用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 高主教等派彩區
樓主: Adadesu
go

高主教等派彩區 [複製鏈接]

回覆 PTL_L 的帖子

我都知有朋友之前唔收 蘇浙公學唔係佢個尾嚟架 佢半龍冇尾ga

Ethanfan 發表於 20-12-10 13:38

我都知有朋友之前唔收 蘇浙公學唔係佢個尾嚟架 佢半龍冇尾ga ...
下,即升中時又要考過?然後為咗要keep住成績,6年都要打拼
高記都唔係龍,係直屬,直屬是只收band 1及最少 band 2成績學生。

回覆 Ethanfan 的帖子

蘇浙而家唔收唔緊要,之後再考插班lor,既然鍾意蘇浙。

高幼家長谷吾谷小朋友架?多吾多外補?

同埋如果唔升高小 又多唔多考到其他直私呢?

Florence4Leung 發表於 20-12-10 21:43
高幼家長谷吾谷小朋友架?多吾多外補?
唔可以話谷,係有要求,咁唔負出係唔會有收穫既,總有啲係特別重視,考學校攞offers時會睇得出,有啲就夠就算囉,唔駛理人,最緊要睇自己小朋友及自己荷包能力。

Ethanfan 發表於 20-12-10 21:52
同埋如果唔升高小 又多唔多考到其他直私呢?
應該係包括升上高小的小朋友,讀直私有90%左右,餘下是跟家姐哥哥入讀名津。

你係咪高幼/小用家 好似好熟甘除左高小之外呢?有冇其他直資or 私校Offer 呢?
我仔係坐唔定 好動型 唔怕醜 多野講 唔知適唔適合佢既小學 請教請教

Ethanfan 發表於 20-12-11 13:23

你係咪高幼/小用家 好似好熟甘除左高小之外呢?有冇其他直資or 私校Offer 呢?
唔係自己範疇唔敢講spcc,dbs,boys Paul,dgs,spcs,港同......都係呢啲囉
‹ 上一主題|下一主題