用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啓思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道) ...
樓主: mumepen
go

啓思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道) [複製鏈接]

Re:啟思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道)

好姨:
the school buses are usually 16 seats only not ok? how about stop at some place near to your home?

Ball ball

咁你大小姐都好肯起身喎.  我仔仔8點上校車, 我地要7:15就要叫佢,因為工人ee叫醒

la

thanks.  咁我明日咪可以見到kayiu law.  

我終於找到一張淳淳既豬豬相,請投佢一票啦.thanks

http://www.baby-kingdom.com/promo/johnsonsbaby/poll_enlarge.php?id=867

wawa,

大小姐唔肯起身ga. 係我抱佢出廳, 幫佢刷牙, 洗臉, 俾埋個杯佢 lur 水, 開埋TV佢睇, 幫佢換埋衫, 餵埋佢食早餐, 幫佢梳埋辮, 拖佢去廁所, 著埋鞋, 先啱啱趕得切落樓, 冬天時仲會喊下, 扭下計. 超級考EQ ga

hi wawa,

投左票啦~~

我地個車場終於不了了之; 睇左小學時間表, 7:50上堂, 3:15放學, 星期三就2:30放學; 我早幾日先同個媽咪傾過, 諗下有咩小生意搞下, 做part-time打工都唔知搵乜, 一陣又驚仔仔突然有事又要走.

我仔仔聽到話第時6:30起身好興奮, 話可以同爹地一齊起身返工, 我聽到就.......

今日放學見到kayiu一家出動坐的士黎接妮妮.

hi BallBallMaMa,

對我黎講早起真係好辛苦, 以前我成10:30先起身, 而家7:30已經頂唔住, 第時要6:30真係要cccccc, 仲要煮野食, 唉~~~

我仔仔起身無問題, 唔知係咪爹地係咁, 一叫就起, 幫佢著衫洗面, 自己刷牙, 跟住俾支鮮奶佢, 我就可去廁所, 出黎著鞋襪就可出門, 係車度俾個飽, 到學校就食完.

ballball

我以為我個仔先係咁tim. 不過夏天佢就積極o的起身law.

iron, wawa,

iron仔仔好叻!!

我兩個都係咁, 到細佬都讀小學就唔知點算, 我諗5:30am起身先得.
老公又幫唔到手, 鏟極都唔起身     

dear friends,
I'm back...
Nicole is ok...好多謝各位對鈮鈮

hi BallBallMaMa,

可能因為老公既職業, 仔仔學到紀律方面既野.

想請問買咩書包好呢?? 另妳有無整點心俾女女小息時食?? 會整咩??

hi kayiu626,

妮妮好叻, 仲以為佢會休息tim~~

唔駛客氣, 我又要多謝返妳請我食早餐. ^_*

Hi, WaWa, BallBallMaMa,

Thank you so much for your advice about teaching children on proper speaking. Yes, my son does not repeat impolite words after I told him it's not good. Children have amazing ability to understand.

Creative must be a very good school judging from the quality of the students' parents.

Creative primary is quite expensive !  Some people say Creative kindergarten teaching is a bit simple that students may find it hard to get good primary.  But I think good primary schools should be looking for smart and creative students, and Creative K3 students should be knowing a lot and with good perspectives.  How do you find the K3 students entering primary schools?

Thanks a lot for all your kindness

Iron/Ballball

所以我成日同佢講,唔起身校車ee唔等佢返唔到學, 佢就好快咁起身, 因為佢真係好鍾意返學.

kayiu

今日見啦.

anna

我仲未知考小學難唔難, 年尾可話你知, 不過我都覺得佢地返學開心係最重要.

kayiu, tks also.
IRON 寫道:
hi kayiu626,
...唔駛客氣, 我又要多謝返妳請我食早餐. ^_*

各位,

不好意思, 打擾了.  小兒將轉到啓思讀k3, 請問有否下列之課本及男孩校服廉讓:

1. 我愛唱歌(三) ,書連cd>
2. 勇敢的大衛
3. 五餅二魚
4. 聖誕節
5. 其他下學期之書
6. 運動服(冬, 夏季)
7. 冬季男孩恤衫,褲
8. 外套

如有, 請pm.  謝謝!!

hi wawa,

星期六我地11點幾去megabox, 條車龍打蛇餅, 有警察趕車, 雖然見到對面有$10/鐘, 不過都打算下星期閒日先去, 因入面實好多人, 老公話費事睇又迫食又迫. 終於轉去德福宜家, 都好多人, 仲好多人排免費車去megabox.

hi CCheng,

我仔仔會讀小學, 所以俾唔到妳, 不過佢地冬季會轉款, 夏季都係得幾個月著, 不如我幫妳問下轉讀其他學校既同學會唔會俾, 因買黎著幾個月真係好浪費.

IRON,

Thank you. 唔該晒!!

CCheng,

你仔仔size有多大呀?吾知是否合用.   
DouglasMaMa :lol

Iron, La, Kayiu,

Sorry!! 上次原本想一同探你女女,但有事來吾到.女女沒事就好啦.

工作十分忙碌,真想轉工,如果不是,仔仔上小一真是吾知怎麼辦.         

原本想仔仔放暑假去旅行,公司吾放人.   
DouglasMaMa :lol

hi DOUGLASMAMA ,

做高層係咁架啦, 呵呵呵~~

咁幾時得閒聚會??
‹ 上一主題|下一主題