用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山boxhill 收到信了
樓主: mlbidbid
go

馬鞍山boxhill 收到信了 [複製鏈接]

引用:大家知唔知火炭既boxhill同馬鞍山boxhill課

原帖由 lukheiching 於 13-11-27 發表
大家知唔知火炭既boxhill同馬鞍山boxhill課程係咪一樣,有無話邊間好D
fo tan 即mos boxhill. 聽濤那間

回覆 mlbidbid 的帖子

火炭果間係銀禧喎

回覆:馬鞍山boxhill 收到信了

received am offer yesterday finally!  

引用:請問大家知唔知雜費幾多錢?一年交幾多次?

原帖由 ckadull 於 13-11-27 發表
請問大家知唔知雜費幾多錢?一年交幾多次?!
我今日打左去學校問左,淨係學費$4980,沒有其他雜費要交了,冬季校服700~800蚊,夏季500~600蚊,我都喜歡boxhill,因為我有朋友讀過既小朋友講既英文真係好靚,仲靚過一d讀st cat.既學生

引用:Quote:原帖由+ckadull+於+13-11-27+發表請

原帖由 lilykksw 於 13-11-28 發表
我今日打左去學校問左,淨係學費$4980,沒有其他雜費要交了,冬季校服700~800蚊,夏季500~600蚊,我都喜 ...
咁利害!但佢係target國際學校嗎?擔心中文程度嗎?

引用:Quote:原帖由+ladybabygaga+於+13-11-27+發

原帖由 mlbidbid 於 13-11-28 發表
我見到你話think 有老師英文吾ok有些擔心,boxhill, think 兩選一中
同你一樣煩緊

回覆 lilykksw 的帖子

我想問下你朋友讀邊間分校既boxhill

我都煩緊,bh校舍細,但我都係心儀佢英文好,大家仲會考慮什麼?中文我反而唔太擔心,一日返3小時主要學英文都幾好,中文自己在家跟下,廣東話應該唔會有問題,始終在港生活,去下公園商場同其他親戚朋友玩,都實會學識

但我有朋友話bh係happy school,冇咩功課

引用:Quote:原帖由+lilykksw+於+13-11-28+發表我

原帖由 lilbabe 於 13-11-28 發表
在我立場,我去向係本地小學,但自己英文唔可以講得好靚發音,所以想阿囡可以在學校學好呢方面,而中文可以自己跟到

引用:回覆+lilykksw+的帖子 我想問下你朋友讀邊

原帖由 lukheiching 於 13-11-28 發表
回覆 lilykksw 的帖子

我想問下你朋友讀邊間分校既boxhill
馬鞍山

引用:Ladybabygaga,+好多謝你的分享,我都有英藝

原帖由 Deutsche 於 13-11-27 發表
Ladybabygaga, 好多謝你的分享,我都有英藝offer,唔知呢兩間論英文邊間好?
另外,都想問下bh的課程編排如 ...
英藝英文程度點我唔清楚,但bh課程我現時只睇到英文,佢順住英文字母教唔同生字啦,又有唔同主題教學,每每星期要親子閱讀中英圖書,仲要做home activity,呢個煩煩地,有次要我地去的士站數下有幾多的士,其實叫學數數,要影相貼工作紙,初初唔知,以為n班唔好煩啦攪咁多野冇做,後黎派多幾張,唔做唔得,不過都係從生活中學習,至於中文就少d自己跟多d,不過小朋友返家唱首中文歌,不過唔知唱咩,哈哈,因為佢有時講野都未清楚

引用:Quote:原帖由+lilykksw+於+13-11-28+發表我

原帖由 lilbabe 於 13-11-28 發表
老實講,我唔係富有人家,俾唔起國際學校學費,都係揀直資或普通主流小學,我都想佢打好英文基礎,咁中文就自己跟多d囉,講真我自己英文唔係好叻,想小朋友從低學好英文,起碼煩少科

回覆 ladybabygaga 的帖子

我同你諗法一樣,讀好英文,起碼考間英文為主既小學都易d

請問係n班定k1收offer ar ?

我係n

引用:回覆+ladybabygaga+的帖子 我同你諗法一樣

原帖由 lukheiching 於 13-11-28 發表
回覆 ladybabygaga 的帖子

我同你諗法一樣,讀好英文,起碼考間英文為主既小學都易d ...
無錯!

引用:Quote:原帖由+lilbabe+於+13-11-28+發表咁

原帖由 ladybabygaga 於 13-11-28 發表
老實講,我唔係富有人家,俾唔起國際學校學費,都係揀直資或普通主流小學,我都想佢打好英文基礎,咁中文就 ...
咁平時同老師溝通都係要用英文嗎?

回覆:lilykksw 的帖子

係呀,不過一班有協助老師,識廣東話嘅,不過班主任就要講英文

想問下n班的師生 比例係怎樣?謝謝

‹ 上一主題|下一主題