用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 Fanny's Workshop 2002
樓主: JasonBB_mama
go

Fanny's Workshop 2002 [複製鏈接]

Re: Fanny's Workshop 2002

維維媽咪 & gloriachung:
26號有7成半去la,但19號應該唔去la :exclaim:
仲有我左諗右諗讀根德機會會大d

救命呀!組來組去d 03 mami都未夠5-6個人,原來組FWgroup 好難ga,真係唔易攪。

Jason mami,

我成12:30到,著住灰色衫加黑褲ga!!

Pls check PM.  有事請教。
Buzz.. Buzzz... Buzzing Bee Let kids read more 讓孩子多閱讀! CLICK HERE to find bookstores 去哪裡找書?? Mainland Book Indx A Mainland Book Indx B *PART 1 , PART 2* *星加坡童書收獲*由一名可笑、瘋狂、自大無比和幼稚到極名作家寫的公開信 我的回应-->P. 223 of HERE Steps to Post Image 1. Right click on the image you want to copy 2. Choose 內容 3. If the url shown in the 內容 pop-up menu is ended with 'jpg' or 'gif' (maybe other image formats will do too), it is an image url. 4. Copy the url 5. click 'IMG' of BK message menu bar, paste the url into the pop-up box 6. click 'ENTER' Then the image will be shown in your message.

gloriachung

乜2003年米有好多bb嘅咩!why 會吾夠5-6個人 ka?

小b維維:

最后決定讀邊間味呀!可吾可以save 番兩條牛仔褲錢?

jm:

我今日都有打去比heiman呀!

grace
[img]http://www.imagestation.com/picture/sraid225/p5233abcab42a14d0a36e090ffe5201a3/e9121578.jpg[img]

grace,
點解jason要做背景ga     

KwanPui,
係呀,人就多但0岩時間的就少得很。所以我都有些無奈,做統籌真係好難!唉.....................................

Jason BB mami,

好多謝您覆電話比我。我會考慮你的提議,不過 基督 要等下一季才成。一月先報啦!但我會去佢地下星期四的 如何培養孩子良好生活習慣的講座, are you ladies interested?  

希望Xmas 26 Dec 見!
Buzz.. Buzzz... Buzzing Bee Let kids read more 讓孩子多閱讀! CLICK HERE to find bookstores 去哪裡找書?? Mainland Book Indx A Mainland Book Indx B *PART 1 , PART 2* *星加坡童書收獲*由一名可笑、瘋狂、自大無比和幼稚到極名作家寫的公開信 我的回应-->P. 223 of HERE Steps to Post Image 1. Right click on the image you want to copy 2. Choose 內容 3. If the url shown in the 內容 pop-up menu is ended with 'jpg' or 'gif' (maybe other image formats will do too), it is an image url. 4. Copy the url 5. click 'IMG' of BK message menu bar, paste the url into the pop-up box 6. click 'ENTER' Then the image will be shown in your message.

GloriaChung,
唔好灰心, 你小朋友還細, 慢慢來, 可能過一兩天就攪得成呢!(我地會精神上支持你! :  :  : )

Grace,
其實心中一路有心水 ~~~根德園及培正(維維還係我肚內就已想入這兩間) 所以根德收了維維, 我係成個開心到彈起  :  :  : , 但又驚幾日/個月之後又想入SC, SC封求位信己打好, 還考慮緊寄唔寄! :wink:
你收到根德消息未? 快O的打電話去(記得誠懇o的)! :

Jason媽,
考慮成點? 幫 "naughty boy"選邊間? (自己 ,唔使你 ,      )

嘩! 好驚! 剛剛上網看完新聞透視, o的英文好深! 是樂基or SC? o的英文連我都唔識, 點教維維?   新聞透視話小朋友學完都唔記得, 即係點?

維維媽咪:
SC交又死(比人煩死),唔交又死(後悔死) ~~~唔知點算好,
但我hb就話鐘意根德多d(佢之前又話鐘意sc先ga),你話d男人係咪三心二意ar,仲話我同佢作對添 ,今日ar去完民生交表又話民生好鐘意民生喎!你話我得唔得佢死ar,依家係佢同我作對多d wor.
你睇返新聞透視la,英文好深果間以我記得係崇真ma on shanxxxxx,interview果間就係SC,hehe係咪好恐怖呢!我hb叫我依家得閒要交吓個仔毛毛蟲 & 冰屋           

Gloria,
希望26號都可以見到你同你個小寶貝la :

jm:

吾只係jason呀!重有你呀!   
我好鬼死鍾意呀!oh oh oh o h!

gloria,

叫我g......race.....ho!!o.k.

維ma:

我打咗去,但好忙,下星期再打     

grace
[img]http://www.imagestation.com/picture/sraid225/p5233abcab42a14d0a36e090ffe5201a3/e9121578.jpg[img]

grace,
哈哈哈~~~~~我做咗影後ar   

JasonBB_mama ,

英文好深果間係SC, not 崇真
If you want your kid to study in SC, 最好有心理準備,
the English is really hard, especially oral and reading questions.  

