用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啓思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道) ...
樓主: mumepen
go

啓思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道) [複製鏈接]

Re:啟思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道)

IRON

我唸都係百零蚊, 而家o的衫係平好多. 尢其夏天o個o的, 佢地用防水係咪唸住快乾o的呀.

我知mega box 7 樓有個bb 餐聽,你睇下係咪真係咁正.

我驚我仔仔驚溜冰, 因為我自己都驚, 不過睇下幾時,如果sunday 下午都ok 既.

如果約暑假係mega box 都得喎. 有3hrs free parking, 係咪不用消費都得呀?

hi wawa,

7樓未開呀~~

星期日下午我諗好多人玩, 個場唔係好大架喳, 我諗住閒日少d人(暑假少極都有限, 不過好過星期六日), 又一城$800/5堂, 呢度唔知會唔會平d)

係買粒糖都可以3粒鐘, 總之有消費就ok.

今日惠康開幕, 我掃左d小食俾仔仔下星期學校茶點.

聽日去海港城睇下個"zeven"書包有幾正, 睇bk個topic好多媽咪推介, 仲要話賣晒~~

wawa,
我女見到張相就即刻話而家條校裙好短la...想5買都好難lu...

Iron,
我暑假5會去旅行...因冇長假放...8月中會

yes ar, how do u know?
IRON 寫道:
hi LA,... 妳仔仔下星期表演喎.

hi kayiu626,

女女咁苗條實著得好睇啦~~

我地可以開始約, 呵呵~~

hi LA,

有生日會表演節目派左哇~~

Dear mamis,
Would you mind to tell me which primary school will usually accept the K3 students ,if they does not apply the Creative Primary School?
Thanks a lot.

tk you, saw it in school bag today, (i hv been away for business trip for a few days.)
IRON 寫道:
hi LA,
有生日會表演節目派左哇~~

IRON,

seven 書包 仲有冇細碼 (i.e. $690嗰個) 呀?
我都想睇下, 阿女個SPI實在太重了, 頂唔順!

hi BallBallMaMa,

尋日老公話仔仔頭髮厚要剪, 所以過左海(仔仔係筲箕灣剪開), 卒之去左太古城掃貨(永安大減價), 睇左有spi(勁重), chxxxx(都係重), 公仔款(無護背唔得但好輕), dr.kxxx幾輕喎, 今日或者會去海港城睇埋zeven, 再報.

啟思小學 及 附屬幼稚園 的教學宗旨係點,係兩文三語及功課方面又係點,可否介紹給小妹知道..thx

教學宗旨 - I m not trying to be lazy, but u can check this via the school website.
兩文三語 - yes
功課方面 - KG not very difficult, i was told that P1-3 is not very pushing, other mammies know better. More pressure from P.4 onwards (just like most schools in HK)as the school need to prepare for secondary school 'lucky draw'. (Some students may consider 啟思 Secondary School).
釘裂花 寫道:
啟思小學 及 附屬幼稚園 的教學宗旨係點,係兩文三語及功課方面又係點,可否介紹給小妹知道..thx

Iron

我唸書包要輕係好緊要, 今日仔仔都話佢書包重, 因為星期一. 不過佢地上車跟住下車都好少時間會揹住個書包, 如果要行返學真係會好重. 其實佢地小一會唔會真係要帶咁多書呢? 如果唔係咁多書買個細o的既書包就無咁重.

wawa,

小一唔多書,但d書本身很重 (因用粉紙印), 加埋茶點+水+書包仲重.

iron,
去年我在manis/大眾見過個Sanrio納米書包幾靚, 但當地已買spi, 所以冇買, 你可以睇下

hi BallBallMaMa /wawa,

哎, 前2日有無睇新聞?? 深水埗有人縱火燒左個生果檔, 就係老公個舅父既, 所以尋日call左老公落去整電, 搞左半日無得去海港城, 聽日同星期日仲要落去整, 睇黎都要下月先去得, 可能已賣晒~~

今朝又遲到, 因突然好大雨將隧可能又炒車, 停左10分鐘都唔郁, 焗住又轉去行清水灣道, 返到學校9:10, 不過大門仲未關因仲有校車未到. 我地都諗緊住既地點, 呢度真係隧道一炒車就c晒, 如果小學遲到就大件事.

IRON

乜你地今日o個度好大雨呀,我地呢度無雨喎,同埋你o個度真係成日都聽到撞車, 咁你要唸唸好唔好坐校車, 因校車遲到係唔計.

iron,

我諗住今個星期六家姐考哂試就去睇下,番黎話你知la.

iron,

我諗住今個星期六家姐考哂試就去睇下,番黎話你知la.

各位:

剛剛聽回來的消息,今年的畢業禮將屆座 啟思中學舉行!七月十一號係採排!跟住十二號照常返學! 到十三號就舉行畢業典禮。希望可以比一個初步的參考給各位!

好在無book 旅行姐, 如果唔係就真係.

hi all,

今日去左荷李活廣場, 又有3粒鐘免費泊車, 只要id上有1或0.

計計下仲半個月就暑假啦~~
‹ 上一主題|下一主題