用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識 ...
樓主: ckckcktina
go

來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦! [複製鏈接]

Re: 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦!

hi twinsister,

嘩... 你好勁喎, 咁都8到返來呀, 不過我地都唔係member喎. 咁點去呀! 賽馬會member喎, 要富貴人家先入到架.係唔係呀?    我地d平民入唔起喎! 仲有無d搭單響出面教架. 唔好去d有member既地方啦. 去唔起喎.    

Re: 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦!

Hello 大家好,

我女女都係讀瑪利曼, 今年3年級啦.
入來8

Hi cczzko

School Orchestra 幾點 start ar?

hi cczzko,
幾點開始,  

各位買左書包未?

大家好,我個女編左入1A, Careily, Karenhui99, 下星期六我地可以認識下, 第時開學有個照應. BTW, 你地會吾會帶埋個女去?我老公話想帶個女去熟悉下環境? :wink:

Hello bbqueen, n.c2007,

School Orchestra Performance will start at around 11:00 a.m. :wink:

cczzko

n.c2007 寫道:
各位買左書包未?

我女女用Seven, 佢都有不少同學用.  我覺得好好, 你

ckckcktina,
個list已經放咗係第一頁喇。我個女冇參加小蜜蜂/小幼苗,因為要放咗學再返去,又要等個大女放學,邊有咁多時間?

SamMom 寫道:
大家好,我個女編左入1A, Careily, Karenhui99, 下星期六我地可以認識下, 第時開學有個照應. BTW, 你地會吾會帶埋個女去?我老公話想帶個女去熟悉下環境? :wink:

"You don't need to bring her along wor" it stated in the letter....

各位靚媽,

我本人都好鍾意瑪利曼小學, 但常聽到朋友說學校係"貴族"學校, 校內同學與同學之間好比較, 比較啲樣比較嗰樣, 我想知你地小朋友將入讀, 你地擔心嗎, 或有無意見比我呢?
係咪多數都會升番瑪利曼中學呢?
請各位靚媽多多指教!!!

ckckcktina 寫道:
hi carlily,

你女咁勁呀. 睇英文台架. "西利"呀! 我女淨係識睇卡通咋. 仲要係中文卡通,    

勁咩.. 我懷疑係因為賓姐都要睇 >.. soooo 先睇英文台咋..... :wink:
Josephine :-P

SamMom 寫道:

個日唔帶得小朋友架.. 張通告已經講左啦.. heheh..anyway.. 個日我地都可以相認下既... 大家share 下嘛.. kwkakakka ... 我老公都會去... 甘... 我地點相認好呢...   
Josephine :-P
該用戶已被刪除

Dear cczzko
個seven書包會唔會太大呢?我之前都帶過亞女去Ocean Terminal間鋪試seven嘅書包,不過亞女揹左之後覺得個書包仲大過佢背脊(细碼書包),所以最後都冇買到。其實,學校係咪準啲小朋友留書喺學校?小一啲小朋友個書包係咪好重?如果唔買seven有冇其他選擇呢?請指教。

Dear sweetybee,

小女用Seven 之前, 用 Sanrio

hi 咁多位早晨呀!

Hi cczzko,

你女有份表演果d (School Orchestra) 我地係唔係睇唔到架? 因為我地係下午2點先到咋喎?   

係呀! 咁等我都吼住吉之x減價先去買返個先.     

hi carlily

原來係咁咩? 我都覺我細女既英文叻過家姐, 因為佢又係成日都響屋企, 仲要成日睇英文台. 連d紀錄片(咩千禧bb檔案)都同個賓姐一齊睇呀, 仲要學埋入面bb既野添呀. 不過都好呀, 英文都係要聽得多, 接觸多左, 自然會好左呱?

[/quote]

勁咩.. 我懷疑係因為賓姐都要睇 >.. soooo 先睇英文台咋..... :wink: [/quote]  

hi ckh689,

哦, 原來無參加到呀, 唔怪得唔見你啦.    

好yeah. 你放響第一版啦. 好叻呀!    

嘩!最近公司鬼咁忙, sorry呀, 依家先出現.

ckckcktina,
我都同意賽馬會member要富貴人家先入到, 而且我地d平民入唔起,又無富貴親戚及朋友係member, 所以都係打消念頭.因我囡囡個同學媽咪都係"搭上搭"先有人帶住入去學. 或者我得閒去維園網球場"貢"吓, 睇睇有無其他選擇再番嚟八比大家知.

有無媽咪知道大多數MMP的學生喺邊度參加補習班呀?我想搵定比囡囡.或者有無外籍老師介紹呀.
‹ 上一主題|下一主題