用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識 ...
樓主: ckckcktina
go

來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦! [複製鏈接]

Re: 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦!

ckckcktina :
英文... 因為佢平時都ok .. so 費時佢驚左咪唔駛佢專登去學羅.. &&& 佢平日睇開都係英文台.. sofar... 無問題!!

係咩.. 甘你係邊個地方學swim呀... ?? 好唔好.. ???如果係.. 我都plan 住 join 佢啊...
Josephine :-P

Re: 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦!

唔好催啦,要逐個睇完先可以update到架
As at 12-06-2007
1A
1. careily
2. karenhui99
1B
1. bbqueen
2. O+'sLover
3. TwinSister
1C
1. ckckcktina
2. ckh689
3. peekaboo
4. n.c2007
1D
1. sweetybee

hihi 好似無突擊的呀,呢度既好處就係佢做乜都係有得讀...放心,hehe
ckckcktina 寫道:
咁多位早晨啊!  

sindy,

原來係咁啊. 即係話到時阿女返左學, 我都未必會知佢學左d咩喎.     咁係唔係要日日都要keep住溫書架. 因為佢地會有突擊默書呀?  

Hi ckckcktina

請問海天係邊 shu 上堂ga? 有冇website? 我都想囡囡玩下! Maybe we can join the same class?  大概幾多人一班?

早晨!
我想問吓mps的小朋友現己分班,是否不用考分班試?   
我見有的學校開學前要考分班試     

重有mps在學校是否主要講英文用英文談話,另中文科是否用普通話?

海天泳會 :

http://www.hoitin.net/2007-7-8.pdf

請注意 : 最近st. paul convent 外牆維修, 觀眾席唔可以開
屏風門, so 地方小左 ...
[img align=right]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/19text/A10-024.gif[/img]

ckckcktina,

啱啱阿女d同學媽咪"八"番嚟, 話跑馬地賽馬會有外籍老師教打tennis喎, 要member先可以. 聽個同學媽咪話價格ok可接受不算太貴, 但一定要member係帶入去才可. 個同學媽咪都跟佢公司老板去喎.

(p.s. : 我都沒有membership, 要周圍問吓d friend)

TwinSister 寫道:
ckckcktina,

啱啱阿女d同學媽咪"八"番嚟, 話跑馬地賽馬會有外籍老師教打tennis喎, 要member先可以. 聽個同學媽咪話價格ok可接受不算太貴, 但一定要member係帶入去才可. 個同學媽咪都跟佢公司老板去喎.

(p.s. : 我都沒有membership, 要周圍問吓d friend)

啊.. 係咩... but 幾多人一班啊. .???
Josephine :-P

都5係用英文交談,中文科用中文教,5會有分班試

ahkila,
多謝回覆.
該用戶已被刪除

hi w&emom,
多多指教學姐姐! 校園生活開心嗎?
每日多唔多 功課?

咁多位早晨呀!

sorry最近幾日忙住幫阿女上網搵衫都唔得閒來呢到chat添呀.    

好yeah... c班又多一位同學仔啦. .....    
e家我地c班最多人喎. 其他班要加油啦. 快d, 快d, 多d人來報到啦.  

bbqueen,

相信你已經睇左海天個web啦. 點呀, 你返唔返呀! 大概1:5到. if有多教練得閒就會1:3到. 睇下你揀咩時間囉. if你繁忙果d就真係幾多人下架.

我未報名呀, 不過諗住俾佢返朝早. 逢2, 4. 不過我都未交form     

hi carlily,

你女咁勁呀. 睇英文台架. "西利"呀! 我女淨係識睇卡通咋. 仲要係中文卡通,    

我女響"海天"游開架. 響銅鑼灣st.paul入面架. 室內. 家長可以坐響看台睇到. 你得閒上去佢個web睇下啦.  :wink:

hi ckh689

唔係催你.   不過你今次效率都好快喎. 得唔得將佢放響第一頁, 等d同學仔一入來就見到晒呢? 定係要我放架, 你放唔到呀.

你星期四(14/6)有無返去呀. 佢地小蜜蜂結業. 我唔見你呀. 你女有無參加小蜜蜂or小幼苗呀?

hi sindy,

哦..... i c 原來無突擊. 咁都好d. 不過都係要日日keep住溫嗎?
   我真係問題阿媽...  

hi emiluihk

唔該晒你呀, 幫我手. 仲話埋俾我聽添. 因為想暑假俾佢學返呀.   不過if個屏風唔開得. 埋好熱囉. d人全部響晒入面, 又無風流通, 好焗喎. 我細女實死啦. 係唔係你sat先多人呀, 知唔知平日唔會咁多嗎?   

n.c2007, 好yeah, 我地d女同一班呀!      nice to meet u 啊. 睇來我地23/6要相認下先得啦.  

W&EMON, welcome呀, 得閒多d來傳授下心德, 俾我地d師妹偷下師先得lu...    
‹ 上一主題|下一主題