用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 學珠心算問題
樓主: sabrinama
go

學珠心算問題 [複製鏈接]

Re: 學珠心算問題

mkwok
無問題!星期一我會放假做'跟得'媽咪,到時觀察吓老師的質素如何再告訴你Jonh's嘅英文班好唔好   
呀女嘅情形同你囝囝差不多;她的英文功課由X'mas後開始深起來,但因為我的maid是印印,所以連想用英語對話的機會都無!唯有比錢人地賺囖...
咩公文英要每日自學的形式聽CD去做功課架咩?我個女雖然都算乖,但佢都幾心散,如果叫佢聽CD唱歌就不知幾開心!但做功課就未必肯了...

hayamama,

我的囝囝都係吾專心,吾自動自覺做功課(無論公文定學校 功課),每日都要我提佢做,同埋佢都好lazy,有d公文英識讀的就吾聽CD。

今朝陪呀女去埋John's到上英文班,覺得個老師都好young,門口嗰姐姐話老師係英國人,不過我同傾咗兩三句又聽唔到佢有英國口音,上堂時,老師主要都係叫呀女做吓worksheet,油吓顏色之類;同A+差唔多,老師話呀女怕羞,只懂微笑,又唔係幾肯開口答問題,所以好難係一個小時裡評估到佢嘅英語能力,我問呀女鈡意邊間學校,佢就猛話另外嗰間好....不過,我諗都係會比佢係呢到試一兩個月先,正如我之前所想:如果兩者都係native English教的話,呢到學費平成$45/堂,所以我決定谷一谷個女,比佢一星期上夠兩堂,仲可以有9折....如果上到六月派位時,萬一真係要叩門面試,都可以做好準備囖...!

hayamama,

$45/堂又真係好平,一班最多幾多個小朋友呀!我忘記左妳囡囡係邊間幼稚園讀,小一第一志願選擇邊間呀!

我囝囝係第一輪入左聖安德肋小學。

mkwok,
唔係呀! 我係話John's平過A+ $45/堂呀!
John's Edu: $540/月, A+ Edu720/月,我驚一陣比板主以為我賣廣告咋 !!!!
你係教友呀?點解咁好彩可以第一round就入到心儀學校嘅?
咁仲會唔會加入叩門一族??

Wylee,

I just joined the B.K. and see your topic, my son also started learning 珠心算 last summer, and he just passed the grade 9 exam in both 珠 & 心算, if u want to know what grade your kid is, u can go to the web www.abacusedu.org, they are more professional in 珠心算.

hayamama,

真係吾好意思,誤會左tim。

我吾係教友呀!我只參觀過這間學校,都幾鍾意(普通話教中文同英文教學的學習環境,問過其他媽咪的feedback都幾好),另外這間吾係太多人選擇,所以我選擇這間幾會大d。如果係這區暫時沒有打算叩門。

hayamama 寫道:
mkwok,
唔係呀! 我係話John's平過A+ $45/堂呀!
John's Edu: $540/月, A+ Edu720/月,我驚一陣比板主以為我賣廣告咋 !!!!
你係教友呀?點解咁好彩可以第一round就入到心儀學校嘅?
咁仲會唔會加入叩門一族??

yuhei,

唔該晒,我已經問左老師,小朋友可以報考grade 9,佢話珠心都有好多個機構可以報考,是否你話o個個比較正統d?因我見bk廣告都有一個機構報考.

yukhei 寫道:
Wylee,

I just joined the B.K. and see your topic, my son also started learning 珠心算 last summer, and he just passed the grade 9 exam in both 珠 & 心算, if u want to know what grade your kid is, u can go to the web www.abacusedu.org, they are more professional in 珠心算.

hi

我都想知美孚係咪有得學
唔該晒

miffy 寫道:
係咪在美孚有分校?? 幾錢?? 請pm我。
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

Hi Wylee,

yes, the exam and the competition are organised by them, despite u can join the exam and competition thru other organisations.  

Pls PM me about John's Education, my son want to study it.

cclbaby,
你住邊區架?我只得將軍澳嘅分校嘅電話:2191 1683,你可以試吓問問佢地其他分校嘅地址

hi all mami,
太多人PM我啦, so, Please see below web-site
正統心算協會 Click here

我仔係將軍澳新都城學, 一來時間夾到, 二來每班人數唔多, 小朋友可以學得快D, 當然, 出面有D平D嘅, but I'm not sure how's the teachers quality and the campus environment. 你地最好自己review 吓先決定啦
Hope it can help.

另外, 唔明點解mamami用呢個icon    
cheungmp  
‹ 上一主題|下一主題