用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 藍田循道衞理小學 各位藍循家長一齊入黎傾下啦~
樓主: 士多啤梨
go

各位藍循家長一齊入黎傾下啦~ [複製鏈接]

Re: hello~

士多啤梨: 係呀, 佢星期一已照常返學了! 不過佢寫字果度就有d難度囉!!!!
士多啤梨 寫道:
BONBONHOUSE

這星期三至五都返左幼稚園幫手..
我仔都係選左入合唱團, 但係佢返星期二ga..
其他活動我無報呀..等佢適應下先..
10月13日我會去, 我會帶埋仔仔去, 因為無人睇呀!

come爸嘩..聽我仔說你女兒已上學了..好番晒就好了..

各位1A班家長: 請問你地介唔介意大家交換電話號碼, 因有時我女女寫手冊時寫得不太清楚, 可以打電話問問或大家交換意見! 如可以的話, 請PM我, THANK A LOT!     

hi come爸嘩~
你13日個晚有無去呀??唔知邊個係你呢?
聽一些舊生家長說, 今年的課程的確深了..
英文默書真不易呢.
今天評估如何? 順利吧..

士多啤梨: 我13號有去到!
唔好意思, 我想問今朝(17/10)係停車場life口果個媽咪係你呢? 因我女同我講個同學仔個名叫陳劍樂?????我唔係好sure, 所以唔敢問你係咪"士多啤梨"????!!!!     

哈..唔係呀..因為我搭校車ga.. 你個女講個個可能係陳鍵樂呀.. 之前老師都試過將我仔同佢攪錯左呀~~

OIC!       咁我攪錯左啦!
講開好好似記得你住TKO的, 我都係, 不過我唔同女女搭校車啦, 因為要7:30上校車, 而家我自己湊上藍田7:45AM出門口都仲有大把時間, 之後我先再返工!
士多啤梨 寫道:
哈..唔係呀..因為我搭校車ga.. 你個女講個個可能係陳鍵樂呀.. 之前老師都試過將我仔同佢攪錯左呀~~

你住TKO ga? 我住KT ga. 搭 7車. 你搭單程車費係點計ga?

該用戶已被刪除

士多啤梨: 原本想搭單程由tko去學校的, 問左$180.-, 不過要10月份先開始有得搭, 9月份湊女返學d時間又唔太趕, 所以至家直頭唔搭校車啦(要7:30am上車)!
士多啤梨 寫道:
你住TKO ga? 我住KT ga. 搭 7車. 你搭單程車費係點計ga?

felix&macy:  我係直頭將軍澳站上的, 而家同女女7:45am出門口, 約8:20am到學校. 好似搭校車的小朋友好早到學校的是嗎?
好, 我send e-mail給你, thank!
felix&macy 寫道:
come爸嘩,

我哋都係住將軍澳寶琳,仔仔搭5号車,你女女放學有沒有搭校車,聽個仔講好似有同學仔只在放學恃時搭,唔知係唔你女女呢?我都有打算早上乘MTR返学,可以唔使7:15就上校車,但因有個妹妹仍讀K2,如果兩公婆一早出門,傭人帶仔仔,另安排人看住妹妹,甚至帶理妹妹一齊返!
請你send個e-mail給我.可send個電話號碼及一些worksheets 給你。
My e-mail address: [email protected]
:wink:  :wink:  :wink:
該用戶已被刪除

felix&macy: 請問你有無收倒我的E-MAIL????
felix&macy 寫道:
come爸嘩,
係呀!坐校車啲小朋友約8點前就返到學校,仔仔話會與同學仔傾吓計,玩吓,食吓嘢!問個我朋友,佢話因早上有啲小朋友補課,這班小朋友又係乘校車,所以一齊同時回到學校。     
該用戶已被刪除

Hi come爸嘩,

我老公話好多時成日都撞到你同囡囡返學的, 我個仔係區x禧, 大家多些聯絡吧!

Dear Parents,

Can you advise whether Maths are taught in Putonghua ?

你好馬媽媽,
Maths is teach in Cantonese, only 中國語文用普通話。

BONBONHOUSE: 原來區xx同學係你仔仔, 你仔仔每次見倒我女都會打招呼架    
請問你介唔介意大家交換電話no, 如果你ok的話通知我, 我pm比你!
BONBONHOUSE 寫道:
Hi come爸嘩,
我老公話好多時成日都撞到你同囡囡返學的, 我個仔係區x禧, 大家多些聯絡吧!

我pm給你, 你pm給我, 好嗎?

BONBONHOUSE: 我已PM給你!

Dear Bonnie,

我唔見咗張圖書館時間表, 你可唔可以 scan及pm比我呀 ! 而我等囡囡學完嚟期珠心算先再安排是否再學琴.

Thanks a lot!
‹ 上一主題|下一主題