道:
係啦,出面好鬼貴架...所以我而家好多書都係scholastic出版社的,同佢地book club訂好多都好平...唉...我又係,屋企要有幾隔係服侍佢d英文書...唔睇都好丫...放係度佢可能有日會睇/比細佬睇

其實圖書館都應該有得借,但因為呢d書大部份都係教署建議小學生睇果個book list度,所以好多學校都推介小朋友睇,所以有時都幾難book,好似rainbow magic咁,長年都空晒架

[quote]

[/quote]

搵唔到之前個瑪利曼topic呀,借呢度駛一駛唔該....

如果無轉書的話,我有d二/三年班野賣呀.....

1. IPE workbook 3A (p.2下學期) x 1
2. reading 三本故事書 (P.3上學期) x 1 (hold)
3. IPE workbook 3B (p.3上學期) x 2  (hold 1)
4. first book of verse (p.3) x 1 (hold)

以上1-4係全新的,全部照價七折

有興趣者可先回覆,如轉書既話梗係可以唔要啦,thanks

另外,等我執定野既話,可能會有d用過既書送埋的,但現在未執就唔confirm(不是pass paper)

thanks all

Hi 早先呀, 咁多位.

n.c2007, cczzko,

真係岩啦. 我女都係香兒喎.   不過佢讀預備班. 大家真係有緣啦.

cczzko,

我有諗過同阿女轉班呀! 你女係唔係返sat/sun架? 我女e家返緊mon, 3:45-4:45, 我驚好趕呀, so想轉返4:45-5:45, 會好d. 不過又諗過if佢入左小一就cut左佢, 驚佢無時間再玩. 而且學校都有啦. 係唔係架? 你有無咩意見呀!

sindy,

早呀!  

來呢到做生意呀!     不過好似唔係咁岩我地喎, 有無小一架? only小二/三, 未去到咁高喎.    

係呀! 我都有諗過搞個圖書閣響佢房, 等佢養成個習慣睇書, 不過又係驚擺多過睇囉. sai 晒d錢呀! 不過我都有同你一樣咁諗, 因為我都有一件細架麻. 希望阿妹會睇囉.    

我個女個D英文書係英國訂,平香港好多,不過最5好就係送貨只限英國本土.
好似RAINBOW MAGIC 佢一套只係英磅6.99仲係BOX SET 添
http://www.thebookpeople.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/catalog_10001_10051_100

又未到做生意咁跨...hehe,唔係比人block我架...hehe,舊年買多左...所以咪想放左佢囉.....呢度不時有唔同年級既係度浦架麻
sindy,

早呀!  

來呢到做生意呀!     不過好似唔係咁岩我地喎, 有無小一架? only小二/三, 未去到咁高喎.    

係呀! 我都有諗過搞個圖書閣響佢房, 等佢養成個習慣睇書, 不過又係驚擺多過睇囉. sai 晒d錢呀! 不過我都有同你一樣咁諗, 因為我都有一件細架麻. 希望阿妹會睇囉.    

deleted
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ahkila,

嘩, 咁你訂左點sent返來hk啊? 叫親戚幫你啊? 點解 我clikck唔到入去個web既? 等我再試下先.     睇下可唔可以響中央圖書館book下先.

thank you for your sharing.

sindy,

講下笑咋, 唔好介意呀       你得閒要多d來我地呢到, 放d料俾我地添呀. 要射住我地呀!    

你果d keep唔keep得架. keep到我地小二先啦. 再同你買啦.    

SamMom,

你想邊個同你認呀?     唔同班既 認唔認呀?     我個mail係 [email protected] 你sent俾我啦.  

各位同學媽咪大家好,
我見大家傾得咁開心,都來熱鬧吓!我囡囡P1C.    
‹ 上一主題|下一主題