[quote]
JasonBB_mama 寫道:
維維媽咪:
SC交又死(比人煩死),唔交又死(後悔死) ~~~唔知點算好,
但我hb就話鐘意根德多d(佢之前又話鐘意sc先ga),你話d男人係咪三心二意ar,仲話我同佢作對添 ,今日ar去完民生交表又話民生好鐘意民生喎!你話我得唔得佢死ar,依家係佢同我作對多d wor.
你睇返新聞透視la,英文好深果間以我記得係崇真ma on shanxxxxx,interview果間就係SC,hehe係咪好恐怖呢!我hb叫我依家得閒要交吓個仔毛毛蟲 & 冰屋           

hehe原來係SC,唔好意思報錯料tim,
因我睇果陣以經係講寫中文生字所以我攪錯

JasonBB_mama 寫道:
維維媽咪:

JasonBB_mama ,
哈哈 你唔C教Jason毛毛蟲 的英文啦, 今日維維返Fanny到, Miss Wong都有教毛毛蟲 的英文
SCo的英文咁深 , 都係考慮下先 ( 嘻嘻, 若果唔交求位信, 可以慳番$1.4    )

Grace,
打多幾次去根德, 代表你好有誠意(但小心佢地覺得你煩    ), 我等緊小培同維維做同學仔(Jason就...... )

剛剛係BK周圍8, 見到呢個topic好得意, 你地中了幾多條?

當遇到此時此刻才知道自己不再少女,不得不承認是一位C9了~~~
1) 當自己不會再特登前往旺角為自己選購新衣
2) 當自己身處旺角時覺得街上並不熱鬧反而覺得好迫好多人唔想再行落去
3) 當自己行商場時對眼第一時間並不是找時裝店而是找童裝店
4) 當自己發覺雜誌架上再找不到 jessica, composxxx(太耐無買連串到唔記得左點串添  )而是怎麼學前教育、媽媽寶寶...etc
5) 當自己發覺書架再沒有瓊瑤、亦舒而是"如何做個好媽媽、孩子EQ與你、怎麼幼稚園、小學入讀天書...
6) 當自己發覺戲院=兒時的海洋公園,唔係成日去可能一年甚至乎幾年先去一次
7) 當老公同你講不如睇番場戲,而自己會答 "嘩....成百幾蚊咁貴,好快出碟喇,遲些用5蚊雞租番黎睇好過喇
8) 當途人問你知唔知"朗豪坊"係邊?而自己心想"朗豪坊"係乜黎家? ?仲以為係新樓
9) 當自己發現原來同朋友最好傾的話題大多數關於仔女
10) 當自己發覺去得最多的食肆原來係麥當勞

小b維維,jm:

我今日有打去,以下對話:

文員小姐:午安,根德園
小妹:午安,我小朋友係on waiting list嫁,想請問收吾收到我封信?
文員小姐:no.幾多号
小妹:可吾可以等等,我耍去揾
文員小姐:咁小朋友叫咩名?
小妹:廖鈞培
文員小姐:(立即講)係b474呀!收到啦!
小妹:吾該

我收完線之後覺得有d ,點解咁快答到我ke?

grace

Grace,
可能根德已將小培放落waiting list第1位, 所以咁快答到你! 哈哈 mug你唔係應該晨早預備小培的No.? 快o的拿定$550, 買少條褲啦! (維維可以同小培做同學仔 : 預唔預 "naughty boy"好呢?

維維媽咪,
d問題我答中3條半咋wor,咁既係點~~~快d開估ar

你一題"naughty boy"我就火都嚟埋,果嗰人都幾過份,如果比小朋友聽到都幾hurt,果一刻我真係幾唔開心ga :cry:  :cry: ,返屋企睇番d帶原來比我影到wor   
如果比著你你會點ar~~~~

JasonBB_mama,
哈哈, 恭喜你, 你答中3條半, 即你還未變C9 , 越中得多即你越似C9, 而我......唔話你知
果嗰人真係幾過份 , 雖然佢唔係話維維, 但我都好嬲 :evil: , 點可以咁話人, Jason又唔係曳, 所以o個一刻, 我無理佢o架!
唔好唔開心啦, 下次叫維維錫番你啦 :

維維雖然只得2歲人仔, 但佢已轉過幾份工
做過醫生, 老師, 火車司機, 酒樓帶位, 作曲作詞人......, 剛剛就做老師

叫全部人坐下, 有爺爺, 女麻女麻, 伯伯, 媽媽---即我
小B : 曾XX(我個名), 講到ar,
媽媽 : 到 (舉高手)
小B : 出來老師到
           跟著俾個Kitty磁貼我
小B : 講Thank You ar
媽媽 : Thank you 老師
小B : 乖啦!   返埋位坐啦
小B : 秦XX(爺爺個名), 講到ar, 出來老師到......

維維媽咪,
好在未似C9 je,我幾擔心ar大那那3條半wor   
你好鬼衰ga唔話番比人哋知   
‹ 上一主題|下一主題