用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中自行分配 取錄擬3月通知 校長支持:免折磨家長多幾個 ...
樓主: elbar
go

升中自行分配 取錄擬3月通知 校長支持:免折磨家長多幾個月   [複製鏈接]

kittyBB2018 發表於 19-3-11 10:00
回覆 little_yolky 的帖子

唉,能夠自行收取,並早些知道,就已經很好了。哈哈。
唔搏高一線, 機會就會大D既。

little_yolky 發表於 19-3-11 10:12
唔搏高一線, 機會就會大D既。
係升中制度太多不資訊不透明既情況下, 即使你以為無搏高一線, 現實中可能已經係搏高咗

校內考級1個位一定係B1A嗎? 有人知道師兄姐上兩次Pre-S1既成績最好個一位, 真係屬於全港Top 1/9內嗎?

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 19-3-11 10:28
係升中制度太多不資訊不透明既情況下, 即使你以為無搏高一線, 現實中可能已經係搏高咗

校內考級1個位一定 ...
就算我唔知道級1係咪B1A, 但我只需要知道, 過往慣性級5內一定入到B1A學校就得。另外, 再報下幾間神直, 睇下有無得in就知。根據呢D資料, 我定阿女做B1B。我認我今次自行, 係搏高一線既。咪最多大抽獎謹慎D囉, 大不了咪最多入返聯中。
‹ 上一主題|下一主題