用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 埋黎睇,埋黎報名,民生等信作戰區
樓主: 藤媽
go

埋黎睇,埋黎報名,民生等信作戰區 [複製鏈接]

We are 要寄回reply slip 做waiting list ar

回復 81# lokjoy 的帖子

但係有d人話係rejected連waiting 都無. 難道有d人係rejected連reply slip 都無喺封信度?

原帖由 siuocean 於 11-12-13 17:16 發表
我係收左好多封waiting信o既家長..好開心喺道報喜..民生收左我個仔..am offer...喺道鼓勵大家..千其唔好放棄..因為我就係例子!!我都係從谷底中走出來的!!!!加油!! ...

YES

原帖由 beagoodman 於 11-12-14 00:04 發表
但係有d人話係rejected連waiting 都無. 難道有d人係rejected連reply slip 都無喺封信度?

藤媽, 我都係黎報名架0901 girl, 13/12收信 12/12 Chop, E/C am (live in Kln East)
其實, 我都係收左好多封waitingo既家長..好開心喺道報喜..民生收左我個囡呀...喺道鼓勵大家..千其唔好放棄..因為我就係例子!!我都係從谷底中走出來的!!Q d咁諗, 寶物尋歸底, 之前全部waiting & rejected, 令我不用付出留位費, 所以, 大家唔好放棄啊~~~加油!!   

回復 1# rsx 的帖子

其實而家d學校鍾意收大仔/女,我女都係0812都收左,我都係新界區=tko,我女in嗰日仲同隔離小朋友嗌交,以我估計問卷都係關健!

原帖由 上等人 於 13-12-2011 23:19 發表
我地case好似,大b, in 自問in完都有信心因為in得都唔差,點解連waiting都無. 真係大巴大巴打落黎. 可能ms唔想收大b? 連有個大大b都唔收. 不過我都係新界區,唔g有無關係呢?
...

大家好, 我都等了幾日, 還未有信, 苦了我 !!!!! 個女表現唔好, 心中有數, 只是想有個了斷 ! 暫時都未有OFFER .....唉 !

想起草猛的一句歌詞段落 : ".....寄望在明天, 心中更自豪, 憑我一天會找到...................而有一天我會不斷進步, 你會某天叫<好>.... ! " (等到傻咗 ..... ) 希望大家明天有好消息 !!!!

me2.... rejected.

阿仔最好表現的一間,係民幼。我答問卷,又好認真。遲遲未收到信,今日下午先寄到來。以為起碼都有waiting呀,點知...

未收到信的家長,good luck呀!

原帖由 catthien 於 11-12-14 00:41 發表
我都係呀

好開心!收了阿仔上午班郵寄日期12/12.各位家長加油!

昨天收到信, 收E/C的上午班.

原帖由 上等人 於 11-12-13 23:19 發表
我地case好似,大b, in 自問in完都有信心因為in得都唔差,點解連waiting都無. 真係大巴大巴打落黎. 可能ms唔想收大b? 連有個大大b都唔收. 不過我都係新界區,唔g有無關係呢?
...

我個仔五月b..in 嗰日都好理想..亦都係住新界區..但佢收左我個仔am offer...你唔好灰心!!初時我都係好似你咁諗...學校收生準則唔在乎小朋友表現..而係家庭背景...我收過七八封waiting....本來都無哂希望.....但點知..最後都有學校收我個...你要加油呀!!!!!唔好放棄!!!!!!

原帖由 LittleButter 於 11-12-14 00:41 發表
藤媽, 我都係黎報名架0901 girl, 13/12收信 12/12 Chop, E/C am (live in Kln East)
其實, 我都係收左好多封waiting信o既家長..好開心喺道報喜..民生收左我個囡呀...喺道鼓勵大家..千其唔好放棄..因為我就係例子!!我 ...

諗法原全同我一樣....我初時都諗..如果有一條龍o既學校收我個仔就發逹喇..打後都唔洗煩讀邊間小學...點知..一封又一封o既waiting信...打左我入谷底....但我仍然安慰自己.."the best is yet to come" ...話唔定上天想我慳返d錢..唔洗比咁多留位費...宝物寻歸底呢..........原來係真架~~上天係會幫你兒女安排一間適合佢o既學校^^ 所以...各位未有offer o既家長!唔好放棄!!加油!

原帖由 藤媽 於 11-12-13 12:49 發表
追post追到頭暈,開新post容易打理。
我係周圍追post 大約做record,有睇錯計錯數唔好鬧我 >"< 呢度既數字只係for reference only!

截至12月13日 1230為止
E/C am - 0
E/C pm - 8
E/P pm - 12
pm offer (唔sure E/C 定E/ ...

籐媽,多謝你呢幾日嘅update, 如果EK多D好似你咁家長就好,無咁多怨氣^^
雖然MS唔收孖B,佢地0910細B,但好彩有半個offer(收咗1個1個未IN),終於都有offer喇!
而家仲有2間要interview, Good Luck大家!
籐媽, 希望可以同你Keep in touch!

13/12收到Reject信! 都係意料中事,終於可以了結左件心事
㳟喜各位有offer既爸媽,未有offer的希望今日收到好消息!

原帖由 janiceso 於 2011-12-14 10:51 發表

籐媽,多謝你呢幾日嘅update, 如果EK多D好似你咁家長就好,無咁多怨氣^^
雖然MS唔收孖B,佢地0910細B,但好彩有半個offer(收咗1個1個未IN),終於都有offer喇!
而家仲有2間要interview, Good Luck大家!
籐媽, 希望可以同 ...

keep in touch 好呀! 大家可以一齊分享下教仔心得!呢排同藤仔鬥智鬥力心血少d都唔掂!

你要加油喔~ 湊孖B真係好厲害,希望你黎緊既interview順順利利啦!

希望未收到信的家長,今天都可收到offer。

住系奧運還沒有收到信。。。等到花兒也謝了

原帖由 fc1111 於 2011-12-14 11:39 發表
住系奧運還沒有收到信。。。等到花兒也謝了

你果邊今日郵差叔叔派左信啦?

今日14/12 有無人收到信未
‹ 上一主題|下一主題