用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York除了教私小/直資好外,仲有什麼好?
樓主: PWYO7657
go

York除了教私小/直資好外,仲有什麼好? [複製鏈接]

引用:當初我幫囝囝搵n班上網搵資料時,+都發現有

引用:請問你小朋友係am+定pm+class?因見am得2hr

引用:Quote:原帖由+fathaha+於+13-10-13+發表請

原帖由 Tzekiumommy 於 13-10-13 發表
為何不考慮樂基?畢竟就近入學真的好好多!!
以我所知,樂基非常難入,不是你會考慮就入到。。。。

引用:Quote:原帖由+Tzekiumommy+於+13-10-13+發

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+13-10-13+發

都係架,但見有朋到友仔仔剛插到k2,馬山樂基!
唸住fathafa 住ma on shan,so just a suggestion!

...
其實我target係ma on Shan Boxhill 同klt york。其實兩間學費差不多。

引用:Quote:原帖由+sakbbjaijai+於+13-10-13+發

都係架,但見有朋到友仔仔剛插到k2,馬山樂基!
唸住fathafa 住ma on shan,so just a suggestion!

...
i see,  會唔會MOS 樂基容易入過klt ?

回覆:Tzekiumommy 的帖子

引用:Quote:原帖由+Tzekiumommy+於+13-10-13+發

引用:請問你小朋友係am+定pm+class?因見am得2hr

原帖由 fathaha 於 13-10-13 發表
請問你小朋友係am 定pm class?因見am得2hr上學。會否好短時間學野
我住馬鞍山。想入York PN ..個人like am  ...
我個囝返學前都比較夜訓, 我一心想佢返am, 等佢可以轉返早睡早起, 之前我都面對同樣問題, 又想佢返學學多d嘢, 想佢返3個鐘, 但am班全部得2hrs, 我都唔係住得近架, 最初係搭校巴, 我條line得好少學生搭, 但1程要1hr先返到屋企, 要千五一個月, 開學半個月就無搭, 自己帶, 始終都係2歳幾嘅bb, 2hrs我覺得都ok夠...btw我個個fd都話York嘅校服好靚

回覆:fathaha 的帖子

回覆:strawberrymame 的帖子

回覆:BALL_B116 的帖子

回覆:strawberrymame 的帖子

其實小朋友可唔可以早睡早起,都好睇父母可唔可配合。我囝囝今年PN 下午班,佢晚上9點就瞓,早上7點起身,8點半左右會落公園玩,踩單車,番學兩個月都係早睡早起。

引用:更正,係兩班Special+K,一班全班一月大仔,

原帖由 BALL_B116 於 13-10-13 發表
更正,係兩班Special K,一班全班一月大仔,一班10年11,12月超大仔
請問知唔知pn班會唔會都有上午3小時班?我個都係1月大b

引用:唔係叫Special+K而係PN嘅上午班就只有2小時

原帖由 BALL_B116 於 13-10-13 發表
唔係叫Special K而係PN嘅上午班就只有2小時
Thx for your information ~~

引用:Quote:原帖由+strawberrymame+於+13-10-13+

‹ 上一主題|下一主題