用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mavisng2003
go

2010-2011 P1C [複製鏈接]

請問Vocab W(B)是否一本簿? 內裡寫咩生字? 因為女話冇左

Vocab W(B)係一本英文簿,亞囡寫咗下面四句,而每句寫3次:

1. Super Grandad can swim.
2. Thank you very much.
3. You are welcome.
4. He can walk with his hands.

應該好快寫完,可唔可以叫亞囡聽日返學前快快趣趣用張紙寫埋去呀?

原帖由 listenken 於 10-9-29 21:08 發表
請問Vocab W(B)是否一本簿? 內裡寫咩生字? 因為女話冇左

英文評估範包括 Vocabulary list,請問Vocabulary list 係乜嚟? 老師幾時派架?

我都想知? 係咪默書範圍呀?

原帖由 mavisng2003 於 10-9-29 22:18 發表
英文評估範包括 Vocabulary list,請問Vocabulary list 係乜嚟? 老師幾時派架?

Thank you "mavising"
實在太混亂啦~ 佢成日都唔見野!

原帖由 mavisng2003 於 10-9-29 22:14 發表
Vocab W(B)係一本英文簿,亞囡寫咗下面四句,而每句寫3次:

1. Super Grandad can swim.
2. Thank you very much.
3. You are welcome.
4. He can walk with his hands.

應該好快寫完,可唔可以叫亞囡聽日返學前快快趣趣用 ...

好在有大家, 阿囡只係寫左buy index ring. 我真係一頭霧水????

知唔知幾時要帶index card & ring返學校?

亞囡話係下個再下個星期二 <---  不能盡信.  我已經比佢放左落書包.  我發現屋企咩文具都有d.

原帖由 listenken 於 10-9-30 08:04 發表
好在有大家, 阿囡只係寫左buy index ring. 我真係一頭霧水????

知唔知幾時要帶index card & ring返學校?
~easybring~

回覆 1# easybring 的文章

請問vocab list 即是考什麼呀? 是不是要識串所有曾經寫過的英文生字呀?  同時知唔知道今個星期日旅行要唔要穿著PE 衫呀? 好多問題真是唔該哂各位媽咪!

回覆 1# PhoebeLee 的文章

vocal list - no idea

星期日旅行要唔要穿著PE 衫 - P.1B forum 有同學說是便服. 鄰班有收通告, 我估今日我地會收到通告.
~easybring~

回覆 1# easybring 的文章

唔該哂, 希望星期日有機會見面

阿囡話要帶index card , 請問是什麼?

原帖由 easybring 於 10-9-30 09:06 發表
亞囡話係下個再下個星期二  

佢話聽日帶我去書局話我知係嘜wor..佢話老師show過比佢地睇,等我去買咗再post.

see u all on sun la!!

原帖由 TszYingMama 於 10-9-30 16:56 發表
阿囡話要帶index card , 請問是什麼?

唔該哂, 等我都叫囡囡帶我去書局睇下, 如果不是太大張, 等我星期日SHOW比大家對下.

原帖由 lbb 於 10-9-30 17:33 發表
佢話聽日帶我去書局話我知係嘜wor..佢話老師show過比佢地睇,等我去買咗再post.

see u all on sun la!!

亞囡話係司儀用果d"講稿卡", 左上角打一小孔, 用"圈"圈住. 佢話唔洗好多卡, 10張都ok.

原帖由 TszYingMama 於 10-9-30 18:20 發表
唔該哂, 等我都叫囡囡帶我去書局睇下, 如果不是太大張, 等我星期日SHOW比大家對下.
~easybring~

INDEX CARD
阿囡話係平時做PRESENT/DEBATE時D人攞上台O個種有個孔在左上角的咭..... 唔知佢有無亂講呢!! 如有錯請提示我再去買!!

原帖由 TszYingMama 於 10-9-30 18:20 發表

30/9/2010功課

中:
(1) 帶快樂1上(2)
(2) 工(八)
(3) 改工(四)
(4) 閱理(一)
(5) 一二三四和手足人口(???唔知係咩)

英:
(1) SUPP WS(3)

數:
(1) SUPP pg10,11
(2) 1上A pg 50

其他:
查收旅行資料

煩請各媽咪幫忙對對, 阿囡成日抄漏手冊! THANKS!!

一樣,加埋下週四默第三及四課,對嗎?

原帖由 LoCLai 於 10-9-30 18:57 發表
30/9/2010功課

中:
(2) 工(八)
(3) 改工(四)
(4) 閱理(一)

英:

數:

其他:
查收旅行資料

煩請各媽咪幫 ...

係呀!亞囡都係呢啲功課,唔該哂你呀!唉!我啱啱先收工,而家先返到屋企呀!

30/9/2010功課

中:
(2) 工(八)
(3) 改工(四)
(4) 閱理(一)

英:

數:

其他:
查收旅行資料

煩請各媽咪幫 ...

呀!仲有一樣就係要download一張新的體温表,因為下星期一返學已經係10月喇!

沙律媽,check pm pls.

30/9/2010功課

中:
(2) 工(八)
(3) 改工(四)
(4) 閱理(一)

英:

數:

其他:
查收旅行資料

煩請各媽咪幫 ...
‹ 上一主題|下一主題