用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2006 K1 ~~ PART 5
樓主: Oscar媽
go

創價 2006 K1 ~~ PART 5 [複製鏈接]

醒目開學勳章

WATHT

OSCAR 都係成日同我講邊個同學住邊架!!

原文章由 WATHT 於 07-7-9 01:23 發表
OSCAR HO'S MAMA,

我好奇想問OSCAR是否和莊子韻一齊學BALLET?潼潼講過好多次,我話無理由,BOY怎樣學BALLET!

不過她真的在SCHOOL都幾8!好多位同學住WHERE,幾時生日都知?成日話OSACR WONG 住 KWAI CHUNG ...

講開生多個, 我同謙謙講洪啟軒就黎有個妹喇, 我話佢知佢個花名可能係紅蘿蔔, 佢就笑到收唔到聲

佢都話係想要個細老, 佢話如果我生個細老, 就佢氹佢, 如果生個細妹呢, 就我氹佢喎

原文章由 Oscar媽 於 07-7-8 22:33 發表
我個新 bun bun 已經比我炒左 la...
炒的原因:
1/ 態度極差
2/ 冇心機做野
3/ 唔聽話
好似我今朝準備炒左
尋日下晝打電話回家叫佢今日唔好放假
開頭佢 say no..之後我話唔可以一定要留係屋企
點知今 ...

e個賓賓真係唔炒都無用, 你個agency都唔啱, 佢有責任要verify過d employment history先, 唔係賓賓話佢係邊度做過, 就信晒佢, 直頭係貨不對版

原文章由 msnicoleng 於 07-7-9 12:08 發表
講開生多個, 我同謙謙講洪啟軒就黎有個妹喇, 我話佢知佢個花名可能係紅蘿蔔, 佢就笑到收唔到聲

佢都話係想要個細老, 佢話如果我生個細老, 就佢氹佢, 如果生個細妹呢, 就我氹佢喎

滐滐又係話想要細佬, 唔要妹妹。但當我話比佢聽, 細佬同妹妹可能會搶佢d玩具的時候, 佢又話唔要喎

滐滐下學期都係攞禮貌奬

醒目開學勳章

個 agent 係我個朋友黎架!!

[quote]原文章由 jessieoh 於 07-7-9 13:18 發表

e個賓賓真係唔炒都無用, 你個agency都唔

原文章由 Oscar媽 於 07-7-9 13:31 發表
個 agent 係我個朋友黎架!!

咁你朋友有冇幫你擺平佢, 定要賠足?

醒目開學勳章

我朋友話幫我擺平個 bun 架!!
不過我同老公商量過都係賠足比佢..唔好煩..

原文章由 jessieoh 於 07-7-9 13:52 發表

咁你朋友有冇幫你擺平佢, 定要賠足?

滐滐好野呀

我果個

原文章由 jessieoh 於 07-7-9 13:22 發表
滐滐下學期都係攞禮貌奬

咁又係, 如果係彭 sir 做導師可能唔止呢個價錢啦
好呀, 遲d等你們的分享

我地個 coures 唔係彭 sir 做導師..
我地0岩0岩先上第一堂..都未吸收到 d 咩
等我地上多幾堂先..慢慢同你地分享..

[ 本文章最後由 KaiHinMaMa 於 07-7-9 14:41 編輯 ]

你個bun bun都
咁oscar點呀??褓姆湊住先呀??
你會唔會再請工人呀??

原文章由 Oscar媽 於 07-7-8 22:33 發表
我個新 bun bun 已經比我炒左 la...

炒的原因:
1/ 態度極差
2/ 冇心機做野
3/ 唔聽話

好似我今朝準備炒左
尋日下晝打電話回家叫佢今日唔好放假
開頭佢 say no..之後我話唔可以一定要留係屋企
點知今 ...

醒目開學勳章

我請左個印印..
我係尋日 in 佢
佢係 hk 6年 ..都係同一個僱主..
係佢自己唔想續約..因為好辛苦..佢一個月只可以放一日假,
打理 2 間屋,照顧 4 個小朋友..最大得 6 歲即佢湊大..
我尋日都見過佢而家個僱主..佢話個印印好乖.
佢仲好鍾意佢..係印印唔想續..佢話冇辦法..

原文章由 KaiHinMaMa 於 07-7-9 14:50 發表
你個bun bun都
咁oscar點呀??褓姆湊住先呀??
你會唔會再請工人呀??

原文章由 Oscar媽 於 07-7-9 14:20 發表
我朋友話幫我擺平個 bun 架!!
不過我同老公商量過都係賠足比佢..唔好煩..

賠足都啱既, 不過我覺得個賓賓好似博炒咁

出乎意料之外, 星期六的家長日, 軒軒的成績都有進步, 但自信方便就有待改善, 最估唔到的就係, 他下學期得到友愛奬 , 對於他係一個好大的鼓勵

[ 本文章最後由 KaiHinMaMa 於 07-7-9 15:24 編輯 ]

醒目開學勳章

Oscar 下學期得到整潔獎呀!!

原文章由 KaiHinMaMa 於 07-7-9 15:20 發表
出乎意料之外, 星期六的家長日, 軒軒的成績都有進步, 但自信方便就有待改善, 最估唔到的就係, 他下學期得到友愛奬 , 對於他係一個好大的鼓勵

原文章由 KaiHinMaMa 於 07-7-9 15:20 發表

好鄧你開心呀

你都好快手喎, 咁快請左個新工人
同一個僱主做六年都幾難得喎, 仲要做兩間屋的, 照顧 4 個小朋友
咁相比起你屋企, 你屋企應該舒服好多

原文章由 Oscar媽 於 07-7-9 14:58 發表
我請左個印印..
我係尋日 in 佢
佢係 hk 6年 ..都係同一個僱主..
係佢自己唔想續約..因為好辛苦..佢一個月只可以放一日假,
打理 2 間屋,照顧 4 個小朋友..最大得 6 歲即佢湊大..
我尋日都見過佢而家個僱主 ...

不知不覺, 我個工人姐姐都黎左3個星期啦, 其實好多野都未上手, 尤其是煮飯, 但總算叫他, 他都肯做, 暫時都未有大問題出現, 希望唔會出現啦

醒目開學勳章

不過佢要 8 月先可以黎我到..

原文章由 KaiHinMaMa 於 07-7-9 16:26 發表
你都好快手喎, 咁快請左個新工人
同一個僱主做六年都幾難得喎, 仲要做兩間屋的, 照顧 4 個小朋友
咁相比起你屋企, 你屋企應該舒服好多

不知不覺, 我個工人姐姐都黎左3個星期啦, 其實好多野都未 ...

星期六家長日出奇地少人, 我連個box file都未睇完就要入去, 連
Ms Vikki都無人排隊, 你地有無找Ms Vikki呀?

Hi all,good evening
‹ 上一主題|下一主題