用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 等結果〜〜日日撲信箱
樓主: elysion
go

等結果〜〜日日撲信箱 [複製鏈接]

回覆:等結果〜〜日日撲信箱

渡日如年!由等表、填表、交表、等面試通知、面試、等結果!除咗日夜上網、無心工作、無心睡眠,病咗!而家肚入面個細的又踢我,好似話我知,媽咪,唔該理下我!點捱落去?

引用:不論結果如何,別忘記給仔女來一個深深的擁

原帖由 sbux 於 12-11-05 發表
不論結果如何,別忘記給仔女來一個深深的擁抱,尤其於每次面試出來後。我相信我們這輩家長根本無經歷過兩三 ...
Agree,

無論我個小朋友面試表如何,每次一出黎我必讚佢好叻(當然有時佢係唔答問題),下次再叻叻,答老師問題,再攞貼紙,見佢一間比一間進步,仲話鍾意interview, 好開心,有儀學校固然開心,無亦坦然面對,希望各家長結果如何都不要怪責小朋友。

唉!當收唔到offer信時反而我會自責失眠,對於懷孕九個月嘅我超大壓力!上一次因我睇錯時間遲到半小時被德貞reject咗,今次因為我覺得我個肚太大不能陪呀囡坐BB椅令到佢分心成日企起身,但一齊見嗰位媽媽就全程面貼面咁夾到個小朋友實!

引用:Quote:isa_ty+發表於+12-11-5+20:04+原本星

原帖由 sarubuta 於 12-11-05 發表
我都想知係維記邊間分校?
點解咁問?間間唔同嗎?

引用:Quote:原帖由+sarubuta+於+12-11-05+發表我

原帖由 isa_ty 於 12-11-06 發表
點解咁問?間間唔同嗎?
唔知,覺得未必每間分校都會打俾no show, 所以八卦問問咋

引用:Quote:原帖由+isa_ty+於+12-11-06+發表點解

原帖由 sarubuta 於 12-11-06 發表
唔知,覺得未必每間分校都會打俾no show, 所以八卦問問咋
我是海怡不過維記比我感覺要填父母中,大學讀邊間,有點...

Heyheyjoyjoy 發表於 12-11-6 06:10
渡日如年!由等表、填表、交表、等面試通知、面試、等結果!除咗日夜上網、無心工作、無心睡眠,病咗!而家 ...
Same here! 有往年PN經驗,大家真係唔好太緊張,希望愈大,失望愈大! 當係一場遊戲吧!
我每次都係同阿仔話去學校睇吓有乜玩,睇吓佢鍾唔鍾意間學校! 上星期一連int咗幾場後,都帶仔仔去咗廸廸尼獎勵吓佢! 雖然大住肚,我都唔覺太辛苦! 不過臨近result annoucement, 總會緊張!

我b是細仔,去年仲煩緊餵奶,冇玩pn,今年直接玩k1仲駝住細b,多少有影響,上週面試幫唔到個仔都好無奈!

我個b又係9月返學..其實2個星期都完全settle down哂...返學完全無問題..但平時o既時間就變得好似樹熊咁痴身..我老公送返學都會喊..平時姐姐送就無事~對住亞媽即係我就變成一隻樹熊...夾住我唔放...所以一有同媽媽分離o既interview佢一定fail硬..所以我無去到in聖若望...黎緊培正我都係本住咩都試下咁去..佢一定喊到顛左...但其他interview只要我係佢隔離..佢完全係無問題咩都答...所以我都好驚..希望pc有咁後得咁後in..唔好嚇親第2d都in唔到就得...

年年年尾, 打開信箱呢首歌都高居EK龍虎榜第一位!

我覺得自己似傻婆,成日睇信箱

‹ 上一主題|下一主題