用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 今日竟然收到SPK的來信!
樓主: BEAR3112
go

今日竟然收到SPK的來信! [複製鏈接]

唉!我個女無喊到,但佢都講吾得出老師問左咩!只係話排隊搵媽媽!!所以大女都未必收!但我選左上下午班都可以!自巳打左輸數!專心inSSGC先啦!但都十個驚!由校長親自in!
原帖由 chick1stbb 於 10-3-9 13:47 發表
Thanks for your comfort.

我個女當日表現麻麻,出課室時眼濕濕,所以我知衰梗。
希望你女女入到上午班。

Hi,

You have rec'd the PM offer from SPK.
Are you Catholic or big girls??  Pls advise.

Thanks!

聽到咁多大女媽媽收到信都好替你地開心啊~

我女都係大女...希望好似你地咁好運...

收埋 am 仲好唷~!!

自己好心急打去學校問,學校話無出過信,死口唔認有俾過offer出去,唔通咁多人收到信全部都係作野嗎?

囡囡出來有同入面interview&出面的老師say goodbye, 不過好似係我叫佢講佢先講
原帖由 chiulee 於 10-3-9 09:42 發表
BEAR3112, Did yourself (or you make your daughter) say goodbye to the teacher leading kids go out the room after interview, or say goodbye to the teacher outside the room responsible for checking birt ...

Deleted~~~~~

請問邊間係SSGS?

奇人奇事啊!
BK 家長怎會集体亂講, 好明白学校唔想亦唔會回應個別取錄成績, 但總唔需要講大話啫, 不要令一班好心家長失望吧!

原帖由 Fatsa 於 10-3-9 15:47 發表
自己好心急打去學校問,學校話無出過信,死口唔認有俾過offer出去,唔通咁多人收到信全部都係作野嗎?

學校真係話無出過任何關于offer既信,仲不斷重申係19號先寄出,所以我地一定係19號之後(即起碼20號先會收到信),咁我問點解有人收到,個職員話:『我地唔會去考究點解,但我地係無出過任何offer letter』

羅生門事件?唔通真係家長集體亂講??唉,真係學校自己最清楚,不過我地呢班無收到信既家長就好痛苦,仲要等兩個禮拜。。。

[quote]原帖由 Bilobi 於 10-3-9 16:50 發表
奇人奇事啊!
BK 家長怎會集体亂講, 好明白学校唔想亦唔會回應個別取錄成績, 但總唔需要講大話啫, 不要令一班好心家長失望吧!

好期待3月19日呀..

網上的傳言自己要分析,哪些是真哪些是假,哪些是主觀哪些是客觀

我今日都打電話到學校.個職員也說無出過任何關于offer既信,而且問我在哪裡得到這個消息的?我告訴她從froum. 她回答我,她在這個學校工作了很久,她從來沒有聽說過這樣的信。她還表示因今天已收到多個電話查詢,也許學校會追究網上散播消息的人.

唉個職員講得真係好firm,唔似講大話所以都唔知信邊個好!

咁即係–係D members講大話, –係就SPK講大話, 咁我会揀信SPK

wah !cant stand ah still hv 2 weeks! why some parents done these thing! u know we are so unhappy to c these news! be fair ma!

不如請那些收到信的媽咪回應一下究竟發生咩事.  因為我相信forum的媽咪亦都信spk.可能我地只係對封信有誤會

forum係俾大家share update消息的,有家長上嚟報料,點知其他家長又好唔識趣地因此搞到學校同埋其他家長,真係覺得好煩...

無論你哋覺得自稱收到信既家長係真係假,人哋都係話收到信"諮詢"你有無興趣讀PM,唔係話比個位你讀PM,家長一樣要回覆,可能回覆後學校仲有權選擇俾唔俾個位你,學校答你唔係出咗offer,佢唔係講大話,家長收到既唔係offer信,所以家長都無講大話。

但interview當天學校已經出咗notice,叫大家3月19日前都唔好打電話去問,咁點解某啲家長仲係咁唔識趣呢?何況真正的offer letter又未出,呢幾日收到咩資料咪收,收唔到咪耐心啲等囉!幾千個applicant人人都打去質問學校,有無考慮過會加重人哋既行政負擔?

你見工,都唔會打去間公司問,喂,點解佢收到call 2nd in,我就收唔到呢?咁間公司唔通又要同你交代?

Forum內容既嘢,信則有不信則無,咁搞法遲早個個家長唔上嚟share,以後咩消息都封閉都係大家家長既損失啫!萬一學校因為呢啲不知趣既家長而追究,令到我哋未confirm既被人剝奪咗個機會,就真係"唔該晒"!

我沒有報SSGC呀.
你有其他OFFER在手?
如SPK不收, 便報SMM.

原帖由 jezzyuen 於 10-3-9 14:23 發表
唉!我個女無喊到,但佢都講吾得出老師問左咩!只係話排隊搵媽媽!!所以大女都未必收!但我選左上下午班都可以!自巳打左輸數!專心inSSGC先啦!但都十個驚!由校長親自in! ...

原帖由 gwengwen 於 10-3-9 22:17 發表
forum係俾大家share update消息的,有家長上嚟報料,點知其他家長又好唔識趣地因此搞到學校同埋其他家長,真係覺得好煩...

無論你哋覺得自稱收到信既家長係真係假,人哋都係話收到信"諮詢"你有無興趣讀PM,唔係話比個位 ...

gwengwen講得好! 我哋幾個家長收到o個封信係千真萬確ge, 我有諗過post出嚟, 但又覺得好似冇咁ge必要, 大家係度都係講個信字, 下下要咁做好冇意思!唔信人ge就唔好再睇, 自己耐心d等下啦。
校方封信係話要3月17日前簽好回條交返去, 之後先會再出信通知幾時辦註冊手續, 所以呢封信嚴格嚟講唔算係offer letter。
祝福各位冇懷疑過我哋ge家長!
‹ 上一主題|下一主題