用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 就近日bk家長對崇真小學暨幼稚園的懷疑作澄清 ...
樓主: silvia_ng
go

就近日bk家長對崇真小學暨幼稚園的懷疑作澄清 [複製鏈接]

原帖由 pcl813 於 09-12-1 00:00 發表
我覺得你地真係好過份,係咪所有同你地相反意見你地都係同一個人,如果係我唸需要睇醫生既係你地!

我冇對你作出過懷疑,我唸你都係想表達自己意見先註冊發言。(我估你出發點係想我地理性是表達, 免得再令其他家長扣崇真分, 是嗎?)

我個人一直理性作出討論,亦盡力保持平心靜氣。希望你原諒有些家長在過往幾天所作的不理性討論,因為這陣子在bk內不斷聽到學校被受攻擊,家長火光亦再難忍耐。

謝謝!

其實, 有家長已經問左教處同學校, 所有事情已經水落石出啦!  事情應該告一段落, 是否有人心有不甘, 唔衰得, 繼續撐落去, 就不得而知了!  網上虛擬既世界又無人識你既, 算把啦...... 唉

原帖由 silvia_ng 於 09-12-1 00:09 發表

我冇對你作出過懷疑,我唸你都係想表達自己意見先註冊發言。(我估你出發點係想我地理性是表達, 免得再令其他家長扣崇真分, 是嗎?)

我個人一直理性作出討論,亦盡力保持平心靜氣。希望你原諒有些家長在過往幾天所作的 ...

就是那位靚太太'大大隻字叫人收檔,我係29-11-2009註冊,唔係剛剛註冊,我只不過第一次留言就叫我睇醫生,你哋真係好恐佈,有甘既家長我真係好懷疑崇真學生既質素,學校無問題都比你攪到扣晒分。你哋繼讀鬧人啦。

原帖由 靚太太 於 09-12-1 00:19 發表
我同意蕭姐姐講法,如果剛才我有任何誤會的話我向你道歉!!
但希望你要明白從來我地無諗住同人罵戰,只係有d人偏偏無事生端,我亦相信明眼人知道發生緊咩事!!

我都希望大家心平氣和傾下計,唔好再無謂的舌戰!
只要d人唔再攻擊 ...

理性積極, 抵讚

原帖由 pcl813 於 09-12-1 00:22 發表
就是那位靚太太'大大隻字叫人收檔,我係29-11-2009註冊,唔係剛剛註冊,我只不過第一次留言就叫我睇醫生,你哋真係好恐佈,有甘既家長我真係好懷疑崇真學生既質素,學校無問題都比你攪到扣晒分。你哋繼讀鬧人啦。:igi ...

我該說的已說了,靚太太該說的也說了。

就此作罷了。

係呀~我和蕭姐姐及靚太太的想法都是一樣。大家都希望得到一些正面的回覆和意見。和和氣氣地討論。而不是在滋事。網絡虛擬世界是自由的,但也要自重和尊重別人呢!!

原帖由 靚太太 於 09-12-1 00:19 發表
我同意蕭姐姐講法,如果剛才我有任何誤會的話我向你道歉!!
但希望你要明白從來我地無諗住同人罵戰,只係有d人偏偏無事生端,我亦相信明眼人知道發生緊咩事!!

我都希望大家心平氣和傾下計,唔好再無謂的舌戰!
只要d人唔再攻擊 ...

又的確好難唔令人誤會喎, 往往到左呢D時刻, 就突然間多
左好多果日註冊的新國民加入圍剿, 一係好似我咁, 勤力d, 好快做到瑪瑙級國民架喇

我都明白家長既心情,其實你哋再鬧落去,唔單止幫唔到學校重會害咗學校,我都唔想祟真名聲受損(因為我個小朋友都有幾會讀)

Totally Agree ar !! 你d英文好勁呀!!

原帖由 baba987 於 09-12-1 00:52 發表
you're right......I'm must work hard to gain more credits just as you. However, I'm so sick of some hypocritical parents do nothing but only yelling and blamming here. Put it in this way, would they h ...

原帖由 pcl813 於 09-11-30 23:25 發表
我今年報崇真巳交留位費,考慮中,老實講(in時對崇真印象麻麻,因好混亂)但我見到崇真家長留言之後好恐佈,比我既感覺係文化大革命,非我族類就批死你。
其實崇真有行政問題大家題出係好事,等大家釋徐疑慮,現在我睇到係一 ...
x2

其它tt家長比距地影衰><

(支持樓主蕭亞姨)

我十分支持崇真!!!!

原帖由 靚太太 於 09-12-1 10:52 發表
早晨呀,深井燒我!

無見一日如隔三秋 昨晚去左邊姐!!

恭喜你呀,你小朋友考到SC,:) 溫馨提示:

SC間學校好好架,記住唔好影衰佢地呀(因為你係最有資格架! )

...

原帖由 patmok 於 09-12-1 19:24 發表
大家平心靜氣啦~ 雖然TT都受左我小朋友,我亦未必會讀,但都好希望大家唔好人身攻擊

為人父母都要理性討論

呀....我以為呢個topic已經可以完成任務, 你又up左佢上黎添

橫豎都係...update下崇真家長, 呢一兩天返到屋企應該睇到通告, 學校會出教育署批收50蚊報名費既通告,而唔係內聯網公佈, 因怕家長冇時間上網睇。關心呢件事既留意下啦。
‹ 上一主題|下一主題