用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 40 vs 34 校網
樓主: pochaccoboy
go

40 vs 34 校網 [複製鏈接]

其實睇下住邊啦,有私校backup男仔其實34 D學校都麻麻;但去40,雖然D學校平均D,但有冇想過34區去40其實交通是非常不便的,呢點真是要考慮一下。識人住34自行入40母校最終冇校車結果都是放棄。比你參考一下

我都係諗緊34定40網呀,都想知樓主最後叩左40網邊間?如由34網土瓜灣去40網嘅長沙灣學校,大家覺得係咪好遠,會辛苦左小朋友?

1998Ruby1998 發表於 19-9-13 12:47
俾我會 40 抽,然後谷掂個學術去叩 31、32、35 同 41 嘅學校。識兩個都係抽獎失敗,跨區叩中上述網嘅一線, ...

無錯!尤其係男仔!

回覆樓主:

俾我會 40 抽,然後谷掂個學術去叩 31、32、35 同 41 嘅學校。識兩個都係抽獎失敗,跨區叩中上述網嘅一線,兩個都唔係學術好了得,但中上。

34 我驚你派唔到原區靚啲嘅學校,一係就去左唔靚嘅,一係就去左黃大仙。到時候叩門失敗,唔靚嘅學校就升中冇希望,黃大仙升中比深水埗更難。玩 34 一定要有私校 backup,尤其男仔。

請問你最後成功扣了邊間40網一線尾學校呢?

pochaccoboy 發表於 19-9-13 06:27
大仔 K3, 仲有一個細仔,想唸長遠d,
請問選邊個校網好?(40 vs 34)

上年我都糾結了這個問題,揀左34網,不過我係個囡,揀左間女校,結果派得好差,去翻女校叩門,但唔會睇你係咪三條一,最後叩門失敗。但叩左40校網一線尾小學。比我揀,我會揀翻40校網,恊和,荔天,瑪神,基福,聖安得烈,聖紀文,都唔錯!
‹ 上一主題|下一主題