用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年SFA小一家長交流站
樓主: phylli
go

2006年SFA小一家長交流站 [複製鏈接]

Re: 2006年SFA小一家長交流站

hi odelia

thanks

can anyone tell if there is any specific color for the hair band and also for the school bag?

醒目開學勳章

書包係無限制,只是不可掛吊飾。

呢樹好靜呀~! 等我up番上黎先.
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

Hello 各位,
好耐都無上嚟,因公司很忙,又唔可以响公司偷雞上嚟,
近排各位忙嗎?唔知點安排小朋友暑期節目??

Hi janetc,

Long time no talk! 近況如何?

有冇幫仔仔報暑期班呀?我報了YMCA的SUMMER CAMP, 及一些球類活動如足球,乒乓球等,不過要等抽籤。
只有眼睛最真

Hi hoho2000,
我報了康體署的活動如badmantin,體操及柔道,但抽籤抽唔中~!
我同仔仔囡囡一齊報了明愛搞的拉丁舞班及水墨畫班,一來有伴,想知佢地有幾合拍,同埋會畫d咩鬼畫符比我呢.

Hi Janetc,
我也幫小朋友報了九龍明愛的水墨畫班喎(Thur, 2-3pm), 唔知會唔會同一班呢,另外又報了物理方程式,英語小

Hi odelia_ho,
我住新界區的. 其實我好想俾仔仔參加學校的badmantin暑期班.....但要出九龍......finally give up.

Hi janetc,
家住西貢區, 附近又冇任何文娛康樂設施, 唯有出九龍區, 自己又要返工, 個工人要帶住兩名小朋友,tun 出 tun入上暑期班, 但係冇法啦,係冇咁方便架啦

janetc 寫道:
Hi odelia_ho,
我住新界區的. 其實我好想俾仔仔參加學校的badmantin暑期班.....但要出九龍......finally give up.

醒目開學勳章

今日請了假帶阿仔去學校畢業禮表演,很快便過了一日。

我只幫阿仔報了音樂農莊的夏日全接觸b班,要去6日,唔知好唔好,不過看資料好像很吸引(我!)。
你們有無興趣報這個course(按這裡:音樂農莊)?

EmilyBB 寫道:

我只幫阿仔報了音樂農莊的夏日全接觸b班,要去6日,唔知好唔好,不過看資料好像很吸引(我!)。

Hi EmilyBB,
你今日都有去畢業表演,佢哋表演好好睇,令到我想6年後我哋小朋友情景~ : 最感人就喺播番學校以前片段.唱校歌{因為我哋未有一齊唱過}.6年級一齊唱"Auld Lang Syne"~唱時都稔番自己畢業時情景   

moochacha 寫道:
[quote]
EmilyBB 寫道:

Hi EmilyBB,
你今日都有去畢業表演,佢哋表演好好睇,令到我想6年後我哋小朋友情景~ : 最感人就喺播番學校以前片段.唱校歌{因為我哋未有一齊唱過}.6年級一齊唱"Auld Lang Syne"~唱時都稔番自己畢業時情景    [/quote]

hi, EmilyBB, moochacha:
同學仔嘅表演好好睇,
直得讚     

hi, EmilyBB, moochacha:
同學仔嘅表演好好睇,
直得讚     [/quote]

Hi abccheung,
簡直有水準表現,GOOD GOOD : GOOD :
响呢度祝願各位P.6家長/同學~派到如願中學,鵬程萬里.    飲杯~~~
而我哋1~P5嘅同學/家長繼續努力    加油

各位家長:

我好耐無上黎啦,見你們咁高興,我也想感受下,最近,因工人問題,真的好無心情。希望新的工人快些批visa,最好在八月中到港,不知好不好,只知現在的工人不好而已,希望在明天 (阿Q)。

我並無安排什麼暑期活動給小女,因不知工人玩什麼,隨時要應變。

剛打開通告file,上個星期六原有普通話班和英文拼音班上,我被工人搞到也忘記了,英文拼班今個星期六是last一堂,普通話班還有7月7日。

My daughter will be in this school coming Sep. Would the mommy advise are there many extra course for students after school? any for P1?

How many homeworks are there for the kids in P1? are there many tests and dictation?

各位家長:

我都有去昨日的畢業礼,感覺都好好。 其中播放短片時我都覺得好touching,令我想到个女畢業時唔知我会唔会感動到喊!  

希望大家的小朋友有一个開心及難忘的假期!

hi! 大家好,
我琴日都有去睇表演呀! 睇得好開心添呀!
管弦樂團好 grand 呀, 攪到我都想阿囡參加埋呀!
藝術體操又好好玩, 下年我又要幫阿囡報名.
話劇都唔錯, 民歌組好"正", 唔知p2可唔可以參加呢?
ms man 唱歌都幾好聽喎, choir 表演簡直係拍爛手掌呀!!!
good good good!!!
好抵睇呀!
阿囡有份表演所以都開心到暈呀! 哈哈哈!!!

hi! 大家好,
我琴日都有去睇表演呀! 睇得好開心添呀!
管弦樂團好 grand 呀, 攪到我都想阿囡參加埋呀!
藝術體操又好好玩, 下年我又要幫阿囡報名.
話劇都唔錯, 民歌組好"正", 唔知p2可唔可以參加呢?
ms man 唱歌都幾好聽喎, choir 表演簡直係拍爛手掌呀!!!
good good good!!!
好抵睇呀!
阿囡有份表演所以都開心到暈呀! 哈哈哈!!!

Dear all fans,
係咪有份表演既同學先可參加畢業典禮? 冇諗到家長都可以出席.
聽你地講得咁精彩,真係鄧你地開心.     
‹ 上一主題|下一主題