用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識 ...
go

來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦! [複製鏈接]

來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦!

hi, 大家好嗎! 我女今年9月入小一啦, 而且已經編左班添呀, 佢讀p1C班, 有無人都係今年9月小一架, 入來大家認識下, 等第時有咩疑難雜症都可以大家分享下呀! 請大家多多指較, 入來報下到啦!    

Re: 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦!

岩岩收到風, 阿女有好多同學仔都去左唔同班呀, A班3個, B班一個, C班 (我女), D班又有3個, 你地呢? 快D來分享下啦.  

Re: 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦!

好野. 好野, 終於又有多2個同學仔同我女一班啦. 仲有無人來分享下呀?    

又係我呀, 又來報料先, A班有4個啦. B班2個, C班都仲係3個, D班有2個, 不過仲有3個同學仔仲未知呀, 希望聽日再來, 又有好消息啦!    

咦? 點解無人來登記既? 唔通都仲未收到信?  
該用戶已被刪除

As at 30-06-2007
1A
1. careily
2. karenhui99
3. SamMom
1B
1. bbqueen
2. O+'sLover
3. TwinSister
1C
1. ckckcktina
2. ckh689
3. peekaboo
4. n.c2007
5. nn818
1D
1. sweetybee

立言媽咪,本來諗住開23/6先同你相認,點知你個電話lunch time 就到,唯有現真身。

我都好開心,芊芊同立言同班,以後有個照應,記緊射住射住   

係嘞,其實你知唔知今年SMMK有幾多人入咗MPS?

O+'sLover 寫道:
你所講的, 係咪全部都係聖馬加利大的同學, 咁咪有成10幾個, 變左另一個聖馬保你大團體.        

係呀, 係呀, 你都係咩? 你係邊個媽咪呀! 嘻, 我識唔識你架?

我個女讀 1B, 巳經收到風話班主任幾 nice, 但就同而家d同學分開晒.

有無得幫我又收下風, c班個班主任nice唔nice架. 嘻我都想知呀    

by the way, nice to meet u!

芊媽: 唔好咁講啦. 你仲有大女響到讀架麻, 我要向你取經就真呀!     好開心呀, 我地又可以做返同班同學呀! 到時應該開返個party 淨係smm入晒mps既都一齊來相認下先得. 嘻今年我地學校都好多人入左mps    認真飲得杯落lu...  

O+'sLover,

咦! 加埋你女, B班有3個囉. 又多一個.  

芊媽,
我淨係知響1st round淨係上高孝班都有成十個入左, 其他班就唔知lu, 不過都未計攪珠果d, 可能仲多呀, maybe都有成20幾個入晒.   大家撞口撞面都係識既, 你話幾好呀!    

好... 收工lu.... 聽日再見啦! 希望有多d媽咪來報到啦! 拜

O+'sLover 寫道:
你所講的, 係咪全部都係聖馬加利大的同學, 咁咪有成10幾個, 變左另一個聖馬保你大團體.      

仲有我個女 ar, 讀 1B, 巳經收到風話班主任幾 nice, 但就同而家d同學分開晒.

仲有我個女都係讀 1B ar! 你係邊 shu 收到風話 ga??? 聽到你咁講都冇咁擔心...... 23/6, 你地會去 ma?   
各位多多指教     

仲乜鬼而家先出聲呀??hehe...恭喜晒呀
ckckcktina 寫道:
hi, 大家好嗎! 我女今年9月入小一啦, 而且已經編左班添呀, 佢讀p1C班, 有無人都係今年9月小一架, 入來大家認識下, 等第時有咩疑難雜症都可以大家分享下呀! 請大家多多指較, 入來報下到啦!    

家下先.. 發現呢個post.. hehhe..
我女係 P.1A... BUT 我女唔係瑪加利大讀既... !! ANYWAY.. 大家交流下...    
Josephine :-P

Hi!!!我囡囡都係9月升讀瑪利曼小學,佢係1D班,想請問各位知唔知有冇校車由康怡去瑪利曼?

有呀,兩架應該,一個男人渣車,得一架車,一個女人,有幾架車,我女鐘意坐女呢個....仲有,有時我改上落車地點,佢架車有位既話,我都可以轉車,唔駛限死左....你一拎左詳情,就好搵車啦,因為都好full下架...有機會無車坐架
sweetybee 寫道:
Hi!!!我囡囡都係9月升讀瑪利曼小學,佢係1D班,想請問各位知唔知有冇校車由康怡去瑪利曼?

Hi Sindy,多謝你的回應。仲想問吓由瑪利曼到康怡車程幾耐?中途多唔多站?

sweetybee 寫道:
Hi Sindy,多謝你的回應。仲想問吓由瑪利曼到康怡車程幾耐?中途多唔多站?

朝早大約六點五十分咁上下,但七點三四個字就到學校,到左學校至八點上堂呢段時間係MORNING READING,好似逢星期五有家長講故事(唔知今年係唔係,因為我無問),咁放學大約三點開車....三點四五個字就到左太古架啦,我諗上到康怡都係唔會差到五分鐘啦

hi! 我個囡都係9月升讀瑪利曼小學,佢係1C班,請多多指教!!

如果無變,1C班主任會係Mrs Hung,佢係一位好nice亦好有責任心的老師,小朋友好喜歡佢.

ckckcktina 寫道:

有無得幫我又收下風, c班個班主任nice唔nice架. 嘻我都想知呀    

‹ 上一主題|下一主題