用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 剛in完九龍塘英藝
樓主: kyramom
go

剛in完九龍塘英藝 [複製鏈接]

引用:Quote:halflower+發表於+13-11-10+12:04+不

引用:Quote:原帖由+halflower+於+13-11-10+發表

我都係星期六IN,的確佢嘅排隊安排可以好D,不過我IN完反而對佢感覺好左。
主要原因係IN我小朋友嘅老師好主動又有愛心,我小朋友平時好怕生保同埋好慢熱,但果日佢竟然主動同老師笑!老師叫佢做嘅TASK佢都做到9成,係配形狀要我協助下先做到,揀BEAR BEAR亦無反應因為唔鐘意...
先利申我無任何政治立場,不過親中與否對於我嚟講唔係最重要,反而係裡面嘅老師係咪有愛心呢?我最希望係令到小朋友喜歡番學...

kyramom 發表於 13-11-9 14:55
好灰 !! 阿仔坐唔定,不停要落地下行。老師in咗一半,砌完puzzle之後,shapes,公仔,穿珠都無問就打發我走 ...
有無收到你?

引用:Quote:kyramom+發表於+13-11-9+14:55+好灰+

原帖由 chengv 於 13-11-27 發表
有無收到你?
10月b, 無回音....

kyramom 發表於 13-11-29 09:32
10月b, 無回音....
繼續努力! 我發現很多老師不看表現, 看個人喜好. 我囡囡in Think, 表現得出奇地好, 90%都做到. 她不會說話, 老師問今天是否媽媽帶妳來, 囡囡竟然指着我. 老師說今天面試就到這裏了, 囡囡馬上從椅上下來, 跟老師揮手. 但沒有收.
in 英藝, 表現很一般, 但收了.

有朋友個小朋友英藝收咗,據朋友說,入到去佢個女只係狂哭,乜都無做到,都收。結論是,估計英藝是選家長而非小朋友。(p.s. 朋友兩公婆都是高收入專業人士,真係好專業那種)
‹ 上一主題|下一主題