用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 启思小学附属幼稚园2012-2013 K1家长集合
樓主: sosolan0
go

启思小学附属幼稚园2012-2013 K1家长集合   [複製鏈接]

2009年10月
超级好  girl   am 班

交流可加我MSN:[email protected]

2009年6月 girl am
[email protected]
得閒分享下

sosolan0 發表於 12-5-4 16:17
希望多點童鞋住將軍澳

HI,  您好,

我都住TKO的. 但是PM.

回覆:lamyungyu 的帖子

你快點申請有無上午班,我宜家讀緊PN下午班,好難調整作息。

2009年10月
boy  am 班
[email protected]

回復 sarubuta 的帖子

我知道呢間學校既中文名,就因為我做緊功課,見到個中文名的標題,所以我好耐之前入黎睇就係咁解,只係我唔知個英文簡寫係呢個遮,你係要咁主觀,我無野講!

首先,
1. 我真係替人開心,所以係度post左句:
「你地就好啦,09bb
開開心心地等待著,」

2. 我的確有我既擔心,所以寫左句:
「可憐我地10bb

就快要開始煩惱了....心慌慌......」

3. 我呢句係先問緊人启思小学附属幼稚园in d 咩?:各位可否講下in d咩架?謝謝了!「我認為向前人了解多些也是其中一個途徑去增進對該校的一個最新了解,但當然別人有權選擇回應或否」,你話無人應我,但我希望你要清楚知這世界不是圍繞著你一個轉的,不是你想怎樣,其他人便勢必要配合的。這點很重要!所以不是我問了,別人就一定要回應,知道嗎?

4. 然後才順帶問:「btw, CPSKG即係邊間呀,大家好pro 咁ar~~」我在閱覽時發現討論內容裡出現 CPSKG,理解錯了大家講緊另一間。

唔係一句唔好意思就能讓人體諒你語氣重,你又怎樣得知我無做功課?你以為我來教育王國是過日晨還是黎睇新聞??你可以選擇唔答,過份主觀不先了解別人問題,就自以為是的指責人,我實在無言!只期盼你的小朋友不會學了你便好!身教很重要!由你的言行開始!鼓勵你多參加一些自身反省課程,提升個人質素才能更好教育下一代!這些比上哪間學校重要得多!加油!

school starts, nobody discuss?

我地去左fb開了組群傾了....

回復 shirleylee_0514 的帖子

我囡囡來年想報啟思小學附屬幼稚園,請問學校環境及老師照顧小朋友方面可以嗎?可時進行面見呢?

mikoch 的帖子

我仔係今年K1, 我覺得老師照顧得都幾好, 呢幾日有啲小朋友因不適應而哭着要媽媽. 老師就抱着她, 安撫她們不安的情緒. 我覺得老師們充滿熱誠. 環境也不錯.

shirleylee_0514  HI MIKOCH, 你仔仔係咩班呀 ? 我女係 K1A1 AM  發表於 12-9-10 12:11

Hi Shirleylee, is there a group in FB for CPSK's parents? My boy started this September for K1, but pm class. I'd like to join in the parents group for discussion and sharing, thanks.

Hi, may I know when is the interview day for K1 this year? Or when was the interview day last year ( for my reference) ? Appreciate ^^

My girl is in k1a1 am class.  She likes this school very much.

Hello, my daughter is in k1A1 this yr, may I know how to join the Facebook group? Thx!Email: [email protected]

引用:My+girl+is+in+k1a1+am+class.++She+likes+

原帖由 denise_potato 於 12-09-26 發表
My girl is in k1a1 am class.  She likes this school very much.
請問小學是否主要升國際學校?啟小是行IB嗎?sorry ... So many questions.... coz I am thinking of applying k1 for my girl who was born in oct 2010. Many thanks !

‹ 上一主題|下一主題