用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識 ...
樓主: ckckcktina
go

來啦, 來啦, 有無人今年9月入讀瑪利曼小一架! 入來認識下啦! [複製鏈接]

sport day 1-2年級係得半日,家長要自行帶小朋友去運動場ga.

原文章由 ahkila 於 07-12-11 15:30 發表
sport day 1-2年級係得半日,家長要自行帶小朋友去運動場ga.

... 真係??????????????????
Josephine :-P

唔係呀? 咁又要告假?

原文章由 ahkila 於 07-12-11 15:30 發表

原文章由 ckckcktina 於 07-12-13 11:22 發表
唔係呀? 咁又要告假?

仲有亞囡話 party 果日冇校車坐, 真定假 ga?

唔係呀, 無校車? 唔會呱?

原文章由 bbqueen 於 07-12-13 21:56 發表

仲有亞囡話 party 果日冇校車坐, 真定假 ga?

賣廣告

咁多位早呀!

等我來賣下廣告先, 我女於2008年1月5, 6 兩日有套英文話劇響上環文娛中心上演呀, 有興趣既可以帶你地阿女來睇下啦. 佢個劇團響bk都有賣廣告架. 你地響首頁個客戶推介可以見到呀, 佢地今年做Cinderella. 我女扮老鼠, 你地可以響個網到睇到我女張相呀.

原文章由 ckckcktina 於 07-12-20 12:51 發表
咁多位早呀!

等我來賣下廣告先, 我女於2008年1月5, 6 兩日有套英文話劇響上環文娛中心上演呀, 有興趣既可以帶你地阿女來睇下啦. 佢個劇團響bk都有賣廣告架. 你地響首頁個客戶推介可以見到呀, 佢地今年做Cinderella ...

好玩嗎? Pls pm me some comments!

各位您好:

我個囡囡 Audrey Ching 參加了學校舉辦的羽毛球班.於兩個星期前的練習後,我的大頭蝦囡囡沒法找到 School Jacket,可能有其他小朋友拿了回家,如果有家長發現多了一件 School Jacket,請通知本人.

多謝!

Hi all

Happy New Year!

Happy New Year!!!!!

覺唔覺得測驗期間應該放下午,溫書時間會充足好多,現在返到屋企3點幾,換完衫攤開功課已4點,而且早起身關係,邊做功課邊"中眼訓",做完約5點多,溫測驗約1個鐘,然後又要去沖涼及準備吃飯,飯後再溫多一小時已夠鐘上床.加起上來每日大約只溫得2個鐘多點,好似唔多夠而且讀了都未必入腦.
半日制學校考試期間都會放早,其實瑪利曼唔一定要返足全日,應該比多點時間溫習.

如果有得放早, 緊係好啦! 不過我地test既時間咁鬼長, 都無咩所謂啦. :  

原文章由 flower99 於 08-1-8 19:00 發表
覺唔覺得測驗期間應該放下午,溫書時間會充足好多,現在返到屋企3點幾,換完衫攤開功課已4點,而且早起身關係,邊做功課邊"中眼訓",做完約5點多,溫測驗約1個鐘,然後又要去沖涼及準備吃飯,飯後再溫多一小時已夠鐘上床.加起 ...

一向都是5日內測晒,而且中英默書會停1次,功課亦好少.
但今年上學期可能少了1次測驗,所以今次拉長時間測,但我地每星期的默書無停到,每日功課依然咁多,所以有感而發.
今年升上3年級後轉變真大,功課比1,2年級時多了很多,中文亦係又深又多野讀.

原來係咁呀! 死啦. 好驚添. 因為我女仲係一年班, d野又唔係咁深, 都仲係懶懶行. 一上3年班就咁深呀. 又話一至三都係honeymoon既. 4年班先來料麻. 等我地仲大安旨意添.

原文章由 flower99 於 08-1-15 13:38 發表
一向都是5日內測晒,而且中英默書會停1次,功課亦好少.
但今年上學期可能少了1次測驗,所以今次拉長時間測,但我地每星期的默書無停到,每日功課依然咁多,所以有感而發.
今年升上3年級後轉變真大,功課比1,2年級時多了很多 ...

Hi all

我想問吓點解咁耐仲未有牙科保健 no. ? 我知道有 D 學校 (also p1), 都係灣仔區, 都有 lu? 唔知仲要等幾耐?

HI, HI , 嘩, 好耐無上來傾添, 去晒邊呀? 想問下你地步行籌款捐幾多呀? 佢寫要"不少於300" 咁係唔係一定要交300架?

原文章由 ckckcktina 於 08-5-8 12:58 發表
HI, HI , 嘩, 好耐無上來傾添, 去晒邊呀? 想問下你地步行籌款捐幾多呀? 佢寫要"不少於300" 咁係唔係一定要交300架?

我睇唔到有寫要"不少於300" wor!

有架, 你睇真d, 響頭頭果到架.

原文章由 ckckcktina 於 08-5-9 10:34 發表
有架, 你睇真d, 響頭頭果到架.

想請問下,學期尾後,有無人有書/作業全部既物資可以益下我個老死朋友呀?我會盡量回報返你地既 幫幫忙丫,thanks

[ 本文章最後由 Sindy 於 08-5-15 20:18 編輯 ]

Sindy,
我額外有一本"幸福的道路"作業 - 一下(差不多是全新, 只是簿面寫了名)。
‹ 上一主題|下一主題