用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗名interview又一村禮賢嘅媽咪 ...
樓主: yy13
go

報咗名interview又一村禮賢嘅媽咪 [複製鏈接]

Re: 報咗名interview又一村禮賢嘅媽咪

Yvonnetsang,

一切隨緣吧, 但如果此校是你的首選, 那麼不防試試寫信到學校求情, 我唔知咁work咁work, 但係未放榜時我都唸住如果唔收就試下, 又無妨既, 不過打電話追就唔好喇

Good luck

我問過個女,佢話要讀下午喎  
該用戶已被刪除

yy13,
我未有著落呀, 之前YORK同崇真收o左但我無比留位費, 培正唔收, 其他waiting, 等緊宣道, 我朋友話崇真可以再比留位費喎
我仲未plan呀, 無乜人支持我, 有d心大心細, 你攪成點呀?

yy13 寫道:
ss2003

封信話無位唔收, 唉, '碟'埋個心讀崇真算把啦

係呢, 咁你個小朋友讀邊間呀? 你個planning進行緊未呢? 努力

yy13
我等僅宣道同浸幼結果. Lam Tin LLC accept my son am class but it's quite far away from my home.
p.s. your son is very cute.

yy13 寫道:
ss2003

封信話無位唔收, 唉, '碟'埋個心讀崇真算把啦

係呢, 咁你個小朋友讀邊間呀? 你個planning進行緊未呢? 努力
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woon-woon

我無同個仔講呀, 佢'mug'都唔識, 每次interview剩係知有得玩

yvonnetsang

你個小朋友仲有無第2間取錄呀?
[信念] 這東西是在您最脆弱的一刻能幫您堅持下去, 戰鬥到底.

想請問如果係Nov2001的大大仔你地覺得應唔應該比佢在禮賢repeat k1呢 請俾啲意見我呀. 唔該晒

我考了禮賢同培正, 民生, 宣道...民生同培正唔收. 禮賢收pm等宣道.
如果宣道收都要再考慮點揀.....

lam's-mother 寫道:
我只考了崇真, 禮賢同培正...培正唔收, 所以只得崇真和禮賢....你呢? 我心大心細呀, 唔知點選好![quote]
yoyoy 寫道:

LAM' MOTHER:
你有其他學校巳收嗎?
[/quote]   

Re: 報

想問下禮賢收左你地既小朋友,會否比佢地讀埋小學??有冇考慮埋佢個校網係深水po區??

YY13:

我同你一樣, 只係in左崇真同禮賢, 而家禮賢多數無望,
我都碟埋心水讀崇真. 我老公就最開心, 因為佢鐘意崇真多d,
佢話崇真一個week有4堂eng, 2堂國語, 禮賢就一個week一堂eng, 一個月一堂國語, 加上崇真校園大, 所以偏向崇真多d....

我自己就覺得崇真的地點同名氣都不及禮賢, 但崇真就有一條龍的小學同中學保証....

而家神比左個明確答案我, 都好, 唔洗煩...

係呢, 你仔仔考到崇真上午定下午班呀???

醒目開學勳章

hello,
禮賢收左我個仔讀Pm class, 而祟真就收左讀am class, 我自己就鍾意禮賢多d, 但我想佢讀am class, 想問問各位意見, 如果最後都轉唔到上午, 咁你地會選邊間呢?
真係心大心細....請各位比些意見!

many tks!
該用戶已被刪除

有冇邊個媽咪既小朋友係禮賢收左而又住馬鞍山??
我想知道點安排返學放學好

請問正取生幾多號註冊呀? 因我仔仔係後備, 想睇下幾時會再有信通知, 有無機會...

Re: 報�名interview又一村禮賢�媽咪

yy13
I live in Choi Hung, and my mother-in-law lives in Wong Tai Sin.  My mother-in-law take care of my son in the day time.   I'm apply Diamond Hill LLC, but the result is waiting list.  1 week later,  I received a letter from Diamond Hill LLC said that Lam Tin LLC still got some seats, so I went to Lam Tin to apply and they accept my son for am class.   I pay the registration fee is just in case the other 4 kinders rejected my son.  LLC, 宣道, 禮賢 and 浸幼 are my dream kinder.  If 浸幼 and 宣道 rejected my son, I will write the LLC and try to switch to Diamand Hill LLC if there's any kid withdraw.

yy13 寫道:
yvonnetsang

藍田對我黎講實在太遠喇 : 你住邊區嫁, 點解會去藍田in嘅

其實依度個個小朋友都好cute嫁and係依張相'厄'到人咋, 不過好多謝你咁讚佢

carcar

崇真好似仲有1堂computer@week tim, 佢哋收咗我個仔am class. 屎喇好似講咗好多唔係禮賢嘅嘢tim 唔好意思

其實2間都係my dream kinder, 我嘅要求好簡單咋, 只要playground地方夠大就ok. 至於日後點樣, 第時先算lu coz hk gov成日轉制, 依家plan咗第時都未必啱用
[信念] 這東西是在您最脆弱的一刻能幫您堅持下去, 戰鬥到底.

ckp20 寫道:
請問正取生幾多號註冊呀? 因我仔仔係後備, 想睇下幾時會再有信通知, 有無機會...

1月29號第一次註冊

katieman
唔該晒, O...原來都有幾次冊架~~<1月29號第一次註冊>, 真係如信中説第一輪要等2月28日前再有無信收, 有排等, 好心急添

Hi Katieman,
我個女都係後備名單, 你會唔會寫封信去試下求位呢?  唔知機會會唔會大D呢?  

carcar 寫道:
YY13:

禮賢就一個week一堂eng, 一個月一堂國語

請問真的是那麼少英文和國語堂嗎?  如果真的, 根本教不到什麼,  有沒有禮賢的家長可以confirm? 唔該!

YMandy 寫道:
Hi Katieman,
我個女都係後備名單, 你會唔會寫封信去試下求位呢?  唔知機會會唔會大D呢?  

YMandy,

我個女唔係後備,不過收左佢讀pm jar...我諗後備機會都唔細,不過可能下午會多d,因為好多收左pm o既都話唔會讀...

ckp20,

係呀,第一次1月29日(交留位費)、第二次5月7日(唔知交咩費)、第三次8月1日(交9月學費).

katieman
唔該晒, 又要再等...等...等
‹ 上一主題|下一主題