用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ☆齊來暢遊聖彼得樂園
樓主: 加加媽咪
go

☆齊來暢遊聖彼得樂園 [複製鏈接]

Re: ☆齊來暢遊聖彼得樂園<第六回>

咁今晚要伏係電視到睇新聞至得 la.     

Ding 寫道:
加加媽咪 ...

haha.. 當然唔會影到我啦 .. 佢地有大老細招呼 .. 我只係安排 admin 既野 .. 如果今晚新聞有講.. 你就知我做咩 project ..  

[quote]
加加媽咪 寫道:
hi Ding,

你公司個project 咁犀利有咁多人黎睇ar..... 你係咪要負責招呼佢哋ar??? 有咁多記者採訪唔知會唔會影到你呢  
[/quote]

家有兩個小鬧鐘, 一個外置, 一個內置, 兩個都係 set 唔到響鬧時間 kei, 唯有   

Ding 寫道:
係囉 .. kiuma .. 咁凍你唔瞓耐d ..

[quote]
kikimom 寫道:
kiuma

天寒地凍都甘早起身ar..唔瞓晏d..唔通又係家中大小姐   
[/quote]

[size=x-large]Good Morning          

今晚節目咪齊齊伏電視睇新聞        [quote]
gigichacha 寫道:
咁今晚要伏係電視到睇新聞至得 la.     

kiuma

agreed .. 多1至兩日架.. 有時一個月有5個 sat .. 有機會一個月放2日 ..     .. 咁樣有時學校搞活動我都大d機會去到 .. 銘銘好閞心..

Ding,

一個月多兩日假期, 可以陪銘銘, 對於我地呢 d 家有小朋友 kei 人嚟講,正過加人工 ar.     

[quote]
Ding 寫道:

今年開始 .. 公司有長短週 .. 雖然無人工加 .. 有多一日假都幾好 ..       .. 今個星期我短週.. 太好啦 .. 咁凍就最好"捐"入被"鬥" .. 同銘銘一齊瞓..       ..
[/quote]
Ding

[quote]
家有兩個小鬧鐘, 一個外置, 一個內置, 兩個都係 set 唔到響鬧時間 kei, 唯有   

ding, 有長短週就好好多la       ...

kiuma, 返小左兩日當加埋人工la...個hourly rate高左      

不過而家有d公司研究返5日, 仲係bank tim ar         

[quote]
Ding,

一個月多兩日假期, 可以陪銘銘, 對於我地呢 d 家有小朋友 kei 人

kiuma

個鐘叫醒你 .. 準時入黎開舖 ..        

kikimom 寫道:

[quote]
Ding

kiuma,

咁咪趁呢段時間倍吓kiukiu玩吓 or 傾吓計law, 遲d未必抽到咁多時間同kiukiu獨處ka la.

[quote]

可能未到今晚已經上新聞wor               

kikimom 寫道:
今晚節目咪齊齊伏電視睇新聞       

好野           

Ding 寫道:
kiuma

agreed .. 多1至兩日架.. 有時一個月有5個 sat .. 有機會一個月放2日 ..     .. 咁樣有時學校搞活動我都大d機會去到 .. 銘銘好閞心..

Ding 寫道:
kiuma

個鐘叫醒你 .. 準時入黎開舖 ..        

[size=large]all ~~ good morning   

yymom

公司本來都諗住返5日 .. 不過外於我地你做工程.. 好難放咁多日 .. 所以就改長短週.. hehehe.. 你都幾識計數喎 ..

YYMom 寫道:
ding, 有長短週就好好多la       ...

kiuma, 返小左兩日當加埋人工la...個hourly rate高左      

不過而家有d公司研究返5日, 仲係bank tim ar         
Ding

yymom 不嬲都咁"精明"ka la          

[quote]
Ding 寫道:
yymom

公司本來都諗住返5日 .. 不過外於我地你做工程.. 好難放咁多日 .. 所以就改長短週.. hehehe.. 你都幾識計數喎 ..

絕對係新一年kei 好消息la           
加加媽咪 寫道:
咁都幾好wor          

[quote]
Ding 寫道:
hi 加加媽咪

所有工作時間都照舊.. 長週都係放 12:00 ..    

事關我當年加左工時, 但人工無變...所以我係俾人減過人工       

Ding 寫道:
yymom

.. hehehe.. 你都幾識計數喎 ..

仲好細心tim..       
加加媽咪 寫道:
yymom 不嬲都咁"精明"ka la          

[quote]
Ding 寫道:
yymom

yauma

我地都等緊你個好消息架 .. 幾時脫離魔爪 ...

tszyau2000 寫道:
絕對係新一年kei 好消息la           
Ding

[size=large]all mom good morning !!!

‹ 上一主題|下一主題