用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 !
樓主: 家熹媽咪
go

李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 ! [複製鏈接]

Re: 李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 !

我見到嘉湖銀座即匯豐銀行樓上有一間有做李宗德校服且便D, 但唔知有無薄冷衣, 你試去看看.

一陣大家會不會接你的小朋友, 我會啊, 有無機會認識大家呢?

kiu36,

thanks, 等我明日去look look 先.

我唔會la, 因我囝囝坐校車, maybe 遲d約出來見面喇.  

kiu36 寫道:
我見到嘉湖銀座即匯豐銀行樓上有一間有做李宗德校服且便D, 但唔知有無薄冷衣, 你試去看看.

一陣大家會不會接你的小朋友, 我會啊, 有無機會認識大家呢?

請問你們有否收到"手冊"?? 定係漏派給我呢(1c)  

(1A)都未有手册,應該未派.

我有收學童健康服務 & 牙齒保健 d 表格,係一張粉藍色FORM,星期一叫你囡囡問番班主任補番.. :

請問有無收到接送卡? 囡囡話無派, 你地呢?

橙色好細好似咭片咁大嗰張,我見我嗰女放在名片裏面

BrianMami 寫道:
hi~~報到

學校網業已換新裝   

click
和富慈善基金李宗德小學新主頁

車人 , 我尋晚上咗去睇喇 ! 不過好似未update好 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

830mama 寫道:
[size=x-large]今日開學喇..........

[size=large]祝各位龍仔龍女 :

[size=large]事事順利, 學業進步!         

me X 22222222222 !   
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

SumSum媽咪 寫道:
係呀,我女女讀1D班

SUMSUM 媽咪 , 你小朋友芥咩名呀 , 等我5你UPDATE吓啦 !

8點11上校車 , 又的確好攞命喎 ! 希望有媽咪住你果頭啦 !

KIU , 我今日跟個FD車去揍仔 , 所以見唔倒大家 , 放心 , 今晚重有機 ! 哈 ~

我都係喎 ! 1C 都未有 , 我估佢真係唔記得左派呀 !

頭先接放學時 , 我見倒1C班主任喇 ! OK喎 , 睇佢都好似好有愛心 , 但 .... 我但比班小精靈蝦咋 ! 哈哈 ~

Janice 寫道:
(1D)都未有手册

你地有冇收學童健康服務 & 牙齒保健 d 表格? 因為如果想參加要填表 & $20 交返去.  但係冇收到表格

收咗呀 ! 但好攪笑喎 , 我估佢好大機會園錯咗 , 因為我有2份呀 !

同埋 , 今日第一DAY , 接放學時好好好好亂 , 我都等到12點半先入到學校接仔 , 諗諗吓 , 下個星期都係提早搭校車喇 ! 好得人驚 !

我無收到.  

kiu36 寫道:

想問你們交學費是做自動轉帳 or 其他  

830mama 寫道:
我無收到.  

[quote]
kiu36 寫道:
[/quote]

我都冇收到呀 !

830mama 寫道:
想問你們交學費是做自動轉帳 or 其他  

我會做AUTO喇 ! 費事煩 !

Janice 寫道:
家熹媽咪,
剛才家長會時, 我已經問咗班主任, 佢會星期一補番比亞囡.

點解自行接放學要遲咁耐呢?

始終都未能同你見你一面tim

各位,

你地睇吾睇得明個time table 呀?

唔係呀 , 今日唔知係咪第一日 , 好多車 , 我地排左好耐架車先入倒去呀 !

我未睇到呀 , 一1陣睇完再分享啦 !

各位龍仔龍女家長:
終於開學了!一日之內見到這麼多笑臉,感覺太好了。願大家一起笑著行這六年。我的男孩吳澤銘1E.

[size=large]Update Class List

★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆

【1A 班】
[size=medium] patee ※ 李柏誼
[size=medium] Sammi_Mami ※ 王茜美
[size=small]㊣▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂ ㊣
【1B 班】
[size=medium] Kiu36 ※ 莫凌
[size=small]㊣▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂㊣
【1C 班】
[size=medium] 家熹媽咪 ※ 朱家熹
[size=medium] Jacky ※ 曾悅廷
[size=medium] APPLE媽 ※ 梁安彤
[size=medium] 830mama ※ 馬柏熙
[size=medium] connie3803 ※ 高熙彤
[size=medium] Big-pig ※ 容悅童
[size=small]㊣▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂㊣
【1D 班】
[size=medium] BrianMami ※ 陳日謙
[size=medium] Janice ※ 李依霖
[size=medium] SumSum媽咪 ※ 肅韻心 [size=small]
㊣▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂▂㊣

【1E 班】
[size=medium] Ceila ※ 陳紀晴
[size=medium] 煒良媽咪 ※ 陸煒良
[size=medium] CY.Carol  ※ 周曉昕
[size=medium] jj13e ※ 吳澤銘
[size=medium] Janis&Jimmy ※ 賴綽穎
[size=medium] JJ13E ※ 吳澤銘
‹ 上一主題|下一主題