用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 今日有無小朋友去聖心interview?
樓主: BBR
go

今日有無小朋友去聖心interview? [複製鏈接]

不過又唔覺好多人in,對比之前個D人頭湧湧,佢地好似唔係好多人in,唔知係米因為好多人有其他學校收左所以唔去in

睇完你個post, 再問囡囡, 她說原來真係要表演架! 但係老師估佢做緊吔! 不過咁短時間, 可以做到咁多嘢咩!  之後囡囡係搭"lift"落嚟.  我feel"求其"啲.  

不過唔明点解份表格要問有無人介紹?  有無推薦人呢? 咁係咪識人係到讀的話係會有優先呢?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

My daughter said only one teacher IN her. Fast and simple. I asked one teacher after the interview to see they will accept how many girls. She said all depends on how many girls will be promoted from SH kindergarten.

係,非常簡單,個女話得佢一個,但有4個老師見佢,佢重自己表演比老師睇,佢話個個老師都話佢叻 ,唔知係米. 我老公話連信都無睇,自己去walk in interview都得,咩資料都係去到填,就算之前無申請自己走入去都得 .
成個過程好兒戲 ,我見D媽咪未填完野個女已經in完

原帖由 kaka01 於 08-11-29 17:06 發表
BBR

見成點呀?今日係老公帶個女去,原定三點見,3:05佢已call我話見完,個女話用中文問,好簡單,你叫咩名,住係邊,that all,係咪真係咁呢?

...

我個女話老師問佢如果個字唔識你會問邊個.

Yes, my daughter said the picture was a birthday party picture.

真係問了好少問題, 咩名, 邊間幼稚園讀, 幾多歲, 還問了一幅圖畫裡的內容, that's all, 非常簡單.
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

今日in得超快, 個囡入咗去禮堂坐下, 我係到填表, 都未填完, 對面個媽咪接到電話, 話個囡已坐係樓下等接區, 她隨即話有無咁快呀, 5分鐘都唔駛, 点知我交表格時, 只收了回郵信封, 連出世紙副本都無收.  怎料原來個囡已係樓下等下了.

i didn't go ...finally choose other schools

BBR

見成點呀?今日係老公帶個女去,原定三點見,3:05佢已call我話見完,個女話用中文問,好簡單,你叫咩名,住係邊,that all,係咪真係咁呢?

原帖由 BBR 於 08-11-29 12:46 發表
我下午會去聖心interview, good luck everybody
‹ 上一主題|下一主題