用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真第二場面試結果 - 今日發信
樓主: sumaggie101
go

崇真第二場面試結果 - 今日發信 [複製鏈接]

太高興啦!啱啱去開信箱,就睇到有信。仔仔真係得咗,崇真主流班上午班收咗!

其實面試當日佢發燒,狀態唔係特別好,但老師所有的動作佢都可以跟到,已經做的好好啦。

我仔係08年12月尾大仔

Bingo中英部 希望大家都陸續收到好消息啦! 0811大女

打開信箱,內裡只得一片迷惘,打開信箱,連Waiting都沒有....本來唸住去北海道慶祝下,而家更加要去北海道散下心....

原帖由 ALMENNG511 於 11-11-24 14:13 發表
打開信箱,內裡只得一片迷惘,打開信箱,連Waiting都沒有....本來唸住去北海道慶祝下,而家更加要去北海道散下心....

唔洗心急,就算唔收都會有封信咯。可能遲嘀就會有好消息呢。

您唔明我講咩,我係收到信啦,封信寫好多讚賞的說話,最後果句係no place offer to your son this time

回覆 48# ALMENNG511 的文章

其實我寧願封信簡簡單單咁話, 由於申請人數眾多, 所以俾唔到位好過, 見到係咁讚到個小朋友天上有地下無, 但最後又一盤冷水照頭淋的封

我無信箱key..要等99取信, 唔知佢今晚會唔會取呢...好緊張呀)))))))))))) [英普班都係無行的多, 但我期望有奇跡中]

回復 49# hobby 的帖子

係lu, reject 就reject, waiting 就waiting啦, 佢唔寫明就鋪定後路隨時時call你後補, 學校可能唔想規限自己的後路, 因為好多好多人有更好offer就唔選tt架啦....

校長係教育博士加英語碩士, 呢D咪係寫作技巧囉  一黎就用個Reject字, 又會比人話無人情味架啦.

睇番之前有post話'waiting'個D係有寫明叫佢地出年5月再打去查詢架.

我估今年應該唔會有好多人drop out嘞, 對於我黎講有學卷又有咁好語言環境嘅英普'龍'(龍唔哂都起碼機會大D), 學校又有自己課外活動免費至幾十蚊堂, 校車仲包埋課外活動接送, 真係喺出面都無咩好揀.:;pppp:

原帖由 rayhowm 於 11-11-24 15:19 發表
係lu, reject 就reject, waiting 就waiting啦, 佢唔寫明就鋪定後路隨時時call你後補, 學校可能唔想規限自己的後路, 因為好多好多人有更好offer就唔選tt架啦....

我仔落敗了

我冇信wor!!!! why?oh no..好心急~

原帖由 ALMENNG511 於 11-11-24 14:44 發表
您唔明我講咩,我係收到信啦,封信寫好多讚賞的說話,最後果句係no place offer to your son this time

係囉, 講左一大輪先入正題!

rejected  =(

Rejected~~~

回復 10# ALMENNG511 的帖子

My son also got rejected too, and I also felt "lost" when I read the letter.. prefer to get some simple and concise answer.  Nevermind, he has more interviews coming up, and I am hopeful for that!

唉~ rejected too~
越來越冇信心 >.<

我地都收到了,waiting, 不過都係打定輸數,今年應該好少人放棄!

中英文部上午班! 收咗啦!
‹ 上一主題|下一主題