用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 - 海帆分校 收信未呀?
樓主: farnell
go

學之園 - 海帆分校 收信未呀? [複製鏈接]

回覆 40# anlywan 的文章

上期個老師係外來嘅, 今期呢個係佢地IN-HOUSE嘅老師, 仲衰過上期果個....
希望你仔仔搵到一間適合佢嘅學校

原來是原內架但真是好差冇表情架...你是番星期六幾點啊?我是11點..上個星期成10點先打來講佢病左叫我唔好番.....咁倒底佢地是唔是方間講的咁好以呢個PG老師來講...

原帖由 gavrilho 於 10-3-31 15:10 發表
上期個老師係外來嘅, 今期呢個係佢地IN-HOUSE嘅老師, 仲衰過上期果個....

原帖由 gavrilho 於 10-3-31 15:10 發表

吓, 已經係自己老師都差過外黎?  咁似乎要重新衡量佢地老師既質素喎?!

原帖由 ritaman 於 10-3-31 10:27 發表
My girl got accepted for the am class.  She named the object on pictures at her initiative, like fork, cup, etc.  and tell the teacher that it is red!!! After putting all little sponge balls in the co ...

WOW, your girl really has done a good job.    BTW, there are some male NET teachers who are also very nice and handsome

原帖由 christineyhng 於 10-3-30 23:02 發表
My son got the offer for PN am class.  So happy!

我又係am呀, 都算好好彩了
我睇你個名, 我地應該識架(舊同學).

我覺得間學校收唔收, 真係8成彩數2成能力架咋. 個人認為interview考既野, 10個小朋友9.9個都識晒, 只係佢果一刻想唔想答, 加上當時老師有無留意到小朋友, group interview就有呢樣唔好. 好似我去劍鳴in, 我都覺得個囝表現唔錯, 但無奈可能好遲in, d老師全部dup低頭, 咁個囝有表現都等於無, 最後係reject letter. 同樣表現好, 唔同學校唔同老師有唔同評分, 所以入到都要講句, 我好好彩.

原帖由 Toffeenut 於 10-4-1 02:48 發表
我覺得間學校收唔收, 真係8成彩數2成能力架咋. 個人認為interview考既野, 10個小朋友9.9個都識晒, 只係佢果一刻想唔想答, 加上當時老師有無留意到小朋友, group interview就有呢樣唔好. 好似我去劍鳴in, 我都覺得個 ...

Yeah, we're lucky enough to get an offer. Congratulations to all of you!

原帖由 Toffeenut 於 10-4-1 02:48 發表
我覺得間學校收唔收, 真係8成彩數2成能力架咋. 個人認為interview考既野, 10個小朋友9.9個都識晒, 只係佢果一刻想唔想答, 加上當時老師有無留意到小朋友, group interview就有呢樣唔好. 好似我去劍鳴in, 我都覺得個 ...

你都講得好啱!  2成能力都應該要有!  不過今年係要埋小朋友識講野至收!  我朋友上年話去見維記, 個仔冇講野都收, 今年就唔得啦!

回覆 42# anlywan 的文章

我都係11點果班啊, 改期都唔係第一次, 上期佢地學校10週年綵排又係突然間打來話唔駛上...
我真係唔知佢地係咪真係咁好, 我都係朋友介紹話呢間幾好,同埋我貪佢近屋企

回覆 43# cacanov06 的文章

佢D老師質素可能好好, 或者係校長認為無需要投放太多資源落PG, 橫掂都一定有人讀

我仔仔叫BRENDAN你記得我嗎?你個是仔仔定囡囡啊!你入唔入到啊?

原帖由 gavrilho 於 10-4-1 11:31 發表
我都係11點果班啊, 改期都唔係第一次, 上期佢地學校10週年綵排又係突然間打來話唔駛上...
我真係唔知佢地係咪真係咁好, 我都係朋友介紹話呢間幾好,同埋我貪佢近屋企 ...

TKO-Campus

my daughter will have an interview on 17th April in Tseung kwan O campus.  Interview for PN class, is that hard? I haven't thought that it is hard for accepting students tim, aiya.........

回覆 51# anlywan 的文章

記得啊你個仔好靚仔, 我仔仔係GAVRIL啊, 入唔到啊

咁我都應該記得啦!你仔仔都是高架又白架都是刹死女個啲來架...原來你都入唔到啊!!!我好似之前聽你講你都已有OFFER啦!你都可以放心啲..

原帖由 gavrilho 於 10-4-1 12:25 發表
記得啊你個仔好靚仔, 我仔仔係GAVRIL啊, 入唔到啊
‹ 上一主題|下一主題