用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大坑東幼兒園2004/05年A班家長請進
樓主: franceshpm
go

大坑東幼兒園2004/05年A班家長請進 [複製鏈接]

Re: 大坑東幼兒園2004/05年A班家長請進

莎莎,
就算你在早上送和亞返學都不一定會見到蘇副主任,她返學的時間大約9時,就是互相見面都只是點一點頭而已.就連開家長會,蘇副主任都只是路過,或做自己的工作,從不介紹自己或跟家長閒談和認識.司徒主任只比她好少許.

真的很懷念許副主任,她總是笑容滿面,隨時準備作出幫忙.

joey媽媽

以前的的呂副主任沒做或是轉了別的中心做-- sorry,我也不知道.

heather
我真的連蘇副主任的樣子也不知.  

Hi, 大坑東的媽咪

我喺基督教聯合醫務協會幼兒園的家長,今年我個女都會畢業,我都大概知道我哋機構既人事調動,許主任已經冇做了,而家在大坑東做的副主任叫蘇副主任,我都見個佢,都幾斯文,幾友善呀。聽聞蘇副任在時代幼兒園有好多家長fans,佢好錫小朋友,個個小朋友都有參加佢的婚禮。以前我個仔都係司徒主任教的,我個仔仲好掛住佢呢!
聽講你地去大嶼山喎,政府都話會發展這個地方,係咪同佢有關呢!

Hi,  高達媽咪

許主任已經冇做了--真可惜.

係呀,我們昨日去了大嶼山考察,最開心係可以感受到大澳的特色,可以入到棚屋參觀,還有到濕地看看紅樹林和鳥類.  其實大坑東的老師,主任真的好好, 犧牲自己的假期為小朋友.

Hi, 莎莎

你地有什麼趣事呀,講嚟聽吓啦!你覺得呢個實地的生活體驗的教學方法好唔好呀!

高達媽咪,

你個仔仔都係司徒主任教過? 以我所知主任在大坑東幼兒園都好多年o羅. 她以前是教書嗎? 雖然我小兒在大坑東第三年, 但我與主任比較接觸得少, 對她好陌生, 但曾因一件事情之中, 發覺她好好人. 蘇副主任初先給我的感覺幾cool o架, 不過最近一次開家長會佢主動同我打招呼, 佢應該係幾爽o既人. :  :

喂!你地小朋友好犀利呀!今日我接囡囡放學時候,見到報告板上既剪報,唔知你地有無參與呢?

今次係蝴蝶組嘅function,我仔仔無份.....仔仔嗰組搞西九龍文娛藝術區.....
‹ 上一主題|下一主題