用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有小朋友入讀 的媽咪入來傾下好嗎?
樓主: Christy_Pau
go

有小朋友入讀 的媽咪入來傾下好嗎? [複製鏈接]

Re: 有小朋友入讀 <康傑幼稚園> 的媽咪入來傾下好嗎?

christy
有無去馬安山嘉年華?
我有呀.
這間學校真係好好!

有個昊霖的同學上台表演,好叻叻呀!

Ho Lam's Homepage 2005年度我最喜愛video-1-層層叠

ec822:
我冇去呀.
那日的情況如何. 可否講來聽.
點解你會去既.

昊霖是否你個小朋友 ?  表演D咩呀.  青衣分校有幾多人表演 ?

Agree!
我都覺得D老師好 care d 小朋友。但係我都會同我小朋友轉去第二間讀k1。
同埋我唔會映畢業相,因為只係N班。唔映都唔緊要。
billysim 寫道:
我想問問有無唔繼續係康傑讀既小朋友, 收到學校06-07年度訂書表格要覆回妳地會點寫呀    其實我覺得康傑真係幾好, 老師對小朋友又愛心同埋真係幾交帶小朋友係學校有什麼事都會第一時間通知, 就算無事都會打黎問下阿仔呢排係屋企有無d特別事, 連我d同事都話mug個老師成日打電話比妳, 相對今日聽到個家長話佢小朋友讀o個間就唔會打電話比佢地, 就算家長打去問次次都係答小朋友無野呀 :evil:  :evil: 唔通要發生大件事先通知家長有野咩   , 所以我真係唔知點寫張回條     

那天有19個攤位,4間分校師生在靈糧小學開心玩左一個上午.我們都玩得很開心.有小丑表演,氣氛不夠,之後是天才表演,有piano,唱歌,跆x等.

昊霖是我的仔.不是他表演,是他n組的同學.
我不記得多小個青衣同學仔.
但好明顯,青衣的小朋友都會自我介紹,同講表演乜,
但其他小朋友就無.

幾個我記得的名:erica

之後大抽獎,大部份都係小西灣.

然後每個小朋友都有一份禮物帶回家

點解...你會問我點解去?
是親子活動,我可以都會參加的.

Christy_Pau 寫道:
ec822:
我冇去呀.
那日的情況如何. 可否講來聽.
點解你會去既.

昊霖是否你個小朋友 ?  表演D咩呀.  青衣分校有幾多人表演 ?
Ho Lam's Homepage 2005年度我最喜愛video-1-層層叠

Hi h20471120

mug N組都有畢業相影既咩    我唔知既, 另外今日阿仔個班主任打電話比我問阿仔會轉邊間讀K1, 我有D唔好意思呀    

billy,h20471120
畢業相?定係學生相呀?我無影呀.因為我有個software可以自己去哂.不計張粉紅紙咭紙cost($6),每次6張只需$1.5

咁梁老師又無打比我喎.是否蒒老師?
你開始停課了,是嗎

是學生相下

Hi ec822

我都睇到通告影學生相出年都唔讀lu, 所以我都唔影lu同埋阿仔張學生相我都同妳一樣係自家製作    , 我阿仔未停課會讀到7月學期尾   

係呀,我應該搞錯左。N班唔洗映畢業相。

今日返佐康傑講故事,  20多個小朋友, 他們都幾專心和有反應(我問問題, 識的他們都會答), 感覺也不錯.

各位媽媽, 有機會參加吓都好好呀 !

sarah

BILLY
攪錯添...係joe先真.

sarah
你回校講故事呀?好野呀!
講乜故事呀?
不過你不是和我仔仔一班,是否?

HI ! ec822,

我個仔同你仔仔是不同班的, 但他也有來, 只要是n組在8:40返到, 就可坐低聽故事.
他都好可愛, 我問的問題他都有答, 我講"小象的本領", 是森林的故事, 所以問動物的名稱, 他們大多會回應.

sarah

徵: 康傑女裝校服
如有,請pm我啦.

leung_venus 寫道:
徵: 康傑女裝校服
如有,請pm我啦.

幫不到你.我的是男仔.同埋我想留為紀念
你是否今年8月入學?

ec822
係呀, 今年入學呀.
如有媽咪可以出讓, 請pm我啦.

你哋係邊間康傑呀...馬鞍山無嘅?
sarahChoi 寫道:
今日返佐康傑講故事,  20多個小朋友, 他們都幾專心和有反應(我問問題, 識的他們都會答), 感覺也不錯.

各位媽媽, 有機會參加吓都好好呀 !

sarah[/quote]

徵: 康傑男裝校服
如有,請pm我啦.

知否學費減免申請, 幾時開始入紙呢?

另想問一下, 有無mos校而住大圍嘅家長?  因我想新學年比小朋友搭校車, 但何副校代問司機, 朝早要坐一個幾鐘, 我認為太遠啦
‹ 上一主題|下一主題