用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 *雋匯幼兒學校家長 - Part 3*
樓主: waiwaichu2003
go

*雋匯幼兒學校家長 - Part 3* [複製鏈接]

Re: *雋匯幼兒學校家長 - Part 3*

[size=large]早晨呀~~~
今日d天氣真係差,希望下星期三去outing時會好天la!!!
今朝返學,學校實施新措施,入校要檢查手手腳腳先可換鞋進入課室,好嚴呀,阿仔check左好耐呀,我驚佢唔pass,所以都係門口等佢"安全"入到課室至離開,你地個d係咪都係咁呀?

twins,
囡囡好番未呀?

lioxi,
公園d相收到la,影到阿仔好"青靚白凈",好"正"呀!
嘻嘻....如果你有時間,唔知可唔可以send佢個d個人照去我email度呀,我想set佢做wallpaper呀,唔該!唔該!             

zimba,
屋企家務搞掂未呀?
係呢,咁明天你仲使唔使同大仔睇result呀??

fionkwok,
你搵唔搵到條街呀?

waiwaichu2003,

係la!!今朝出門口時d雨落到好勁呀,囝囝有半邊身係濕晒ga,
搞到我要叫人幫我睇住囝囝,我就返屋企拎套衫比佢換,我諗下次要著埋雨衣先得la!!

你早返可能好d,我返去果陣門口好多人呀,老師話囝囝口有一粒菲滋,叫我留意下wor,不過我估係佢經常用牙咬口腔則邊啫...

係呀!我考自動波ga,太難既唔啱我ga... 石籬又唔算多貨車,反而有van仔,同埋好多轉彎位&斜路law...

d相過2日至send比你呀...ok??

我都未收到呀!!
不過學校呢排好似好忙,又搞畫展,又搞旅行,又有小朋友有手足口...

waiwaichu2003 寫道:
Dear all,
想問你地收唔收到[size=large]5月30日既日誌呀???

lioxi,
係呀,呢排d天氣好唔穩定,可以既話放定件雨褸係佢地個書包仔會好d!
吓....連"[size=medium]"都要check呀? 好誇張啫!
相 - anytime send比我都得架la,最緊要係你有時間先搞,真係萬分感激!!!

lioxi,
係呢,話時話,你地有冇買個本畫冊呀?

冇呀,因為我問過miss,佢地話冇d班既作品,咁我又冇咩藝術天份,咁咪冇買law!!
或者zimba會ga,因為應該有佢大囝份...佢大囝仲有畫參展tim...   
你會唔會去畫展呀?我想去睇下呀...聽講d小朋友畫得好靚,仲買得好貴ga...     

lioxi,
係...zimba大仔都有份參展呀,咁梗係要去做"[size=large]啦啦隊"支持吓la,咁唔知會幾時開始呢?

開始左la!!6 月 1 日 - 6 月 4 日ma,係香港文化中心大堂 e1 & e2區舉行,尋日係開幕禮,a b 班同學仲有得去觀禮tim,
zimba大囝仲要係佢同同學畫果幅畫度介紹tim,幾[size=medium]呀!!

lioxi,
[size=x-large]O......咁你有冇興趣明朝約埋一齊去睇吓呀???

sorry...聽日唔得呀,我幫囝囝約左check眼,下午約左班舊同學!!
不過你可以約fionkwok,佢住得好近,佢聽日都會去ga...

lioxi,
唔緊要la!

大家好呀!!!

你地去咗睇畫展未呀? 我一陣等阿女訓醒&老公收工先去呀!

waiwaichu2003
你係咪真係一早去咗睇畫展啦! 覺得點呢? 仲有呀! 我已經搵到條街啦! 唔該曬! 果日除咗買咗d貼紙之外, 仲買咗d髮飾俾阿女, 都幾平咁喎! 要係專登行過去睇完條街名再話我知, 真係麻煩曬你啦! 星期三見到你, 俾返個 kiss 你先得!!!

twins,
星期五你有冇俾囡囡返學呀? 好似唔多覺見到佢咁既? 不過, 尋日返學老師都check得幾嚴吓喎, 連lioxi仔仔個口都check埋, 過埋下星期, 如果冇新過案, 咁大家都放心d啦!!!

zimba,
大仔個小學派位結果點呀? 快d上來講底聲啦! 祝好運!!!      

各位媽咪,

阿仔中咗第一志願聖安德烈小學啦, 雖然差唔多係十拿九穩, 但係都有dd担心. 仔仔就好開心, 開心到唔肯返屋企, 仲即刻打電話俾ma ma報喜.   我同佢講, 婆婆唔鍾意呢間, 想你讀另外一間喎, 咁佢就立即話:咁我唔話俾佢知la....d細路真係......

我地屋企嗰兩條魚仲係半死不活呀,                                                    :cry:      :-x                  

waiwaichu2003,zimba,

我已用我阿哥e-mail send出相片,你地check下la,主題係"photos from lioxi"   

zimba,

[size=x-large]恭喜!恭喜!!     

[size=medium]MORNING ~

fionkwok,
星期五我囡囡有返學呀. 學校check得緊d都好既, 可以保障
我地d小朋友健康.
你係咪睇左畫展啦, 覺得點呀?

lioxi,
好開心收到你幫我囡囡影既相呀, 真係十分感激你

我囡囡食晒D藥啦, 都好得8899, 但仲有d痰囉, 我諗住
等佢自然好就算lu~
咁你囝囝點呀? 佢仲有冇running nose呢?

zimba,
[size=x-large]恭喜你大囝得償所願呀~~~~恭喜恭喜

twins, lioxi,
多謝你地呀!

我見而家學校檢查得咁緊, 做足消毒, 都安心好多呀, 如果仔仔都係惹到, 都無法啦. 我仲諗, 而家大家都帶口罩, 可能d傷風感冒仲會少d tim 可能係因禍得福?!

午安la各位!!!
星期三諗成點呀? 有冇"下聞"呀?
仲有呀,今次你地係唔係又係帶包包當午餐呀? 你地會唔會帶埋小朋友個書包呀?

zimba,
[size=large]Congratulation!!!     
咁你而家決定如何取捨呀???

我上次買個對魚其中一條(白仔)係上星期六"過左身"la   真係估唔到咁就去左la,次次見趁佢地都好龍精虎猛.....唉.....之後我老爺可能驚我唔開心la,佢又走去買多2條返黎陪未c既黑仔,但始終都係唔同既....希望黑仔唔好再有事la!!!

fionkwok,
個朝call完你之後,我就同仔去左食早餐,之後再坐車去左文化中心睇畫展,個陣時11點幾到,得我同啪另一對母子係度睇,好free,不過阿仔就冇乜心機睇呀,反而我就覺得好"正",真係估唔到d小朋友可以畫得咁靚,好有創意,顏色配搭得好好,我仲見到zimba個大仔個幅好似字畫既花圖tim呀!     
咁你個日去到多唔多人睇呀?
其實灣仔打落幾條街都好多野賣,有時我行到唔願返工tim呀,haha~~~~

lioxi,
收到la, [size=medium]thank you so much!!!!

twins,
阿仔仲有ddd鼻水la,唔多,不過多數都係開住冷氣先流,所以同你囡囡一樣由得佢地自然好番la....

‹ 上一主題|下一主題